Rămâi conectat

Sport

Astăzi, ora 21.00, Volero Le Cannet – Volei Alba Blaj, în sferturile Cupei CEV | Două seturi pentru semifinale!

Dan HENEGAR

Publicat

în

De două seturi are nevoie Volei Alba Blaj, astăzi, de la ora 21.00, în partida retur din Franța, în sferturile de finală ale Cupei CEV, pentru a se califica în semifinalele celei de-a doua competiții continentale.

În primul joc, la Tg. Mureș, în 25 ianuarie, echipa din “Mica Romă” a realizat cea mai bună prestație stagională și s-a impus cu 3-0. Acest joc trebuia să se dispute în 2 februarie, însă reprezentanta României a fost bulversată de numeroasele cazuri de COVID-19 din efectiv, a avut o pauză forțată de 15 zile, iar meciul a fost reprogramat, iar din acest motiv calendarul competițional este bulversat (s-a amânat și confruntarea cu Dinamo, prevăzută miercuri). “Am uitat deja primul meci. Suntem conștienți că încă nu este decisă calificarea și va trebui să jucăm la același nivel, cu concentrare maximă și motivație aparte”, a spus antrenorul Stevan Ljubičić.

Volei Alba Blaj se prezintă la acest duel extrem de dificil, din “Gymnase Maillan”, cu moralul zdruncinat în urma eșecului de la Voluntari, din etapa a 17-a din Divizia A1, de sâmbătă. Un meci pierdut cu 2-3, primul din 2022, în care vizitatoarele au condus cu 2-1. Nici amfitrioanele nu stau grozav din acest punct de vedere, întrucât și ele au suferit un eșec dramatic în derby-ul cu RC Cannes, 2-3 (au adjudecat primul set la un scor incredibil, 41-39 și au condus cu 2-1). După partida din România, Volero Le Cannet a invins în întrecerea internă în minimum de seturi pe Saint-Raphael și France Avenir, păstrându-se pe prima poziție, după 17 jocuri (14 victorii și 3 înfrângeri), într-un sezon bulversat de numeroase amânări și reprogramări, din cauza pandemiei.

Semifinalele din Cupa CEV sunt prevăzute în 23 februarie și 1 martie, prima pe teren propriu, iar oponentă va fi puternica formație turcă Eczacibași Dynavit Istanbul, marea favorită. O calificare în “careul de ași” ar reprezenta o nouă performanță remarcabilă pentru Volei Alba Blaj, ce ar bifa a 4-a prezență în semifinalele unei întreceri europene în ultimii 5 ani, după 2018 (finală Liga Campionilor), 2019 (finală Cupa CEV) și 2021 (finalp Cupa Challenge).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea