Ziarul Unirea

Mihai Apolzan, candidatul vechiului PNL la Primăria Sebeș. Va intra în competiția internă cu Dorin Nistor – susținut de fostul PDL

Mihai Apolzan01Candidatul vechiului PNL la Primăria municipiului Sebeș este Mihai Apolzan a afirmat, duminică, copreședintele PNL Alba Adrian Teban.

Apolzan va intra, cel mai probabil, în competiția internă doar cu Dorin Nistor, candidatul susținut de fostul PDL.

ELIT

Adrian Teban susține că Apolzan este persoana potrivită pentru Primăria Sebeș.

”Am ținut cont în această desemnare de faptul că la alegerile prezidențiale oamenii și-au dorit o altă clasă politică și Adrian Teban01mi se pare normal ca la alegerile locale să venim cu propuneri noi. Cred că actualii reprezentanți ai administrației locale de la Sebeș și-au cam spus ce aveau din punct de vedere administrativ și cred că o echipă de oameni tineri, cu perspectivă, capabilă să aibă o viziune pe termen mediu și lung, poate să schimbe lucrurile. El este un om născut în Sebeș, crescut în Sebeș, format în Sebeș, un lucru care contează foarte mult din punct de vedere al atașamentului față de această localitate”, a spus Adrian Teban.

Teodor Atanasiu a spus că Sebeșul are ”cea mai anchilozată administrație publică locală”.

”Pentru Sebeș am găsit o soluție cu un tânăr care a făcut ceva în viață, și are un portofoliu de realizări pe care-l poate arăta, și în același timp un tânăr curat, fără schelet în dulap, capabil să dea o nouă viziune municipiului Sebeș”, a spus Atanasiu.

Mihai Apolzan si Teodor Atanasiu01

Adrian Apolzan, de profesie inginer topograf, originar din Sebeș, este căsătorit și are doi copii. În prezent e ing. șef la Oficiul de Cadastru și publicitate imobiliară Alba.

Apolzan a afirmat că ”cei numiți în funcții” nu sunt în stare să demonstreze dacă la Sebeș ”aerul este poluat sau nu” și vrea ”instalarea unei noi stații de monitorizare a calității aerului”, de ultimă generație, care să fie în conformitate cu standardele europene de mediu.

Candidatul susținut de Teodor Atanasiu s-a arătat nemulțumit și de faptul că administrația locală nu reușește să pornească absorbția fondurilor europene.

Citește și Atanasiu: ”Nistor se înscrie în cursa pentru Primăria Sebeș din postura de perdant. Apolzan e tânăr, capabil, cu viziune”. Reacția lui Nistor

”Am luat decizia de a mă înscrie în această cursă internă deoarece, la fel ca majoritatea cetățenilor din Sebeș, vedem cum, zi de zi și an de an, deciziile care privesc administrația locală se iau fie foarte greu, fie foarte greșit. În acest sens aș vrea să deschid discuția asupra unor teme importante pe care cetățenii din Sebeș le consideră esențiale pentru dezvoltarea cetățenilor (…) Vedem cum administrația publică locală nu reușește nici măcar după 8 ani de zile să pornească absorbția fondurilor europene în timp ce în alte orașe și municipii din județ au fost atrase milioane și zeci de milioane de euro pentru modernizarea localităților. Ca și comparație, aș vrea să vă informez că bugetul Sebeșului de investiții pentru anul 2015 este  17 milioane de lei. Tot pentru 2015, bugetul Cugirului este de 30 de milioane de lei, 10 milioane de lei provenind de la bugetul local și 20 de milioane de lei din fonduri europene. Locuiesc în centrul istoric și văd cum acesta e uitat de către administrația locală. E locul în care cetățenii ies pentru a se relaxa după o zi de muncă, dar care e uitat de administrație și nu se vede niciun fel de implicare. La Sebeș se putea face ceea ce a făcut Iohannis la Sibiu, sau Hava la Alba Iulia, și astfel municipiul se putea dezvolta și din punct de vedere turistic”, a afirmat Mihai Apolzan.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Te-ar putea interesa și:

