Rămâi conectat

Ştirea zilei

Atanasiu, întrebat dacă PNL îl va susține pe Dumitrel la președinția CJ Alba: Nu am discutat încă. Avem timp

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a afirmat, duminică, răspunzând unei întrebări, că nu s-a discutat dacă Ion Dumitrel va fi susținut și în 2016 la președinția Consiliului județean Alba în cazul în care partidul din care face parte va avea peste 50 la sută din consilierii județeni.  

Teodor Atanasiu01”Nu am discutat încă, o să discutăm și acest subiect. Nu cred că e o problemă atât de acută deoarece nefiind candidaturi nominale nu mai există un vot care se strânge pe o persoană a consiliului județean. Votul la CJ se ia așa cum s-a luat până în 2004. Noi sperăm și avem certitudinea, după sondaje, că vom lua peste 50 la sută din consilierii județeni în Alba. Nu o să avem o problemă să numim președintele. Avem timp să discutăm acest subiect”, a spus Atanasiu.

Citeşte şi: Mihai Apolzan, candidatul vechiului PNL la Primăria Sebeș. Va intra în competiția internă cu Dorin Nistor – susținut de fostul PDL

În 2016, preşedinţii consiilor judeţene vor fi aleşi indirect prin vot secret al consilierilor judeţeni, cu majoritate simplă.

Astfel, Dumitrel nu este bătut în cuie în fruntea CJ Alba chiar dacă partidul din care face parte va câștiga alegerile.

Ironia sorții este că anunțul a fost făcut chiar de Teodor Atanasiu, fost contracandidat al lui Dumitrel, în 2012, în fața căruia a și pierdut șefia CJ Alba.

În 2012, când a candidat din partea PDL-ului, Dumitrel a câștigat cel de-al treilea mandat, obținând cu aproximativ 3.000 de voturi mai mult decât Atanasiu, atunci, candidat din partea USL.

Astfel, în Alba, votul indirect ar putea fi în defavoarea vechiului PDL, respectiv actualului președinte a consiliului județean.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea