Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Ministrul Transporturilor verifică stadiul lucrărilor pe AUTOSTRADA Sebeș-Turda. Vizită de lucru, pe șantier

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sebes-Turda, lot patru05Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, s-a aflat, joi, într-o vizită de lucru în județele Cluj și Alba pentru a verifica stadiul lucrărilor pe loturile Autostrăzii Sebeș-Turda.  

Acesta s-a întâlnit cu reprezentanții presei la ora 10.30, la nodul rutier Turda, spre localitatea Unirea, iar de acolo s-au deplasat împreună spre lotul III al autostrăzii.

Ministrul Transporturilor a spus că Autostrada Sebeș-Turda ar putea fi finalizată spre sfârșitul anului viitor, întrucât după ce a vizitat lotul IV cuvântul folosit de constructor a fost ”accelerare”.

”Teoretic a fost angajamentul pentru 2018,  în primul trimestru, în jur de martie, dar cuvântul cheie care a fost folosit este ”accelerare”. Eu de aceasta am venit aici, de aceasta sunt aici, să căutăm să accelerăm și să terminăm spre sfârșitul anului viitor”, a spus ministrul Transporturilor.

”Până în acest moment, pe acest lot (n.r. IV) sunt mulțumit. Lucrările progresează, au fost deblocate, avansează și vreau să vă mulțumesc pentru felul cum progresați, vreau să vă mulțumesc pentru mobilizare și vă rog să continuați în același ritm fără probleme majore și să rezolvați aceste probleme tehnice. Contez pe mobilizarea dumneavoastră și pe determinare să continuăm așa și mai bine”, a mai spus Sorin Bușe.

Citește și Ministrul Transporturilor, despre Autostrada Sebeș-Turda: Căutăm să accelerăm și să terminăm spre sfârșitul anului viitor

Reamintim că lucrările pe lotul 3 al autostrăzii Sebeş-Turda, tronson cu o lungime de 12,5 kilometri, de la intrarea în Aiud până la Decea, au fost reluate la începutul lunii iulie, acestea fiind sistate în octombrie 2015 din cauza lipsei autorizaţiei de construcţie. Pe lotul 3 vor fi construite, între altele, două poduri peste râul Mureş, două pasaje peste calea ferată, noduri rutiere, poduri şi podeţe.

”Lotul 3 aferent autostrăzii Sebeş – Turda tranzitează judeţul Alba, 12,45 km – de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea, km 41+250 – km 53+700, cu două noduri rutiere, inclusiv bretele de acces: nodul rutier Aiud la km 44+700, nodul rutier Unirea la km 53+200″, potrivit CNADNR.

Vedeți și FOTO. Autostrada Sebeș-Turda: Lucrările pe lotul III s-au reluat, după emiterea autorizației de construcție

Autorizaţiile de construcţie pe loturile 1 şi 3 ale Autostrăzii Sebeş-Turda au fost emise în 28 iunie, după semnarea unui ordin de ministru. Lotul 4 a primit autorizaţia de construcţie în 5 iulie, iar pe lotul 2 autorizaţia s-a emis anterior.

Vedeți și FOTO| Autostrada Sebeș-Turda: Lucrările pe lotul I, lângă cartierul Oarda din Alba Iulia, s-au reluat

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa judeţele Cluj şi Alba, fiind împărţită în patru loturi. Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul patru are 16,3 km şi se întinde de la Decea până la Turda.

Directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Cătălin Homor, a declarat duminică, 15 august, că România va avea 1.000 de kilometri de autostradă în 2018, iar Sebeș-Turda va fi finalizat integral. Acesta a subliniat atunci că Sebeș-Turda, loturile 3 și 4, sunt în fază destul de avansată și există posibilitatea de a fi deschise la sfârșitul anului, „însă cea mai mică influenta negativă, vremea—ne duc lucrările în anul viitor”.

REVENIM cu amănunte.

[nggallery id=2532]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea