Rămâi conectat

Sport

Alba este pro Burleanu, la alegerile FRF din 18 aprilie | Vezi cum votează cei șase reprezentanți ai fotbalului județean!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 18 aprilie, se decide viitorul fotbalului românesc, cu prilejul alegerilor pentru funcția de președinte al Federației Române de Fotbal.

Din Alba votează șase persoane, iar curentul indică o opțiune „pro” Burleanu, în același timp alegerile fiind importante pentru județ, întrucât Mihai Dăscălescu (Unirea Alba Iulia) vrea să mai rămână încă 4 ani în  Comitetul Executiv, din partea Ligii a 3-a.

Chiar dacă sunt patru candidaturi pentru șefia FRF, cu siguranță lupta se va da între Răzvan Burleanu (președinte din 2014) și Ionuț Lupescu (component al “Generației de Aur”, fost oficial al UEFA), pe listă mai aflându-se Marcel Pușcaș și Ilie Drăgan.

Bătălia pentru scaunul de președinte a dominat anul 2018 în fotbalul mioritic, campania electorală fiind una murdară, cu atacuri și dezvăluiri, un arsenal de acuze iscat între cei doi protagoniști ai scrutinului. Echipa Națională nu merge în Rusia, dar noi, avem “Mondialul” pentru putere! La FRF ar trebui să voteze 257 de cluburi afiliate la FRF și, cu siguranță, un cuvânt greu de spus va avea influența politică, în condițiile în care peste 200 de cluburi-membre sunt finanțate de autorități locale sau de stat.

*Alba are șase voturi, Industria e sigur cu Burleanu!

Alba va avea șase reprezentanți la ziua decisivă pentru viitorul fotbalului românesc, 4 echipe de Liga a 3-a, AJF Alba și LPS Sebeș. Am încercat un sondaj de opinie în rândul celor care vor vota, cu două întrebări: “pe cine veți alege președinte” și „ce vă doriți, în plan fotbalistic, de la viitorul șef al fotbalului autohton”. Cu o singură excepție, Industria Galda de Jos, care și-a exprimat public opțiunea pentru Răzvan Burleanu, restul celor intervievați au oferit răspunsuri diplomatice la prima întrebare nedorind să ofere numele celui ales, dar se poate citi printre rânduri. Asta din diverse motive, unul fiind foarte clar, teama de eventuale represalii în cazul în care ar câștiga tabăra adversă. Fără a avea pretenții de a oferi certitudini, votul este secret, și opțiunile se mai pot modifica, dar în Alba balanța înclină spre președintele Burleanu, un scor al sondajului, repetăm, unul pur informațional, fiind 5-1, sau poate 4-2.

*Doleanțele alegătorilor din Alba!

În cele ce urmează vă prezentăm declarațiile celor șase votanți, reprezentanți ai județului Alba, la alegerile tensionate de miercuri pentru vârful fotbalului mioritic. Aceștia au evitat elegant să se pronunțe asupra “alesului”, dar au trecut în revistă problemele existente, plecând de la legislație, organizarea competițională, finanțare, sectorul juvenil și… implicarea politică.

*Ciprian Pahone (președinte executiv Metalurgistul Cugir): “Avem nevoie de un președinte FRF preocupat de o modificare structurală a fotbalului din Liga a 2-a și Liga a 3-a, la nivel competițional și de organizare. Aici, în eșaloanele inferioare, se clădește viitorul fotbalului românesc”;

*Armando Popescu (director sportiv Performanța Ighiu):Votăm pentru binele fotbalului românesc. Nu ne exprimăm public opțiunea, din cauză că suntem constrânși de presiunile politice care se fac asupra unui persoane implicate în viața unei echipe de fotbal”;

*Gligor Udrea (director sportiv Industria Galda):Votez pentru continuitate, adică pentru Răzvan Burleanu. Am încredere în proiectul său, sper să îl realizeze în mare parte, iar în următorii 4 ani să poată să-și consolideze proiectul început în 2014”;

*Horia Bărdaș (vicepreședinte Unirea Alba Iulia):Nu vă spun pe cine vom alege, ca și nume. Unirea votează pentru un campionat mai curat și pentru o conducere a FRF care să se ocupe de problemele din eșalonul secund și eșalonul terț, unde echipele se chinuie. Ne interesează și forma de finanțare a cluburilor, cum se pot implica, fără repercusiuni, privații și autoritățile locale și județene. Noi la Alba Iulia vrem un Centru de Excelență, întrucât Unirea a dat doi jucători, Gicu Grozav și Nicușor Stanciu, la echipa națională. Merităm acest lucru”;

*Cristian Petropulos (președinte AJF Alba): “Fără a nominaliza pentru cine voi vota, vă spun doar că optez pentru candidatul care în planurile sale de dezvoltare pentru fotbalul românesc aduce cele mai bune proiecte pentru AJF-uri”;

*Doru Oancea (director adjunct LPS Sebeș): Votul este secret! Ne dorim un președinte care vrea dezvoltarea fotbalului de jos, de la nivel juvenil, care se apleacă asupra problemelor existente la copii și juniori”.

*Comparație plastică: “luptă ca la Stalingrad”!

Alegerile au împărțit fotbalul în două, formându-se tabere partizane și punându-se la bătaie, în ultimele luni, tot armamentul din dotare, pentru a influența opțiunea votanților. Situația a fost descrisă extrem de plastic de o persoană din fenomenul fotbalistic, implicată în fotbalul județean și național: “În urmă cu două luni eram sigur de Burleanu, după un «blitzkrieg», însă acum soarta «războiului» stă în cumpănă, totul s-a transformat într-o luptă «la baionetă», ca la Stalingrad!

*Dăscălescu vrea iar în Comitetul Executiv!

Pentru cele două locuri alocate Ligii a 3-a în Comitetul Executiv candidează Florin Spînu (CSO Filiași), Călin Cojocaru (Național Sebiș) și Mihai Dăscălescu (Unirea Alba Iulia). Ales în august anul trecut în structura FRF pentru un mandat de câteva luni, oficialul unirist pare favorit să continue în Comitetul Executiv, de data aceasta pentru o perioadă de 4 ani, cunoscându-se apropierea sa de tabăra Burleanu!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea