“Citește și dă mai departe!”, un proiect al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba, prin care se vor aproviziona cele 10 căsuțe ce fac parte din proiectul ,,Biblioteca Urbană”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În luna mai a acestui an, la propunerea Primăriei Municipiului Alba Iulia, Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba a fost angrenată ca partener al municipalității într-un proiect extrem de atractiv prin donarea a 300 de cărți cu scopul de a fi utilizate la dotarea celor 10 căsuțe ce fac parte din proiectul ,,Biblioteca Urbană”.

Sub genericul ,,Citește și dă mai departe!”, joi 13 septembrie 2018, Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba se implică din nou activ în derularea acestui proiect venind în întâmpinarea iubitorilor de lectură cu o nouă colecție de carte care va aproviziona Biblioteca Urbană. În intervalul orar 8:30 – 10:00 toate cele 10 căsuțe pentru cărți din municipiul Alba Iulia vor fi umplute cu volume de literatură pentru copii și adulți provenite din donații de la membrii comunității albaiuliene.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Tot cu acest prilej, având în vedere că ne aflăm la debutul unui nou an școlar Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba vine cu un cadou inedit pentru preșcolari și școlari. În intervalul orar 10:00 – 11:30, la căsuța Bibliotecii Urbane amplasată în Parcul Central al orașului, în fața Casei de Cultură a Studenților, va avea loc un program de animație pentru copii cu momente de lectură, teatru și poezie. Toți cei prezenți vor primi din partea bibliotecii câte o carte pe care o vor citi și la rândul lor o vor dărui mai departe. Scopul acestui eveniment stradal este acela de a conștientiza populația că lectura este nu numai un mijloc de dezvoltare intelectuală și spirituală ci și un mijloc de a lega prietenii, de a oferi și de a ți se oferi carte, știință, cunoaștere.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Proiectul face parte din Programul 1 USERS/1.4 Trăsura cu cArte  și se va derula în corelare cu proiectul 2.2 Donații de carte al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților, Teatrul de Păpuși ,,Prichindel” și copiii și cadrele didactice de la Grădinița ,,Dumbrava Minunată” din Alba Iulia.