Rămâi conectat

Sport

Asta da lovitură! Nadja Ninkovic a revenit la Volei Alba Blaj, campanie „stelară” de achiziții pentru vicecampioana Europei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj, vicecampioana Europei, a mai dat o lovitură majoră pe piața transferurilor, reușind să o readucă sub comanda lui Darko Zakoc pe Nadja Ninkovic, ce a evoluat în ultimul sezon în Brazilia. Centrul din Serbia, în vârstă de 27 de ani, a fost componentă de bază a formației blăjene în stagiunea 2016-2017, când Volei Alba Blaj a cucerit eventul național.

Este o nouă mutare de senzație pentru echipa din “Mica Romă”, care în încercarea de a redobândi supremația internă, într-un duel la distanță al transferurilor cu CSM București, aduce jucătătoare de mare calibru pentru campionatul următor, nume importante precum Newcombe, Ćebić și Baciu (“furate” tocmai de la CSM București!!), Lazarevic, într-o enumerare aleatorie.

Vicecampioana Europei își completează poziția de „centru” prin transferul unei voleibaliste care nu mai are nevoie de nicio prezentare. După ce a evoluat la una dintre cele mai importante echipe din Brazilia, Osasco Voleibol Clube, Nađa Ninković (1,93 metri) revine la Blaj. Nađa Ninković a impresionat în tricoul echipei Volei Alba Blaj când a cucerit eventul campionat-cupă, fiind una dintre cele mai bune voleibaliste din Divizia A1. Născută la 1 noiembrie 1991, la Belgrad, Nađa Ninković a mai jucat la Steaua Roşie Belgrad, Voléro Zürich și Il Bistone Florenţa, este campioană europeană cu naţionala Serbiei (2011), triplă campioană şi câştigătoare a Cupei în Serbia, campioană şi dublă câştigătoare a Cupei Elveţiei și câştigătoare a Ligii Europene în 2009, când a fost declarată cel mai bun „centru” al competiţiei. A mai obținut o medalie de bronz cu naţionala Serbiei la FIVB World Grand Prix 2013 şi o medalie de bronz cu Voléro Zürich la Campionatul Mondial al Cluburilor 2015.

Pentru sezonul 2018/2019, CSM Volei Alba Blaj a confirmat, până acum, 11 jucătoare: extremele Mariya Karakasheva, Sonja Newcombe și Ana Lazarević, libero-ul Suzana Ćebić, “universalii” Katerina Zhidkova și Ioana Baciu, coordonatoarele Lucie Smutná și Lora Kitipova, “centrii” Sara Hutinski Torres, Maja Aleksić și Nađa Ninković, alături de care va rămâne și blăjeanca Ramona Rus.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba) *CSM Unirea Alba Iulia 2 – CIL Blaj 0-4 (0-2). Liderul, a treia victorie consecutivă, a doua externă, iar albaiulienii, cu o formație de juniori, pierd […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea