Rămâi conectat

Actualitate

Bărbat din Cugir, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru contrabandă cu țigări. Prejudiciu de peste 16.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un cugirean de 49 de ani a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe o perioadă de 4 ani pentru comiterea infracţiunii de contrabandă.

Judecătoria Alba Iulia a admis în 29 noiembrie un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între inculpatul F. Iulian Ştefan şi un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie.

Oficial, infracţiunea este „desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă”.

Dosarul este urmarea unor percheziţii desfăşurate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din IPJ Alba, în 28 martie 2018, în Cugir şi au vizat două persoane, inculpatul F. Ştefan Iulian şi o femeie care îl ajuta să îşi vândă produsele în piaţa oraşului.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2017 – 2018, inculpatul a achiziţionat ţigări din Ucraina pe care le-a transportat disimulându-le în interiorul unor ambalaje pentru produse electrocasnice, iar ulterior le-a valorificat, prin intermediul unei femei de 55 de ani, din Cugir, ce avea închiriată o tarabă în piaţa din oraş, dar şi în mod direct, către diverse persoane.

Prejudiciul adus bugetului de stat este de aproximativ 16.275 lei. În urma celor şase percheziţii efectuate la domiciliile celor două persoane şi în alte patru locaţii în care depozitau produsele de contrabandă, poliţiştii au găsit şi confiscat, 8.629 de ţigarete, de diferite mărci şi 375 de litri de alcool.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Spitalului orăşenesc Cugir sau a Primăriei oraşului Cugir. Bărbatul a mai fost obligat la plata sumei de 1.800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea