Rămâi conectat

Cultură Educație

Duminică, la Cugir, spectacol umanitar pentru copiii cu nevoie speciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

“Diferiţi dar egali ” este sloganul unui spectacol umanitar ce va avea loc duminică, pe scena Casei de Cultură din Cugir. Organizat de Asociaţia “Raul Cosmin”, în parteneriat cu şcoala Singidava şi Casa de Cultură.

 

Cugir spectacol caritabilEvenimentul este dedicat copiilor cu nevoi speciale din oraş, ce suferă de diferite tulburări motorii, mentale, de limbaj, sau care prezintă disfuncţionalităţi sau întârzieri de dezvoltare.

 

Potrivit organizatorilor, „fondurile colectate cu ocazia spectacolului vor fi folosite pentru susţinerea acestor copii care necesită terapii de lungă durată şi personal de specialitate.

Pe lângă instituţiile partenere, au răspuns apelului umanitar mai multe grupuri si trupe de muzică uşoară din oraş, precum şi interpreţi de populară consacraţi, care s-au raliat cauzei de ajutorare a copiilor cu nevoi speciale.

Astfel, pe scena Casei de Cultură vor urca: Grupul “Mlădiţe cugirene”- îndrumător, prof. Ionela Popa, Grupul “Anotimpuri”- îndrumători prof. Luminiţa Cebotari şi pr. Adrian Cebotari, Trupa “Aprentis”- îndrumător prof. Călin Furdui, Trupa Amurg- îndrumător Attillo Doszlop şi Trupa Millenium C. Totodată vor susţine programe artistice solistele de muzică populară Dina Vărărean şi Ionela Popa. Spectacolul va începe la ora 17.00 iar intrarea se va face prin donaţie în urnele pregătite de voluntariiii “Clubului Impact Amicii la 40”.

 

Asociaţia “Raul Cosmin” este un ONG care a luat fiinţă în anul 2014 în oraşul Cugir şi care desfăşoară activităţi de socializare, ateliere creative şi supraveghere în timpul cursurilor şcolare pentru un număr de 4 copii, membrii ai asociaţiei. În cadrul asociaţiei se află înscrişi în prezent un număr de 10 copii, cu autism şi alte tulburări de dezvoltare (de limbaj, motorii, mentale, cu disfuncţionalităţi) care necesită terapii de lungă durată şi personal de specialitate. ONG -ul îşi prpune să ofere asistenţă, consultanţă şi sprijin psihologic şi pentru familiile acestora, în scopul integrării familiale, şcolare şi sociale a copiilor şi tinerilor.

 

Spectacolul umanitar “Diferiţi dar egali ” este doar unul din multele proiecte pe care asociaţia şi le-a propus pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pe care le au copiii cu deficienţe şi familiile lor”.

 

“Am decis să organizăm o acţiune umanitară sperând că vom sensibiliza opinia publică, că vom produce o schimbare de atitudine faţă de aceşti copii cu nevoi speciale şi faţă de familiile lor. Sperăm să găsim susţinere financiară astfel încât să atragem alături de noi cadre specializate – psiholog, psihoterapeut, psihopedagog – care, în sistem part-time, să implementeze şi să susţină programe de terapie, eficiente pentru copiii.

Pentru viitor ne propunem, în continuare, promovarea celor mai eficiente metode şi modalităţi de îngrijire, educaţie, orientare, formare şi integrare în comunitate, dar şi de bunăstare a copiilor cu deficienţe de dezvoltare precum şi a familiilor acestora. În acest sens, sperăm să găsim sprijin în rândul comunităţii locale, pentru a implementa şi susţine programele de care au nevoie copiii noştri” a declarat Catrinescu Rodica, președintele Asociației “Raul Cosmin”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea