Rămâi conectat

Sport

Alba este pro Burleanu, la alegerile FRF din 18 aprilie | Vezi cum votează cei șase reprezentanți ai fotbalului județean!

Publicat

în

Miercuri, 18 aprilie, se decide viitorul fotbalului românesc, cu prilejul alegerilor pentru funcția de președinte al Federației Române de Fotbal.

Din Alba votează șase persoane, iar curentul indică o opțiune „pro” Burleanu, în același timp alegerile fiind importante pentru județ, întrucât Mihai Dăscălescu (Unirea Alba Iulia) vrea să mai rămână încă 4 ani în  Comitetul Executiv, din partea Ligii a 3-a.

Chiar dacă sunt patru candidaturi pentru șefia FRF, cu siguranță lupta se va da între Răzvan Burleanu (președinte din 2014) și Ionuț Lupescu (component al “Generației de Aur”, fost oficial al UEFA), pe listă mai aflându-se Marcel Pușcaș și Ilie Drăgan.

Elit - Gustul Desăvârșit

Bătălia pentru scaunul de președinte a dominat anul 2018 în fotbalul mioritic, campania electorală fiind una murdară, cu atacuri și dezvăluiri, un arsenal de acuze iscat între cei doi protagoniști ai scrutinului. Echipa Națională nu merge în Rusia, dar noi, avem “Mondialul” pentru putere! La FRF ar trebui să voteze 257 de cluburi afiliate la FRF și, cu siguranță, un cuvânt greu de spus va avea influența politică, în condițiile în care peste 200 de cluburi-membre sunt finanțate de autorități locale sau de stat.

*Alba are șase voturi, Industria e sigur cu Burleanu!

Alba va avea șase reprezentanți la ziua decisivă pentru viitorul fotbalului românesc, 4 echipe de Liga a 3-a, AJF Alba și LPS Sebeș. Am încercat un sondaj de opinie în rândul celor care vor vota, cu două întrebări: “pe cine veți alege președinte” și „ce vă doriți, în plan fotbalistic, de la viitorul șef al fotbalului autohton”. Cu o singură excepție, Industria Galda de Jos, care și-a exprimat public opțiunea pentru Răzvan Burleanu, restul celor intervievați au oferit răspunsuri diplomatice la prima întrebare nedorind să ofere numele celui ales, dar se poate citi printre rânduri. Asta din diverse motive, unul fiind foarte clar, teama de eventuale represalii în cazul în care ar câștiga tabăra adversă. Fără a avea pretenții de a oferi certitudini, votul este secret, și opțiunile se mai pot modifica, dar în Alba balanța înclină spre președintele Burleanu, un scor al sondajului, repetăm, unul pur informațional, fiind 5-1, sau poate 4-2.

*Doleanțele alegătorilor din Alba!

În cele ce urmează vă prezentăm declarațiile celor șase votanți, reprezentanți ai județului Alba, la alegerile tensionate de miercuri pentru vârful fotbalului mioritic. Aceștia au evitat elegant să se pronunțe asupra “alesului”, dar au trecut în revistă problemele existente, plecând de la legislație, organizarea competițională, finanțare, sectorul juvenil și… implicarea politică.

*Ciprian Pahone (președinte executiv Metalurgistul Cugir): “Avem nevoie de un președinte FRF preocupat de o modificare structurală a fotbalului din Liga a 2-a și Liga a 3-a, la nivel competițional și de organizare. Aici, în eșaloanele inferioare, se clădește viitorul fotbalului românesc”;

*Armando Popescu (director sportiv Performanța Ighiu):Votăm pentru binele fotbalului românesc. Nu ne exprimăm public opțiunea, din cauză că suntem constrânși de presiunile politice care se fac asupra unui persoane implicate în viața unei echipe de fotbal”;

*Gligor Udrea (director sportiv Industria Galda):Votez pentru continuitate, adică pentru Răzvan Burleanu. Am încredere în proiectul său, sper să îl realizeze în mare parte, iar în următorii 4 ani să poată să-și consolideze proiectul început în 2014”;

*Horia Bărdaș (vicepreședinte Unirea Alba Iulia):Nu vă spun pe cine vom alege, ca și nume. Unirea votează pentru un campionat mai curat și pentru o conducere a FRF care să se ocupe de problemele din eșalonul secund și eșalonul terț, unde echipele se chinuie. Ne interesează și forma de finanțare a cluburilor, cum se pot implica, fără repercusiuni, privații și autoritățile locale și județene. Noi la Alba Iulia vrem un Centru de Excelență, întrucât Unirea a dat doi jucători, Gicu Grozav și Nicușor Stanciu, la echipa națională. Merităm acest lucru”;

*Cristian Petropulos (președinte AJF Alba): “Fără a nominaliza pentru cine voi vota, vă spun doar că optez pentru candidatul care în planurile sale de dezvoltare pentru fotbalul românesc aduce cele mai bune proiecte pentru AJF-uri”;

*Doru Oancea (director adjunct LPS Sebeș): Votul este secret! Ne dorim un președinte care vrea dezvoltarea fotbalului de jos, de la nivel juvenil, care se apleacă asupra problemelor existente la copii și juniori”.

*Comparație plastică: “luptă ca la Stalingrad”!

Alegerile au împărțit fotbalul în două, formându-se tabere partizane și punându-se la bătaie, în ultimele luni, tot armamentul din dotare, pentru a influența opțiunea votanților. Situația a fost descrisă extrem de plastic de o persoană din fenomenul fotbalistic, implicată în fotbalul județean și național: “În urmă cu două luni eram sigur de Burleanu, după un «blitzkrieg», însă acum soarta «războiului» stă în cumpănă, totul s-a transformat într-o luptă «la baionetă», ca la Stalingrad!

*Dăscălescu vrea iar în Comitetul Executiv!

Pentru cele două locuri alocate Ligii a 3-a în Comitetul Executiv candidează Florin Spînu (CSO Filiași), Călin Cojocaru (Național Sebiș) și Mihai Dăscălescu (Unirea Alba Iulia). Ales în august anul trecut în structura FRF pentru un mandat de câteva luni, oficialul unirist pare favorit să continue în Comitetul Executiv, de data aceasta pentru o perioadă de 4 ani, cunoscându-se apropierea sa de tabăra Burleanu!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, campioană națională la ONSS, baschet feminin, gimnazial | Aur dedicat memoriei lui Nicușor Marcu!

Publicat

în

Echipa Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia a devebit campioană națională la ONSS, baschet feminin, gimnazial, turneul final disputându-se la Oradea. Formația pregătită de George Lăncrănjan a realizat o periformanță notabilă, cucerind aurul, o premieră pentru acest nivel, acela ginmazial. În plus, Iris Axintie a fost desemnată cea mai bună jucătoare a competiției.

Mă bucur enorm pentru acest rezultat extraordinar și le felicit din inimă pe fete. Evident că meritul îi aparține regretatului antrenor și prieten Nicușor Marcu, plecat prea devreme dintre noi. Memoriei sale dedicăm aceste medalii de aur”, a declarat antrenorul George Lăncrănjan.

Baschetbalistele din Cetatea Marii Uniri au dominat categoric întrecerea de sub panou, LPS Alba Iulia (director Daniela Mateica) impunându-se în toate cele 5 întâlniri susținute. Ultimul act a fost adjudecat la o diferență clară, scor 52-17, cu Școala Gimnazială 307 București, în semifinale victimă fiind Școala Gimnazială “Ștefan Luchian” Moinești, victorie cu scorul de 36-14. În primele 3 jocuri, în grupă, oponentele s-au numit Șc. Gimn. “Ioan Mihalyi de Apșa” Sighet, Șc. Gimn. “Ioan Agârbiceanu” Cluj-Napoca și Școala Gimnazială 307 București.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Iris Axintie, MVP-ul turneului

Efectivul campioanei naționale (trebuie specificat ce la etapa de zonă a fost prezent și avntrenorul Valentin Urian) a fost format din următoarele (majoritatea eleve în clasa a VIII-a): Iris Axintie, Isabela Nichimiș, Anissia Săbăduș, Georgiana Pipa, Anamaria Popa, Laura Huter, Anamaria Kiss, Daniela Mateica, Sarah Indrei Scrobotă, Beatriz Burnette (clasa a VII-a).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Liga a 4-a, etapa a 28-a: remiză spectaculoasă la Șugag, Hidromecanica – CS Zlatna 3-3

Publicat

în

O remiză spectaculoasă s-a înregistrat la Șugag, în etapa a 28-a a Ligii a 4-a, unde Hidromecanica a condus în 3 rânduri pe CS Zlatna. însă a fost egalată în minutul 88.

*Viitorul Vama Seacă – Kinder Teiuș 4-1 (1-0): Ionaș-Rădoi (2), S. Groza (47, 85), M. Găldean (80)/ Rancea (62). Scorul a fost deschis de talentatul Cosmin Ionaș-Rădoi, care la nici 16 ani (vârstă pe care o va aniversa în 14 iunie), a marcat primul său gol în Liga a 4-a. Tânărul fotbalist a debutat în actuale ediție sub comanda antrenorului Andrei Podar, a mai prins primul unprezece și a oferit și pase decisive, pregătindu-se ca la vară să ajungă la juniorii Unirii Alba Iulia (cu care se și antrenează în prezent). În prima repriză portarul gazdelor Daniel Lepădat a apărat un penalty executat de R. Domșa (34). Cel mai clar succes al stagiunii pentru gruparea din comuna Hopârta, ce are 5 victorii și o remiză în fața fanilor în retur. Kinder continuă seria modestă, cu a 5-a înfrângere la rând (teiușenii au o victorie și un egal în 2022);

*Olimpia Aiud – Inter Unirea 3-1 (2-0): P. Mărginean (28, 65), G. Oltean (30)/ Ilea (46). O partidă cu aer de vacanță, între două echipe liniștite. Olimpicii au câștigat al doilea joc la rând, iar vizitatorii au pierdut a doua întâlnire consecutivă. De remarcat prezența, iarăși, în formula amfitrionilor a tânărului Andrei Stanciu (jucător născut în anul 2006);

Elit - Gustul Desăvârșit

*Spicul Daia Română – Industria Galda de Jos 1-2 (0-0): R. Mihălțan (62)/ Bălaș (52, 80). Se prelungește suspansul în privința campioanei, o remiză însemnând că CSU Alba Iulia era matematic câștigătoare a sezonului. Dubla lui Bălaș, între golurile sale intercalându-se egalarea reușită de R. Mihălțan, a produs al 9-lea succes consecutiv al Industriei. Găldenii sunt imbatabili în 2022, au acumulat 14 jocuri fără eșec și 18 întâlniri de când nu au pierdut (o singură remiză în retur, 1-1 cu Voința Stremț în etapa a 19-a);

*GT Sport Alba Iulia – Performanța Ighiu 1-2 (0-0): Dula (71)/ D. Alexandroaie (52), Tripșa (70). Pe “Cetate”, replică dârză a ultimei clasate, ce a pierdut la limită. Ighienii au câștigat al doilea joc la rând, iar GT Sport a înregistrat al 3-lea insucces succesiv;

*Hidromecanica Șugag – CS Zlatna 3-3 (2-1): An. Crețu (8), Șufană (42), Titianu (71)/ G. Toma (27), A. Cîmpeanu (61, penalty), A/ Boca (88). O întâlnire spectacol, în care gazdele au condus în 3 rânduri, dar au fost egalate de tot atâtea ori, ultima dată cu două minute înaintea finalului. Popic (Hidromecanica Șugag) a fost eliminat în minutul 90+1.

Foto: Hidromecanica Șugag (facebook)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

CSȘ Blaj a terminat pe locul 5 la volei juniori, iar Tudor Balu – desemnat MVP-ul turneului din Sala „Timotei Cipariu”

Publicat

în

CSȘ Blaj (antrenor Alexandru “Delu” Man) a terminat pe locul al 5-lea la turneul final la volei masculin, juniori, iar ridicătorul Tudor Balu (CSȘ Blaj, foto, rândul de sus, nr. 1 pe tricou, al doilea de la dreapta la stânga) a fost desemnat MVP-ul competiției disputate în Sala “Timotei Cipariu”.

Echipa din “Mica Romă” și-a propus să urce pe podium, însă înfrângerea din ultimul meci, cu LPS Bistrița (1-3, dup[ ce a condus cu 1-0), partidă decisivă pentru bronz, a dus la neîndeplinirea obiectivului. Înaintea ultimei zile, trei formații aveau șanse se se claseze pe locul al 6-lea, CSȘ Zalău – 6 puncte, LPS Bistrița – 5 puncte și CSȘ Blaj – 4 puncte, blăjenii având nevoie de un succes indiferent de scor.

Turneul a reunit cele mai bune șase echipe din țară, iar pe primele două poziții s-au clasat CTF Mihai I  – 15 puncte (a 4-a oară consecutiv campioană, cea mai bună echipă de departe, nu a mai pierdut un meci la nivel de juniori din 2017) și  LAPI Dej – 12 puncte. Pentru ultima treaptă a podimului a fost duminică o adevărată finală mică. CSȘ Blaj avea nevoie de o victorie cu LPS Bistrița pentru a cuceri medaliile de bronz, asta după ce cu o zi înainte a pierdut cu CSȘ Zalău 2-3 (25-20, 19-25, 25-22, 20-25, 14-16). În precedentele 3 întâlniri, blăjenii au pierdut 1-3 cu CTF Mihai I și LAPI Dej și au învins 3-0 pe CSȘ Buzău (ce nu a acumulat niciun set).

Elit - Gustul Desăvârșit

Partida decisivă pentru medaliile de bronz a fost una nebună. Gazdele au condus cu 1-0 la seturi (25-22), însă bistrițenii au restabilit egalitatea, impunându-se în al doilea parțial, 25-20 (după ce blăjenii au condus cu 16-10). Și în al treilea set s-a păstrat dramatismul, cu egalitatea persistând până la 19-19, când CSȘ Blaj s-a distanțat la 23-20, dar s-a restabilit egalitatea la “23”, iar oaspeții s-au impus cu 26-24, pentru ca ]n ultimul set blăjenii să cadă iremediabil (14-25). După acest succes, LPS Bistrița a acumulat 7 puncte și a urcat pe locul al 3-lea, CSȘ Zalău a rămas cu 6 puncte, iar Volei Alba Blaj cu 4 (dacă Blajul învingea cu 3-2, toate cele 3 echipe aveau câte 6 puncte).

În 2019, dar la speranțe, a mai fost un turneu final în “Mica Romă”, gazdele adjudecându-și medaliile de bronz. Echipa juniorilor este alcătuită în mare măsură pe efectivul cu care în luna mai 2021 s-au cucerit medaliile de bronz la naționalele de cadeți, la turneul final de la Tulcea, când Tudor Balu fiind desemnat MVP-ul competiției. Lotul este compus din Tudor Balu, Cristian Bălău, Gabriel Bărbat, Marian Chiorean, Antonio Jidveian, Răzvan Oltean, Octavian Orian/cpt., Sebastian Roșianu (foștii cadeți), plus Iustin Nicoară, Andrei Toacșe și Krisztian Polgar. Ediția precedentă, juniorii de la CSȘ Blaj au terminat pe locul 5, la turneul de la Dej.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare