Rămâi conectat

Sport

Armistițiu la Soda Ocna Mureș: antrenorii Pereat și Ovidiu Maier rămân până după baraj, președintele Corpodean a pierdut prima bătălie!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Furtuna iscată la CS Ocna Mureș, în urma diferendului dintre președintele Sorin Corpodean și antrenorii Ionuț Pereat și Ovidiu Maier, s-a temperat puțin, însă este vorba doar de un armistițiu, întrucât starea de tensiune și ruptura între părți rămân. Astfel, “În urma ședinței Consilului Director al Clubului Sportiv Ocna Mures (…) s-a decis ca analiza activității echipei sa fie luata la finalul sezonului competițional. Pana atunci va așteptam duminica la «Stadionul Dragostei» să susținem echipa în meciul în care ne dorim, asa cum ne-am propus – victoria și titlul de CAMPIONI! Hai SODA Dragă!”, se arată într-un comunicat de presă remis de clubul CS Ocna Mureș. Se poate spune astfel că președintele Sorin Corpodean a pierdut prima bătălie, însă războiul continuă, reacțiile din mediul virtual fiind foarte vehemente.

*Atac la “Motan”, Corpodean a pierdut prima bătălie

Antrenorul Cornel Pereat a postat pe o rețea de socializare referatul întocmit de Sorin Corpodean, președintele secției de fotbal, acesta acuzându-l în mod direct pe Ovidiu Maier, fotbalistul de legendă al ultimelor decenii în Ocna Mureș. În referatul întocmit de președintele Sorin Corpodean se arată, printre altele: “colaborări și comunicări defectuoase cu staff-ul tehnic (…) propun încetarea colaborării cu următoarele persoane: Ionuț Pereat – antrenor principal, Ovidiu Maier – antrenor secund și Alin Cociș – delegat”, în expunerea de motive imputându-se, într-un rezumat,  “negestionarea corespunzătoare a relațiilor de vestiar între jucătorii localnici și cei transferați de la alte echipe”, “tolerarea actelor de indisciplină și a absențelor de la programul de pregătire”, “lipsa de autoritate în relația antrenor-jucător, manifestată și la jocurile oficiale din campionat prin certuri și chiar a cuvintelor injurioase (în special Ovidiu Maier), “neîncurajarea unor jucători tineri (…) care au preferat să plece și să nu mai lucreze cu actualii antrenori”, “influența negativă transmisă de Ovidiu Maier atât antrenorului Ionuț Pereat cât și unui grup de jucători” și cu trimitere la Alin Cociș, “o implicare foarte sumară și completarea defectuoasă a raportului de joc, culminând cu o eroare la jocul de la Șpring care putea atrage pierderea jocului cu 3-0

Citește și: CS Ocna Mureș stă pe un butoi de pulbere! Pereat: “Ori noi, ori el!” | Război în curtea liderului, între președintele Corpodean și antrenorii Pereat și Ovidiu Maier

Elit - Gustul Desăvârșit

Iar din comunicatul remis de Primăria Ocna Mureș, am reținut, printre altele: “Clubul Sportiv Ocna Mureș nu înseamnă numai fotbalul mare. Înseamnă și fotbal la toate grupele de vârstă pentru copii și nu numai, înseamnă și volei fete și băieți la toate grupele de vârstă. Înseamnă aproape 300 de copii angrenați într-o mișcare sportivă cuprinsă într-o colectivitate numită Ocna Mureș (…). Indiferent dacă echipa mare de fotbal va promova sau nu în eșalonul superior, Primăria orașului Ocna Mureș va susține în continuare, inclusiv financiar, mișcarea sportivă din orașul nostrum (…) Problemele interne ale clubului sunt ale clubului și ei trebuie să-și rezolve singuri aceste situații. Primăria orașului Ocna Mureș înțelege că toți cei implicați în activitatea sportivă a clubului, conducători, antrenori, sportivi, formează o singură familie, iar familia rămâne unită și la bine și la greu pentru că unitatea dă forța de a merge mai departe. Hai Soda dragă! Și din toamnă să jucăm în liga a 3-a la fotbalul mare”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

FOTO: GT Sport Alba Iulia, eliminată la Deva, eșec 2-3, în turul al doilea la Under 19

Dan HENEGAR

Publicat

în

GT Sport Alba Iulia a părăsit competiția națională Under 19, după ce a fost învinsă în al doilea tur eliminatoriu, în deplasare cu CSM Deva, scor 2-3 (1-1). Partida a avut loc pe terenul central al arenei, ambele formații venind după calificări obținute în deplasare: gazdele, 3-0 cu CSO Turceni, vizitatorii, 3-1 la Copșa Mică. Dezamăgire pentru formația albaiuliană ce viza să ajungă în fazele superioare ale campionatului.

Gazdele au deschis scorul prin Nicoară (4), iar albaiulienii au egalat rapid prin An. Bogdan (11), scorul cu care s-a intrat la pauză fiind egal, 1-1. La reluare, același Nicoară (49, a transformat un penalty), iar atacantul gazdelor și-a desăvârșit ziua de grație cu un nou gol (74), realizând tripla. D. Moldovan (76) a redus ecartul, dar nu a fost suficient, iar Alba rămâne fără reprezentante în competițiile juvenile interjudețene organizate de FRF (Fortuna Lunca Mureșului a fost eliminată în primul tur, la Tg. Mureș, la Under 17)

Mai urmează un nou tur eliminatoriu, în 10 iunie, înaintea semifinalelor competiției juvenile organizate de FRF, meciuri programate în 16  și 22 iunie.

