FOTO. Autostrada Sebeș-Turda: Lucrările pe lotul III s-au reluat, după emiterea autorizației de construcție
Lucrările pe sectorul III al Autostrăzii Sebeș-Turda, tronson cu o lungime 12,5 kilometri, de la intrarea în Aiud până la Decea, s-au reluat, recent, acestea fiind sistate în octombrie 2015 din cauza lipsei autorizației de construcție.
Autorizațiile de construcție pe loturile I și III ale Autostrăzii Sebeș-Turda au fost emise, în 28 iunie, după semnarea unui ordin de ministru. ”Această realizare este în fapt punctul de deblocare pentru lucrările sistate în luna octombrie 2015”, arată CNADNR. Lotul IV a primit autorizația de construcție în 5 iulie, iar pe lotul II autorizația s-a emis anterior.
Pe lotul III urmează să fie să fie construite, între altele, două poduri peste râul Mureș, două pasaje peste calea ferată, noduri rutiere, poduri și podețe. La sfârșitul acestei săptămâni pe acest șantier erau prezenți muncitori și utilaje.
”Lotul 3 aferent autostrăzii Sebeș – Turda tranzitează judeţul Alba, 12,45 km – de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea, km 41+250 – km 53+700, cu două noduri rutiere inclusiv bretele de acces: nodul rutier Aiud la km 44+700, nodul rutier Unirea la km 53+200”, arată CNADNR.
Antreprenorul acestui tronson este Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte D’Acqua SpA, iar valoarea contractului este de 420.511.921,44 lei fără TVA din care 85% din Fonduri de Coeziune şi 15% de la Guvernul României.
Realizarea lucrărilor aferente lotului 3 al Autostrăzii Sebeș-Turda are pe lângă importanța macroeconomică și un impact social benefic asupra calității vieții și a condițiilor sociale pentru comunitățile locale prin crearea a peste 270 de locuri de muncă.
Autostrada Sebeş-Turda este împărţită în patru loturi. Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul patru are 16,3 km și se întinde de la Decea până la Turda.
Pe terenul unde ar urma să se construiască lotul I, care este cel mai în urmă cu lucrările, au înflorit și răsărit maci, la sfârșitul lunii mai.
Fostul ministru al Transporturilor, Dan Costescu, a afirmat, în februarie, că peste 75 de kilometri de autostradă vor fi daţi în folosinţă până la sfârşitul acestui an, între aceştia numărându-se şi sectoarele 3 şi 4 ale Autostrăzii Sebeş-Turda.
[nggallery id=2407]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Recalcularea pensiilor scoate nevăzătorii din județul Alba, în stradă: Miting de protest la București, în 19 septembrie 2024. Motivele
Recalcularea pensiilor scoate nevăzătorii din județul Alba, în stradă: Miting de protest la București, în 19 septembrie 2024. Motivele „În urma desfășurării lucrărilor Consiliului Director, s-a hotărât chemarea la miting a tuturor nevăzătorilor și apropiaților acestora care vor să participe la mitingul din 19 septembrie 2024. Vă aminim că Asociaţia Nevăzătorilor din România va organiza […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfânta Maria 2024. Aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Mesaje de Sfânta Maria Mică 2024. Ce felicitări, urări și SMS-uri le poți trimite persoanelor care își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Ana 2024. Care este originea numelui pe care îl poartă mii de românce
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de Sfânta Maria Mică. SMS-uri și urări pentru cei dragi, familie, colegi și prieteni care îşi celebrează, în 8 septembrie, ziua numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfânta Ana 2024. URARI și felicitări de ”la mulți ani” pentru persoanele care își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Obiceiuri și tradiții de Sfânta Maria Mică – Nașterea Maicii Domnului, prima sărbătoare din cursul anului bisericesc