Ziarul Unirea

FOTO. Autostrada Sebeș-Turda: Lucrările pe lotul III s-au reluat, după emiterea autorizației de construcție

Lucrările pe sectorul III al Autostrăzii Sebeș-Turda, tronson cu o lungime 12,5 kilometri, de la intrarea în Aiud până la Decea, s-au reluat, recent, acestea fiind sistate în octombrie 2015 din cauza lipsei autorizației de construcție.

Sebes-Turda, lot III01

ELIT

Autorizațiile de construcție pe loturile I și III ale Autostrăzii Sebeș-Turda au fost emise, în 28 iunie, după semnarea unui ordin de ministru. ”Această realizare este în fapt punctul de deblocare pentru lucrările sistate în luna octombrie 2015”, arată CNADNR. Lotul IV a primit autorizația de construcție în 5 iulie, iar pe lotul II autorizația s-a emis anterior.

Pe lotul III urmează să fie să fie construite, între altele, două poduri peste râul Mureș, două pasaje peste calea ferată, noduri rutiere, poduri și podețe. La sfârșitul acestei săptămâni pe acest șantier erau prezenți muncitori și utilaje.

”Lotul 3 aferent autostrăzii Sebeș – Turda tranzitează judeţul Alba, 12,45 km – de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea, km 41+250 – km 53+700, cu două noduri rutiere inclusiv bretele de acces: nodul rutier Aiud la km 44+700, nodul rutier Unirea la km 53+200”, arată CNADNR.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Antreprenorul acestui tronson este Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte D’Acqua SpA, iar valoarea contractului este de 420.511.921,44 lei fără TVA din care 85% din Fonduri de Coeziune şi 15% de la Guvernul României.

Realizarea lucrărilor aferente lotului 3 al Autostrăzii Sebeș-Turda are pe lângă importanța macroeconomică și un impact social benefic asupra calității vieții și a condițiilor sociale pentru comunitățile locale prin crearea a peste 270 de locuri de muncă.

Autostrada Sebeş-Turda este împărţită în patru loturi. Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul patru are 16,3 km și se întinde de la Decea până la Turda.

Pe terenul unde ar urma să se construiască lotul I, care este cel mai în urmă cu lucrările, au înflorit și răsărit maci, la sfârșitul lunii mai.

Fostul ministru al Transporturilor, Dan Costescu, a afirmat, în februarie, că peste 75 de kilometri de autostradă vor fi daţi în folosinţă până la sfârşitul acestui an, între aceştia numărându-se şi sectoarele 3 şi 4 ale Autostrăzii Sebeş-Turda.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Doar 10 persoane, PREZENTE la centrul de vaccinare din Ighiu, în ziua deschiderii

Mai bine de 900 de locuri sunt disponibile în primul centru de vaccinare anti-COVID-19 care funcţionează, de marţi, în mediul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 Comentarii

Horea 10 iulie 2016 at 20:51

Si totusi, POZELE expuse, de pe ce lot sunt?

Nu par sa fie de pe lotul III la care face referire titlul articolului.

Obs. 11 iulie 2016 at 8:58

Pozele se refera la lotul II. Adica cel de la Alba Iulia catre AIUD.
Sper ca nu ma insel.

Misu 11 iulie 2016 at 12:02

Daca HÂRTIILE (nenorocita de birocratie romaneasca!) erau gata la timp, tronsonul III se putea termina in acest an.
Aşa …

chi chi 10 iulie 2016 at 21:03

Bravo!

Albaiulean 10 iulie 2016 at 21:51

Cei care facem naveta Sebes-Alba-Iulia si retur ne intereseaza sa inceapa lucraile la lotul 1 din cauza aglomeratiei ,frezarii si reasfaltarii unde stam chiar si 1 ora/zi….!Vai cate injuraturi emit cei care se deplaseaza cu viteza melcului pew caldura insuportabila si la orele de varf….Auzi tu Ciolos,sa n-ai tu autorizatie de constructie…,parca suntem Rusia cu SUA !Ciolos cu nemernicii la inchisoare ca salarii si-au tras lunar cei de la autostrazi !!!!!!!!!

albaiuliene,esti in eroare 11 iulie 2016 at 12:50

galacticul Ponta a demarat lucrarile la autostrada pe cand Sova era ministrul marilor proiecte din Univers. Fara autorizatii! Si asa au ramas si pe vremea lui Ioan Rus,urmasul lui Sova penalul, cel care s-a remarcat prin observatia ca romanii plecati inafara la munca au neveste c.urve si copii golani. Iar in urma lor a ramas ‘autostrada plutitoare’ de la Cunta. A trebuit sa vina Ciolos sa descopere lipsa autorizatiilor, sa raneasca dupa galacticii psd-isti..Asa ca, cauta nemernicii la partidul cu pricina.

pt @Albaiulian 11 iulie 2016 at 13:02

Guvernul Ciolos a sesizat azi, 11 iulie,Curtea Constituțională a României (CCR) cu privire la Legea privind majorările salariale din Ministerul Transportului, adoptată de Parlament(in care psd,alde si unpr sunt majoritari), în 8 iunie.Deci, nemernicii de care zici,albaiuliene, sunt in Parlament.

Comentariile sunt oprite