Antrenorul George Țălnar, ajutat de Florin Codleanu, Cătălin Popa și Adrian Roman, a mizat pe formula: Răzvan Miron – Roland Plăcintă, Vlad Hidan, Alexandru Patric, David Moldovan, Lucas Blagu, Antonio Buzilă, Radu Dula, Darius Olălău/ cpt, Andrei Maier, Andrei Bogdan; rezerve Ștefan Dragosin, David Cîrja, Alexandru Filimon, Răzvan Rădoi, Robert Cristea, Vlad Jurj, Luca Moise, Alexandru Sur, Filip Stanciu

Elit - Gustul Desăvârșit

Foto: Adrian Roman (GT Sport  Alba Iulia) și Amarildo Szekely (Deva)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Cu Raisa Ioan și Andra Cojocaru (Volei Alba Blaj) în efectiv, România a învins Cehia în Golden League la volei

Dan HENEGAR

Publicat

în

În etapa a doua a Golden League, România a dat lovitura și a învins în deplasare Cehia, o formație mult mai bine cotată în voleiul feminin continental.

Tricolorele s-au impus cu 3-1 (25-17, 15-25, 25-18, 25-18), iar din efectivul naționalei noastre au făcut parte tinerele jucătoare de la campioana Volei Alba Blaj, centrul Raisa Ioan (7 puncte) și libero-ul Andra Cojocaru.

O revanșă a României după eșecul de la Pitești cu Slovacia, scor 1-3, reprezentativa condusă de spaniolul Guillerno Naranjo Hernandez reintrând în calculele pentru semifinale.

După terminarea Golden League, România se va muta în noua Sală Polivalentă de la Blaj, începând din 12 iunie, pentru un stagiu centralizatîn vederea pregătirii principalei competiții din acest an, Campionatul European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Conform doarvolei.ro, autoare a 20 de puncte, Adelina Ungureanu a fost cea mai bună marcatoare a întregii partide. Ea a fost urmată, din echipa noastră, de Eliza Varga și de Adriana Matei, ambele autoare a câte 15 puncte.

România: Ungureanu (20), Varga (15), Ad. Matei (15), R. Ioan (7), D. Ionescu (5), Postea (4), Zadorojnai (-), Miclăuș (-), M. Radu (-), Ciucu (libero), Cojocaru (libero). Nu au jucat: Ariton, Vereș, Vîrlan. Antrenor: Guillerno Naranjo Hernandez

În Golden League, este joi, 8 iunie, returul cu Cehia, la Pitești, și apoi deplasarea în Slovacia (sâmbătă, 10 iunie).

Foto: CEV


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Atleți din Alba la etapa naționalelor Under 16 și Under 18: clasări pe podium și recorduri personale

Dan HENEGAR

Publicat

în

Tot în weekend, pe stadionul din Complexul Sportiv bucureștean „Iolanda Balaș Soter”, s-a disputat etapa întâi a Campionatului Național Under 16 și Under 18, la startul căreia s-au regăsit 12 atleți din Alba.

Mulți dintre aceștia au urcat pe podium, reușind în același timp să înregistreze recorduri personale (PB).

Aiudeanul George Cozma (CSȘ Blaj) s-a clasat pe locul secund în proba de 1500 metri la Under 16, cu 4:09.91, record personal (PB) al sportivului pregătit de Cristina Man, respectiv poziția a 3-a în proba de 800 metri cu rezultatul 1:59.07 (din nou PB).

O altă atletă din Aiud, Bianca Valc (ACS Atletich Aiud/ CSM Unirea Alba Iulia) a concurat în cursa de 400 metri și a obținut rezultatul 61.93 (pregătită de Ioana Bozdog), clasându-se pe locul 5 la Under 16 (participantă în premieră), iar la cursa de 800 de metri a fost prima, cu rezultatul 2:21.90.

Elit - Gustul Desăvârșit

În proba de 1500 metri, feminin, Roxana Daria Filipan (LPS Alba Iulia, antrenor Mihaela Vlas) a fost a 3-a la Under 16 (timpul de 5:13.27), respectiv poziția a 5-a la 3000 metri (rezultatul 11:26.74).

Mădălina Gheorghiu (LPS Alba Iulia, antrenor Gabriel Avram) a reușit PB (record personal; timpul 5:49.27) la Under 16.

Alexandra Maria Cristea (CS Unirea Alba Iulia/ LPS Alba Iulia) a câștigat proba de 5000 metri alergare a junioarelor 2 (abordată în premieră de eleva antrenorului Gabriel Avram) cu timpul 19:05.41.

Pe aceeși distanță, la masculin, Alberto Mario Zaharia (LPS Alba Iulia, pregătit de Mihaela Vlas) s-a clasat pe locul întâi la Under 18 (rezultat 16:02.25).

Ana Petrescu (CS Unirea Alba Iulia, antrenor Mariana Bucerzan) a fost a treia în proba de 5000 metri marș Under 18 (rezultat 29:07.16).

A mai fost înscris David Bercheu (CS Unirea Alba Iulia, antrenor Ana Rodean) – la 3000 metri Under 16.

Iasmina-Nicoleta Rațiu (CS Unirea Alba Iulia, antrenor Mihaela Vlas) a participat în proba de înălțime Under 16. Debutantul Mihnea Acatrinei-Furtună (CSM Unirea Alba Iulia, antrenor Ana Rodean) – în proba de 800 de metri Under 18, a reușit timpul 2:15.92.

Bogdan Mihai Popa (LPS Alba Iulia/ CSM Unirea Alba Iulia, antrenor Ana Rodean), tot în proba de 800 metri, Under 18, a scos timpul 2:03.86.

Debutantul Codrin Alexandru Vințan (LPS Alba Iulia, antrenor Mihaela Vlas) a concurat tot 800 metri, Under 16, având rezultatul 2:17.26.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare