Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO Traian Băsescu, primit cu aplauze și entuziasm la Alba Iulia: Obiectivul de țară trebuie să fie unirea României cu Republica Moldova

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Traian Băsescu a fost primit, duminică, la Alba Iulia, cu aplauze și entuziasm, el fiind invitat la Conferința Regională – Centru a Partidului Mișcarea Populară. Fostul președinte a spus că obiectivul de țară pe care trebuie să-l aibă PMP este unirea Românei cu Republica Moldova, aceasta fiind singura șansă a fraților noștri de peste Prut să intre în Uniunea Europeană.

Basescu la Alba Iulia06Traian Băsescu și-a început speech-ul prin a spune că PMP are șanse foarte mari la alegerile locale și legislative, criticând obiectivele de țară pe care le au PNL și PSD, adică aderarea la zona Euro, care, spune el, oricum este un pas obligatoriu.

”Acest partid are șanse foarte mari și la alegerile locale și legislative. Este evident că se dezvoltă structurile organizatorice, față de acum trei luni partidul stă mult mai bine, și vreau să mă gândesc că nu va exista secție de votare în care să nu avem reprezentați. Vreau să cred că nu va exista localitate în care să nu avem candidați pentru funcția de primar. Niciun partid nu are curaj să-și fixeze întâlniri regionale în luna august și pe canicula asta. Voi sunteți foarte determinați. În momentul de față, eșicherul politic este dominat de două partide care au spus ce au avut de spus în 25 de ani de la Revoluție (…) Dacă vă uitați la următorul obiectiv de țară pe care îl propun PNL și PSD este să intrăm în zona Euro. Oameni buni, ceva mai penibil nu am auzit. Obiectivul de țară trebuie să fie unirea României cu Moldova. Ne-am asigurat securitatea prin intrare în NATO, ne-am asigurat un viitor bun fiind parte a Uniunii Europene, trebuie să ne ocupăm de corectat erorile istoriei (…) Republica Moldova nu este în fața unei promisiuni sau garanții că va deveni membră a Uniunii Europene. Consiliul European a refuzat constant un asemenea angajament față de Republica Moldova”, a spus Băsescu.

Președintele a mai precizat că o mare problemă în Republica Moldova este propaganda Moscovei, el arătând că trebuie continuată politica de apropiere a României față de frații noștri de peste Prut.

Manifestarea s-a desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și a început prin intonarea Imnului Național al României. Traian Băsescu a ajuns după ora 15.00, la 60 de minute de la începerea conferinței.

Basescu la Alba Iulia30Deputatul Clement Negruț i-a făcut un mic cult al personalității președintelui Traian Băsescu

”Când vorbesc despre dreapta românească vreau să vă spun că dreapta a câștigat întotdeauna în Ardeal și în Transilvania. Un nume de care se leagă ideea de mișcare populară, ideea de partid al mișcării populare, este Traian Băsescu. Fac legătura între domnia sa și dreapta românească (…) Traian Băsescu este cel care a născut dreapta românească ca o identitate politică modernă, cel care a promovat tinerii în politică. Eu am învățat de la Traian Băsescu să spun ceea ce sunt și ceea ce gândesc. Toți încercăm la un moment dat să ne identificăm cu Traian Băsescu, sau asta ar trebui să facem. Niciodată nu reușești să te ridici la înălțimea unui astfel de om politic dacă nu privești la parcursul pe care l-a avut cel mai mare om politic din România de după 1990. Dacă în sala asta intră un Traian Băsescu trebuie să iasă 600 de Traian Băsescu câți suntem în sală”, a spus deputatul Clement Negruț.

Traian Băsescu este invitat să participe, la ora ora 16.00, la ”Sărbătoarea Mocanilor” de la Meteș.

La conferință au luat parte delegaţi din judeţele componente ale Regiunii 7 Centru, respectiv Braşov, Sibiu, Mureş, Harghita, Covasna, precum şi membri ai organizaţiilor locale din Alba ale PMP.

Înainte de întâlnirea de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia a avut loc, de la ora 11.00, ședința Colegiului național al PMP și o conferință de presă susținută de conducerea partidului și de președintele PMP Eugen Tomac. ”Ne-am reunit astăzi aici pentru a discuta aspecte ce ţin de activitatea PMP, dar şi de obiectivele pe care le avem stabilite. Ne aşteaptă în faţă o perioadă destul de grea, observăm că România are astăzi un președinte absent, care nu comunică, care se află mai mult în concediu, decât în slujba celor care l-au ales, a cetăţenilor români, şi sigur o criză prelungită cu acordul președintelui şi anume aceea de a avea în fruntea României un prim ministru urmărit penal”, a spus Eugen Tomac.

[nggallery id=855]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea