Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Arde Drăgana… Vineri, e derby-ul seriei: Metalurgistul Cugir – Naţional Sebiş!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Din toate punctele de vedere confruntarea de sub Drăgana dintre Metalurgistul Cugir şi Naţional Sebiş întruneşte atributele unui derby adevărat. Vineri, de la ora 15.00, pe Stadionul „CSO” se află faţă-n faţă ocupantele primelor două poziţii: liderul neînvins Naţional Sebiş şi nou-promovata revelaţie Metalurgistul, despărţite de numai 3 puncte, în fapt cel mai bun atac al Seriei a 5-a, al cugirenilor (19 reuşite) şi cea mai impenetrabilă defensivă – a Sebişului (numai două goluri primite). Arădenii au în efectiv un jucător originar din Alba, fundaşul Ovidiu Morariu (24 ani, fost la Chindia Târgovişte şi Rapid Suceava).
*Ionuţ Buta împotriva fostei echipe şi a lui… „Popică”
Apărătorul Cugirului, Ionuţ Daniel Buta va compare în faţa echipei la care a activat până în vară. „Nu am nimic special de demonstrat în acest meci, dar categoric îmi doresc să învingem. Am stat puţin timp la Sebiş, un retur, dar a contat foarte pentru mine respectiva perioadă întrucât m-am pus pe picioare după aproape 7 luni de la accidentare”, a afirmat jucătorul în vârstă de 25 de ani.
Acesta crede că Metalurgistul poate strica invincibilitatea formaţiei ce-l are pe spectaculosul Ionuţ Popa, un nume greu, drept director tehnic. „Am fost coechipier cu aproximativ 90 la sută din actualii jucători de la Naţional, ştiu care este potenţialul adversarilor, Blănaru fiind un jucător periculos”, a mai spus Buta. „Atuul nostru este grupul, suntem foarte uniţi. Dacă prindem o zi bună, sunt convins că o să luăm toate punctele. Suntem acasă, ne aflăm pe val, traversăm o formă bună şi sperăm să reuşim să preluăm şefia. Despre promovare e prematur să discutăm, câtă vreme urmează un play-off”, a concluzionat jucătorul Cugirului. În cazul unei victorii, Metalurgistul poate urca în fotoliul de lider, după a 9-a rundă, fiind şanse sporite ca L. Itu şi Şuteu să se regăsească în configuraţia primului unsprezece al lui Opric, cei doi revenindu-şi după accidentările suferite la Baia Mare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea