// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Consiliul Județean Alba va plăti firmei de transport Transgilyen 1,7 milioane de lei. Ion Dumtrel: Bani sunt, iar apoi parcurgem etapele pentru recuperarea lor de la cei care au greșit

Consilierii județeni din Alba au aprobat, joi, proiectul de hotărâre, cu privire la achitarea sumei de 1,7 milioane de lei firmei de transport Transgilyen, ”beneficiu nerealizat”, pentru neefectuarea serviciului de transport călători în perioada iulie 2008 – aprilie 2013.

Consiliul Județean Alba va face, apoi, o cercetare administrativă și se va îndrepta în vederea recuperării prejudiciului, împotriva funcționarilor publici care au greșit la data respectivă.

Proiectul a trecut, cu votul consilierilor liberali. Social-democrații nu au votat proiectul, iar Traian Ursaleș a propus un amendament prin care CJ să se angajeze că va recupera banii de la cei vinovați, însă acesta nu a trecut.

În cazul în care proiectul nu ar fi trecut, Consiliul Județean Alba ar fi fost executat silit. Banii trebuie virați până în 12 ianuarie.

Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a declarat, presei, la finalul ședinței, că bani sunt și vor fi achitați

”După care, așa cum ați văzut că au solicitat și consilierii județeni, și oricum făceam așa, va trebui să parcurgem etapele pentru recuperarea de la cei care au greșit”, a spus Dumitrel.

Consiliul Judeţean Alba a fost obligat de Curtea de Apel Cluj-Napoca să plătească suma de 1,7 milioane de lei către firma Transgilyen SRL, ”beneficiu nerealizat” pentru neefectuarea serviciului de transport călători în perioada iulie 2008 – aprilie 2013. Decizia definitivă a fost pronunțată în 20 decembrie 2017 și a menținut integral hotărârea anterioară a Tribunalului Cluj, fiind respinse recursurile formulate de cele două părți.

”Se aprobă punerea în executare a Sentinţei civile nr. 4287/2017 pronunţată de Tribunalul Cluj în dosarul nr. 9780/117/2013* în şedinţa publică din data 28 iulie 2017, rămasă definitivă prin Decizia nr. 6763/2017 pronunţată de Curtea de Apel Cluj în şedinţa din data de 20 decembrie 2017, prin plata către Societatea Transgilyen S.R.L. cu sediul în comuna Sînpaul, sat Sumurducu, judeţul Cluj, a sumei de 1.605.609,81 lei reprezentând contravaloare beneficiu nerealizat aferent perioadei 01.07.2008 – 30.04.2013, a sumei de 162.903,41 lei, reprezentând contravaloarea dobânzii legale, calculată potrivit prevederilor art. 628 alin. 2 din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu data înregistrării cererii de chemare în judecată – 06.09.2013 şi până la plata debitului – 11.01.2018 şi a sumei de 25.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”, se arată în proiect.

În acţiunea civilă inițială, reprezentanţii Transgilyen SRL au solicitat suma totală de circa 3,1 milioane de lei, dar, în final, au renunţat la capătul de cerere privind actualizarea pretenţiilor financiare. Pe rolul instanţelor din Cluj mai sunt în derulare alte două procese prin care firmele Arion Trans SRL şi Man Tours SRL solicită daune mai multe milioane de lei în cause similare ca obiect. Cele trei societăți cu obiect de activitate în domeniul transportului de călători au contestat în instanța de judecată rezultatul procedurii de alocare a traseelor de călători din anul 2008. Prima sentință definitive a fost pronunțată în 2013, Consiliul Judeţean Alba fiind obligat să reia procedura de atribuire pentru traseele pentru care a depus oferte Man Tours SRL şi Arion Trans SRL. Pentru traseul vizat de Trangilyen SRL s-a recalculat vechimea neîntreruptă, cu consecinţa eliberării licenţei de traseu, desemnată direct câştigătoare. În 2013, Consiliul Judeţean a pus în aplicare hotărârea judecătorească numai în privinţa firmei Transgilyen SRL, care a primit traseul de transport călători Alba Iulia – Aiud.

Celelalte două societăţi au acţionat în judecată instituţia şi au obţinut despăgubiri financiare importante pentru neexecutarea hotârârii judecătoreşti. Mai întâi, în iunie 2015, Man Tours a câştigat despăgubiri de circa 75.000 de lei din partea Consiliului Judeţean şi de 120.000 de lei de la preşedintele instituţiei. În noiembrie 2016, Arion Trans a primit o decizie favorabilă prin care urma să încaseze tot suma de aproximativ 75.000 de lei de la administraţia judeţeană. Ulterior, reprezentanții celor trei societăți au intentat alte procese prin care au solicitat despăgubiri financiare pentru perioada în care nu au executat serviciul de transport călători. Procesul cu Arion Trans SRL se află în continuare la Tribunalul Cluj, în timp ce cauza cu Man Tours SRL a ajuns la Curtea de Apel, după ce Consiliul Judeţean a avut câştig de cauză la instanţa de fond. Procesele au ajuns să se judece la Cluj-Napoca după ce cauza inițială a fost strămutată, în 2009, la solicitarea reclamanților, de la Tribunalul Alba. Ulterior, reprezentanții firmelor au transferat sediile sociale în Cluj și, astfel, au putut să deschidă procesele civile în acest județ.

În martie 2017, Consiliul Judeţean Alba a câştigat definitiv un alt proces cu societatea Transgilyen SRL, care a solicitat anularea unei hotărâri din 2012 prin care s-a adoptat regulamentul şi caietul de sarcini aferente programului de transport călători pentru perioada 2013 – 2019. Decizia pronunţată la Curtea de Apel Cluj permite CJ Alba să înceapă demersurile privind organizarea unei noi licitații de atribuire a traseelor de transport public. Acest lucru nu s-a întâmplat încă pentru că actul normativ care reglementează procedura la nivel național a fost suspendat în justiție într-un process prin care se solicită anularea acestuia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Răspunsuri la Consiliul Județean Alba va plăti firmei de transport Transgilyen 1,7 milioane de lei. Ion Dumtrel: Bani sunt, iar apoi parcurgem etapele pentru recuperarea lor de la cei care au greșit

 1. Иоханниc 11.01.2018 la 12:22

  Dumitrele tata mai bine spune pe intelesul tuturor ca banii trebuiesc recuperati de la TINE si de la inca cativa pedelisti care ati facut sti tu ce…

 2. Roman 11.01.2018 la 16:00

  Cum poate acest baron de Alba sa platesca 1.7 mil din bugetul cetatenilor judetului Alba? Chiar atat de prosti ne credeti….in termen de 3 ani dapta se prescrie, iar cei care au gresit nu bor plati nimic. Dumitrel ramane cu un mare comision iar cetateanul de rand sa faca bine sa isi plateasca taxele si impozitele sa acopere incompetenta si smecheria lui Dumitrel! Sa votati in continuare…spaga, incompetenta si smecherie….asta este CJ Alba! Rusine!!!

 3. costica 11.01.2018 la 18:58

  Este strigator la cer ce se intampla. Banii trebuie obligatoriu recuperati. Presa trebuie sa fie foarte vigilenta si sa forteze politrucii sa indice in cel mai scurt timp vinovatii. Sa stim de la cine se vor recupera banii.

 4. Ionel 11.01.2018 la 22:42

  Banii trebuie recuperați de la Dumitrel și de la consilierii PNL. De ce nu au votat amendamentul consilierului Traian Ursales care prevedea un nou articol că banii trebuie recuperați de la cei vinovați.?

 5. Alt Platitor 12.01.2018 la 9:22

  Presa, alcool, presaaaa. Știm ca sunteți și voi abonați la banul public din instituții dar poate faceți ceva. Demisia nenorociților, Dumitrele, ba băiatule ai greșit plătește. Si….nu ți-e rușine, mai stai încă în post? Demisia ba

 6. anda 12.01.2018 la 14:30

  Banii vor fii recuperati de la cei 2 consilieri Ivinis si Popa Eugen care nu aveau dreptul sa voteze si au votat fiind incompatibili. Procesul merge inainte.

 7. ALESUL 13.01.2018 la 11:04

  ANDA ,vorbesti prostii ,incompatibilitatea este una si majoritatea care a votat este alta(PDL)