Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

37 de trasee de transport public scoase la licitație de Consiliul Județean Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

37 de trasee de transport public scoase la licitație de Consiliul Județean Alba

Consiliul Județean (CJ) Alba va scoate la licitație luna viitoare atribuirea contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport judeţean de persoane prin curse regulate pentru 37 de loturi/trasee rămase neatribuite în urma desfășurării procedurilor de achiziție. Valoarea estimată actualizată a contractului este de 80.429.882,10 lei, fără TVA, pe o durată de 6 ani.

Atribuirea contractului se va realiza pe 37 de loturi corespunzătoare traseelor care nu au fost adjudecate până acum, dintre care amintim: Alba Iulia – Teiuș – Valea Mănăstirii, Teiuș – Stremț – Geomal, Aiud – Mirăslău – Lopadea Veche, Ocna Mureș – Lunca Mureșului, Zlatna – Almașu Mare – Cib, Alba Iulia – Vințu de Jos – Pianu de Sus, Blaj – Pănade, Blaj – Lunca – Cenade, Câmpeni – Abrud – Alba Iulia, Câmpeni – Albac – Arieșeni, Cugir – Vințu de Jos – Sebeș, Cugir – Balomiru de Câmp – Ceru Băcăinți, Sebeș – Gârbova – Cărpiniș.

Până acum, după desfășurarea a patru proceduri de achiziţie, au fost atribuite 25 de loturi/trasee din cele 62 cuprinse în Programul de transport judeţean pentru reţeaua de trasee din judeţul Alba, cu valabilitate de la data de 1 ianuarie 2023.

Citește și: VIDEO| Autobuzele electrice, puse în circulație în Municipiul Alba Iulia. Transport gratuit astăzi pe liniile 103 și 104

UAT Judeţul Alba a încheiat contracte de delegare de gestiune a serviciului cu operatorii de transport ale căror oferte au fost stabilite câştigătoare, după cum urmează: pentru 10 trasee cu Voltrans, pentru 8 trasee cu Excelent Trans, pentru 3 trasee cu Tur Cento Trans, pentru alte 3 trasee cu Livio Dario și pentru un traseu cu Samflora Impex Prod.

CJ Alba nu are în structurile proprii sau în subordine operatori de transport rutier deținători de licențe comunitare de transport persoane și nici sistemul de organizare necesar (spaţii de parcare, ateliere de reparații și întreținere, personal de specialitate autorizat, parc de vehicule de transport persoane prin curse regulate, conducatori auto, personal auxiliar și fonduri pentru a asigura cheltuieli de funcționare etc.

Citește și: Consiliul Județean Alba va plăti firmei de transport Transgilyen 1,7 milioane de lei

Ca atare, nu poate gestiona în mod direct serviciul public de transport judeţean, fiind necesară atribuirea prun licitație a contractelor care au ca obiect servicii regulate pentru transportul de persoane la nivel județen.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 27-28 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea