// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Blăjeanca Ramona Rus, în lotul Volei Alba Blaj, vicecampioana Europei, și în sezonul viitor

Blăjeanca Ramona Rus va continua și în sezonul viitor la Volei Alba Blaj, echipa din orașul natal, fiind alături de Marina Vujovic (în recuperare după accidentare), “supraviețuitoarea” sezonului anterior în care formația din “Mica Romă” a devenit vicecampioana Europei, în urma Final Four-ului Champions League de la București din luna mai.

Fostă internaţională de juniori a României, Ramona Adelina Rus (1,80 m) s-a născut la Blaj pe 8 octombrie 1996 și a deslușit tainele voleiului la CSŞ Blaj, club cu care a reuşit performanţe la toate categoriile de vârstă, între care trei titluri de vicecampioană naţională, la minivolei (2010), cadeţi (2012) şi juniori (2015).

Pe perioada junioratului, Ramona Rus a făcut parte şi din lotul Volei Alba Blaj, aflându-se în efectivul echipei care a câştigat primul titlu de campioană naţională (2015). După o perioadă de doi ani petrecută la CSM Lugoj, Ramona Rus a revenit, în vara anului 2017, la echipa care a lansat-o în voleiul mare.

Pentru sezonul 2018/2019, CSM Volei Alba Blaj a confirmat, până acum, 11 jucătoare: extremele Mariya Karakasheva, Sonja Newcombe și Ana Lazarević, libero-ul Suzana Ćebić, “universalii” Katerina Zhidkova și Ioana Baciu, coordonatoarele Lucie Smutná și Lora Kitipova, “centrii” Sara Hutinski Torres, Maja Aleksić și Nađa Ninković, alături de Ramona Rus și Marina Vujovic.

Dan HENEGAR