DOLIU în media din România. Jurnalistul Florin Condurățeanu a MURIT, în urma unui stop cardio-respirator

Jurnalistul Florin Condurăţeanu s-a stins din viaţă. Acesta a suferit un şoc cardio respirator în cursul acestei zile. Doliu uriaş… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO| Cum arată noile trenuri care vor circula între Cluj-Napoca și Alba Iulia. Au fost aduse din Germania

În aproximativ 3 luni, primele șase automotoare diesel second-hand cumpărate din Germania de compania privată Transferoviar urmează să circule pe… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO| Exponatul lunii iulie la Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș: Toc pentru păstrarea prafului de pușcă

Exponatul lunii iulie la Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeş este un toc pentru păstrarea prafului de puşcă, datând din a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO| ICOANA Sfinții Petru şi Pavel–COLECȚIA MNUAI, LAZ, SEC–XIX (pictor Ilie Poenaru)

Despre Sfântul Petru se ştie că îl însoţeşte des pe Dumnezeu în drumurile sale pe pământ şi că ţine Cheile… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| O furtună a DISTRUS tot ce a întâlnit în Moscova. Imagini apocaliptice din capitala Rusiei

Vremea instabilă a făcut ravagii în capitala Rusiei. O ploaie torenţială însoţită de rafale puternice de vânt s-a abătut luni… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

REZULTATE Evaluare Națională 2021: Elevii vor afla MÂINE ce note au luat

REZULTATE Evaluare Națională 2021: Elevii vor afla MÂINE ce note au luat Notele obținute de absolvenții ciclului primar la Evaluarea… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Bărbatul care a fost testat POZITIV cu COVID-19 de 42 de ori și internat de 7. A fost bolnav timp de 10 luni

Un cetățean britanic s-a infectat cu coronavirus la începutul primului val din UK, în 2020. Dar, în timp ce majoritatea… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Coaliţia ar putea amâna înscrierea Roşiei Montane în UNESCO. Cioloş: „Premierul Cîţu ţine foarte mult la această retragere”

Tema ”Roşia Montană pe lista UNESCO” va fi discutată luni după-amiază în coaliţia de guvernare. Dacian Cioloş lasă să se… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

12 Comentarii

Marin 18 octombrie 2015 at 10:43

Vai de noi! Apolzan ăsta este imaginea fidelă a ceea ce înseamnă vechiul PNL prin liderii lui de Bucuresti – Ghorgjiu, Atanasiu… Pentru ei liberalismul înseamnă libertatea de a-și umple propriile buzunare. Să ne ferească Dumnezeu!
Si uite asa PSD va câștiga un nou mandat la Sebes. Decat Apolzan asta, mai bine Dancila!

Simion 18 octombrie 2015 at 11:10

Ce a facut Apolzan care sa i se poata reprosa… Ce buzunare si-a umplut?

pdl 18 octombrie 2015 at 12:09

nu va agitati, in sondajele facute de PNL(care sun foarte subiective) Apolzan are 3 la suta, Nistor 11 la suta, Adrian Bogdan 14 la suta iar Dancila 27 la suta

Eu cetateanul 18 octombrie 2015 at 14:49

Hai sa nu mai facem alegeri .Facem sondaje de opinie si punem primarul.Primarul face sondaje si-si alege consilierii…..Eu, cetățeanul, va zic,sa aveti putintica rabdare,la alegeri veti avea surprize,surprize.Socoteala de-acasa nu se potriveste cu ce din tirg.

aotearoa 18 octombrie 2015 at 18:08

Sebesul e singurul municipiu din tara care n-a accesat nici-un leu de la UE.si nici nu vrea sa acceseze fiindca primarului e frica sa mai semneze ceva de cind cu terenul dinspre Lancram[ii e teama de procese]SA nu uitam ca l-am ales pe Dancila,fiindca -i de al nostru din SebesASA CA A 2-A OARA NU NE MAI ARDEM.NISTOR A STAT TOT MANDATUL ALATURI DE PROBLEMELE SEBESULUI,CUNOASTE TOATE PROBLEMELE MUNICIPIULUISI NU UITATICA====NISTOR A FOST SINGURUL CONSILIER CARE A VOTAT IMPOTRIVA MAJORARII PRETULUI LA GUNOI,DAR SI UNICU CARE S-A OPUS ALUNGARII FIRMEI SUEDEZE DE HIRTIE IGENICA DIN PETRESTI[si care acum este in DEJ,dar pe nimeni nu deranjaza faptul ca acel loc a ramas pustiu si niciodata nu se va face acolo blocuri]PETRESTIUL A RAMAS FARACC500LOCURI DE MUNCA.la fel s-a intimplat si cu patronul viitoarei fabrici de prelucrare a cinepii,dar afost alungat sise pare caPIANUL DE JOS,le-a oferit conditii optime ptr. realizarea investitiei.DECI CINE MAIVOTEAZALOCALNICI PLICTISITI SI LACOMI DE FUNCTIICARE ALEARGA DUPA FALA ASA PRIMAR NE NASTEAPTA.

cristi 19 octombrie 2015 at 22:58

Eu zic sa te documentezi mai bine inainte sa dezinformezi pe altii: nistor si roncea au fost cei care s-au impotrivit investitiei de la Petresti și astfel au facut ca multi oameni sa fie dati afara de la Petresti și alte cateva zeci (sute) de locuri de munca sa nu mai fie infiiintate, pe langa investitia care aducea la bugetul Sebeșului aproximativ 700.000 de euro cu care se puteau realiza multe.

maia 19 octombrie 2015 at 7:33

HAVA a venit din Bihor si toata Europa vede Alba Iulia! Asa ca domnilor Teban, Atanasiu ,…”nascut,crescut …” nu tine! CREIERUL este ingredientul ! Nu mai bagati zazanie in partid ca iar iese Dancila care este sebesan de 57 de ani si …ATAT !!!

pesti 19 octombrie 2015 at 10:44

hava exemplu de moralitate si inteligenta!?…pai nu leaga o propozite corect!…ia urmariti ce tampenii agramate spune…poate exemplu de spagar, mincinos, curvar….

pesti 19 octombrie 2015 at 10:45

hava exemplu de moralitate si inteligenta!?…pai nu leaga o propozite corect!…ia urmariti ce tampenii agramate spune…poate exemplu de spagar, mincinos, batran ramolit….

Gogu 19 octombrie 2015 at 16:09

Merita sa fie primar al poluatului Sebes doar unul care se bate contra poluarii si nu-i pasa de cei cu bani. VREM UN PRIMAR ANTIPOLUARE ! Restul, nu au ce cauta la Primarie!
Un tacut, un las, un fricos, un spagar, care n-a suflat macar o vorba despre poluarea mare de la Sebes, sa stea acasa sa doarma de amiaza in timp ce tinerii protesteaza luni de zile !

@gogu 19 octombrie 2015 at 23:15

@gogu nu poti sa-ti justifici banii de la soros? crezi ca nu stim ca voi de la asa zisele ong-uri primiti cate 1500 de euro pe luna?

Apropo 20 octombrie 2015 at 8:18

In urmă cu ceva timp, printr-un act de josnică preacurvie, aripa “Vechiul PNL” s-a corcit cu aripa “ În veci nepomenirea lui PDL” şi a rezultat Marele Nou PNL !
Acum MN-PNL-u’ ăsta doreşte să acceadă la guvernare, doar că, aşa cum se vede, într-o ARMONIE totală, în Sebeş, ca de altfel în aproape toate organizaţiile din ţară, o aripă (!) susţine un candidat, cealaltă aripă (!) susţine alt candidat, ambii candidaţi de fapt membrii ai aceluiaşi pardid, cum ar veni vorba !!!
Acum stau şi mă întreb : dacă (Doamne fereşte) va ajunge la guvernare ditamai PNL-u”, aceiaşi ARMONIE ne paşte ?!!!
Gurile rele spun că zilele trecute, pe tema aceasta Băsescu îşi râdea în barbă pe terasă la “Cireşica”, dar era puţin “puşcat în aripă” !

Comentariile sunt oprite