Băsescu: O nouă lege a sănătății, mai mult decât necesară. Medicul nu are de ce să fie angajatul statului, el trebuie să aibă contract cu spitalul

Paul Voicu - Primar 2020

Traian Băsescu a declarat duminică, la Alba Iulia, că o nouă lege a sănătății este mai mult decât necesară și a opinat că medicul nu are de ce să fie angajat al statului, ci trebuie să aibă contract cu spitalul.

Traian Basescu01 Fostul președinte a precizat că este corectă hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care s-a decis că un medic angajat cu contract de muncă într-o unitate spitalicească din sistemul public de sănătate are calitatea de funcționar public și, astfel, el poate fi inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de corupție.

ELIT

„Eu cred că hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție este corectă. Atât timp cât medicul este angajat la stat, ÎCCJ l-a asimilat funcționarului public, funcționarului de stat. Marea problemă este că medicul nu are de ce să fie angajatul statului. Medicul trebuie să aibă contract cu spitalul. Aceasta a fost adevărata miză pentru care, în 2012, în iarnă, când am pus pe site-ul Președinției proiectul noii legi a sănătății s-a creat busculada legată de Arafat (…) Medicii acum poate înțeleg odată pentru totdeauna că cea mai rea postură în care se pot afla este aceea de angajați ai statului. Oriunde în lumea civilizată, medicii au contract cu spitalul. El are comportamentul unui liber profesionist. Își vinde știința, capacitatea de a face oamenii sănătoși, orele de muncă, tensiunea operațiilor, orele de studiu și le vinde la prețul corect, nu la prețul umilitor pe care-l stabilește statul român”, a afirmat Băescu.

Citește și Băsescu: Avem prea mulți judecători timorați. Am văzut destule rechizitorii care sunt editoriale

Mihail David - 2020

„De aceea, o nouă lege a sănătății este mai mult decât necesară. Vreau să cred că de data aceasta până și Colegiul Medicilor a înțeles, ca urmare a hotărârii ÎCCJ, că nu mai poate accepta să lase medicii umiliți în spitale ca angajați ai statului. Medicii trebuie să fie angajați cu contracte ai spitalului, cu criterii de performanță, cu preț pentru prestația lui. Ți-a făcut operație de amigdalită, costă atât. Atât îi plătește Casa de Sănătate și nu e treaba cetățeanului asigurat cât a plătit Casa medicului. Dar medicul nu mai poate fi ținut cu 1.400 de lei pe lună și, pe de altă parte, să-i spui nu ai să primești nicio atenție de la pacientul care-i mulțumit”, a mai spus Băsescu.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Citește și Traian Băsescu, la Alba Iulia: Probabil că, din toamnă, mă voi înscrie în Partidul Mișcarea Populară

Fostul președinte a spus, la final, că PMP trebuie să-și facă cunoscut proiectul, cu privire la sistemul de sănătate, pe care l-a depus în Parlament.

Citește și Băsescu: Reducerea TVA, prea abruptă. Iohannis a procedat corect când a trimis Codul fiscal, înapoi, Parlamentului

Citește și Traian Băsescu, primit cu aplauze și entuziasm la Alba Iulia: Obiectivul de țară trebuie să fie unirea României cu Republica Moldova

Traian Băsescu s-a aflat la Conferința Regională Centru la care au mai luat parte  delegaţi din judeţele componente ale Regiunii 7 Centru, respectiv Braşov, Sibiu, Mureş, Harghita, Covasna, precum şi membri ai organizaţiilor locale din Alba ale PMP.

Citește și Băsescu: Dumitrel e un domn de excepție. Poate să-l scutere DNA-ul, nu curge din el niciun leu

Citește și Selfie cu Băsescu, la ”Sărbătoarea Mocanilor” de la Meteș: Fostul președinte a primit cadouri, a servit țuică și a gustat din produse tradiționale

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

1 comentariu

Aşa zis-a Burebista 17 august 2015 at 9:52

La toate meseriile se poate aplica acelaşi tratament. Cu ce e mai bună o profesie ca alta?
Revenind la medici, dacă nu ştiai încă vorbe goale ce eşti, se descurcă ei foarte bine cu veniturile. Recunoaşte: deşi sunt angajați la stat, ei au şi un cabinet particular, mai fac câte o consultație într-o clinică particulară. Nu te-au aşteptat pe tine gândire întunecată ce eşti ca să le dai tu voie să presteze la privat. Ți-au luat-o înainte.
Nu-ți mai băga nasul că nu te pricepi. Ia-o pe Nuți la un vals înspre ieşirea din politică şi dispăreți odată cu ideile astea tâmpite.
Pa şi pu! La revedere!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...