Rămâi conectat

Ştirea zilei

Candidatura lui Ion Dumitrel pentru președinția Consiliului județean, validată în unanimitate de PNL Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Candidatura lui Ion Dumitrel pentru președinția Consiliului județean a fost validată cu unanimitate de voturi, vineri, de Comitetul Județean Executiv (CJEx) al Partidului Național Liberal Alba. 

Ion Dumitrel01Informația a fost confirmată de secretarul general al PNL Alba, Marius Hațegan.

Candidatura lui Ion Dumitrel urmează să fie validată și de Biroul Politic Național.

Citește și Mircea Hava, VALIDAT oficial de conducerea națională PNL, pentru candidatura la Primăria Alba Iulia

La întâlnirea CJEx al PNL Alba, ce a avut loc la fostul sediu al PDL din Alba Iulia, au participat, printre alții, copreședinții Adrian Teban și Mircea Hava, primarii Gheorghe Valentin Rotar (Blaj), Silviu Vințeler (Ocna Mureș), Horațiu Josan (Aiud) Silviu Ponoran (Zlatna), senatorul Alexandru Pereș, deputatul Dan Simedru, cei doi vicepreședinți ai CJ Alba, Alin Cucui și Florin Roman și Ion Dumitrel care este și purtător de cuvânt al PNL Alba.

În cadrul întrunirii Ion Dumitrel a prezentat un program politic-administrativ pentru viitorul mandat prin care a arătat că dorește să continue proiectele demarate, modernizarea spitalului, redeschiderea spitalelor din Zlatna și Ocna Mureș, demararea unor noi proiecte culturale și investiții în infrastructură.

Ion Dumitrel (57 de ani) a câștigat, în 2012, cel de-al treilea mandat de președinte al CJ Alba, după ce a obținut cu aproximativ 3.000 de voturi mai mult decât principalul său contracandidat Teodor Atanasiu.

Citește și Declarația de avere a lui Ion Dumitrel, unul dintre cei mai săraci președinți de consilii județene. Ce venituri a avut în 2014

Surse din PNL Alba au dat asigurări că nominalizarea lui Dumitrel pentru președinția CJ Alba nu va crea o ”portiță” pentru vechii liberali în vederea negocierii unui candidat la Aiud și Sebeș. Astfel, candidații Alin Florea și Oana Badea – la Aiud, respectiv Dorin Nistor și Mihai Apolzan – la Sebeș, vor fi stabiliți în urma rezultatelor unor cercetări sociologice (sondaje de opinie).

Citește și Oana Badea: Bătălia pentru Primăria Aiud se dă între PNL și PSD. Câștig detașat, sondajul l-a plasat pe candidatul PSD la mai puțin de jumătate

Comitetul Județean Executiv (CJEx) al Partidului National Liberal Alba este format din 19 foști democrat-liberali și șase reprezentanți ai fostului PNL, la care se adaugă câte trei membri supleanti din partea fiecarui partid fuzionat

În 2016, preşedinţii consiilor judeţene vor fi aleşi indirect prin vot secret al consilierilor judeţeni, cu majoritate simplă.

Alegerile locale ar urma să aibă loc în data de 5 iunie, urmând ca startul campaniei electorale să fie dat pe 6 mai, potrivit unor proiecte de hotărâri ale Guvernului privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, puse în dezbatere de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Citește și Hava a spus STOP controverselor: ”Dorin Nistor e candidat la Sebeș; Eu sunt președintele și eu am decis”

Citește și Mircea Hava: La Consiliul județean Alba avem candidat. E Dumitrel, nu există altă discuție

Citește și Clement Negruț (MP): Dumitrel poate nu are sânge în instalație. Dacă eram în locul lui le spuneam ”pa”

Citește și Ion Dumitrel, batjocorit de PNL? Declarația unui deputat de Alba: ”Locul tău este alături de președintele pe care știu că îl stimezi, Traian Băsescu”

[nggallery id=1537]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea