Băsescu: Reducerea TVA, prea abruptă. Iohannis a procedat corect când a trimis Codul fiscal, înapoi, Parlamentului

Fostul președinte, Traian Băsescu, a spus duminică, la Alba Iulia, că președintele Klaus Iohannis a procedat corect când a respins Codul fiscal, iar cei care au greșit sunt PNL-iștii, el fiind de părere că reducerea TVA ar fi prea abruptă.  

Traian Basescu01 „Nu pot să nu fiu corect. Mi se pare reducerea de TVA prea abruptă și că o reducere ponderată, urmărind efectele, este soluția. Din acest punct de vedere, președintele Iohannis a procedat corect. Cei care nu au procedat corect au fost PNL-iștii, care puteau să corecteze lucrurile odată cu bugetul de stat, pentru că legea, Codul fiscal, nu intra în vigoare acum și puteau să introducă un amendament de amânare a reducerii cu cinci procente a TVA-ului — îl reduceau cu două, cu unul, cu trei, odată cu legea bugetului de stat. Deci, cred că președintele Iohannis a procedat corect trimițând codul înapoi (…) Orice creștere exagerată bazată pe consum duce la colaps. România nu poate susține acum o creștere economică mai mare de 3,5 — 4 procente. O creștere de 7, 8 procente cum atinsesem în 2008 nu este decât vestitorul colapsului care urmează”, a afirmat Traian Băsescu.

Citește și Selfie cu Băsescu, la ”Sărbătoarea Mocanilor” de la Meteș: Fostul președinte a primit cadouri, a servit țuică și a gustat din produse tradiționale

„Și bine ar fi ca această creștere să nu se obțină pe consum, ci să se obțină pe dezvoltare. Ce justificare are Guvernul Ponta că a făcut absorbție până la 53% pe proiectele lăsate de Emil Boc? De trei ani încoace nu s-a semnat niciun contract important pentru vreun tronson de autostradă, iar România pierde la sfârșitul anului 7,5 miliarde de euro din bani europeni. Și pentru asta nu vine niciun DNA”, a mai spus Băsescu.

Citește și Traian Băsescu, primit cu aplauze și entuziasm la Alba Iulia: Obiectivul de țară trebuie să fie unirea României cu Republica Moldova

Traian Băsescu a participat la Alba Iulia, la Conferința Regională a PMP Centru alături de delegați din judeţele componente ale Regiunii 7 Centru, respectiv Braşov, Sibiu, Mureş, Harghita, Covasna, precum şi membri ai organizaţiilor locale din Alba ale PMP.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

3 Comentarii

Așa zis-a Burebista 16 august 2015 at 21:28

Reducerea salariilor cu 25% a fost mai puțin abruptă decât reducerea TVA cu 15% (24% – 9%).
Prostește-i pe alții.
Unde te crezi? De fapt cei care te urmează au acceptat că sunt găozari, țigani împuțiți, etc.
Lor poți să le minți ce vrei că te cred. Restul nu.

Apropo 17 august 2015 at 12:07

Rezon maestre Bure, rezon !
Aşa e, cei care îl urmează au acceptat că sunt găozari, ţigani împuţiţi, păsărici, hoţi şi puturoşi, ţîmpiţi scoşi de învăţământul românesc şi toate celelalte epitete care le-au fost adresate. Tot ei sunt şi aceia care nu au votat la referendum, boicotândul de frica cvorumului şi de groaza că eventual ar putea pica borfaşul, mentorul lor, cel pe care îl urmează.
În ce-i priveşte, spiritul de turmă funcţionează din plin şi cred că în mintea lor ( de primate inferioare) ar fi o mândrie dacă măscăriciul le-ar face cinstea să-i lase să-l pupe în cur si n-ar fi nici o problemă dacă derbedeul le-ar „altoi” copiii cu pumnul în plex sau în faţă sau le-ar trage şi cîte un cap în gură …

ilie de la uzina 17 august 2015 at 10:50

corect domnu presednite. orice pentru mediul privat poate fi nociv, abrupt,inutil,periculos.
cresterea abrupta a salariilor bugetarilor, a pensiilor speaciale, triplarea normei de hrna la purtatorii de trese si burti a fost utila si necesara.
o tara de mana a treia.
vom ramane mereu o tara cu mana de lucru ieftina pt lohn, cabluri,cusut de volane si taiat de paduri.
de trei ani ratam decolarea economica.cu un guvern de figuranti puscariabili si jumatate din ei agenti acoperiti,cu presdedinti inutili si un parlament care luptasa-si salveze pielea de la dna.
o tara pierduta.
puteam stimula consumul intern, cresteau angajarile.bancile sunt pline de bani, firmele private au proiecte, guvernul trebuia doar sa dea tonul.
evident ca nu l-a dat.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...