Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Zlătneanul Alexandru Kiraly, la Metalurgistul Cugir | Fundașul stânga revine după o accidentare gravă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alexandru Kiraly, apărătorul stânga din Zlatna va reveni pe gazon după o gravă accidentare, urmând ca în ediția viitoare să evolueze pentru divizionara terță Metalurgistul Cugir.

Fotbalistul în vârstă de 21 de ani reintră în circuit după o pauză nedorită cauzată de o accidentare la genunchiul drept: ruptură de ligamente și menisc. Legitimat sezonul precedent la CS Ocna Mureș, Alexandru Kiraly nu a evoluat deloc în acest an, fiind în perioada de recuperare. Acesta a semnat un contract pe 3 sezoane cu gruparea „roș-albaștrilor”, a doua echipă de Liga 3 din Alba pentru care evoluează.

Este o nouă provocare deoarece am ajuns la cel mai puternic club din județ, fără doar și poate. Abia aștept să-mi întâlnesc colegii și să revin pas cu pas pe teren. Sunt fericit pentru decizia luată, întrucât vreau să lucrez la cel mai înalt nivel„, a precizat Alexandru, ajuns sub comanda lui Lucian Itu (cu care se duelează pentru balon).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Zlătneanul a suportat o intervenție chirurgicală în luna decembrie, în Ungaria, la Székesfehérvár (localitate apropiată de Budapesta). De altfel, în toamna trecută promițătorul jucător a fost chinuit în permanență de probleme medicale, fiind nevoit să absenteze de pe teren luni bune. Totul a început în runda inaugurală a sezonului, în 27 august, la meciul cu CS Hunedoara, când din pricina durerilor a fost înlocuit în minutul 68. A stat aproximativ o lună și jumătate pe tușă în încercarea de a se restabili din punct de vedere medical, revenind în 19 octombrie, la victoria de senzație din Cupa României, 1-0 cu prim-divizionara Chindia Târgoviște, partidă în care a intrat în ultimele 33 de minute. O bucurie extrem de scurtă, întrucât, la câteva zile, la Tg Mureș, în Liga 3, a început titular, însă a fost substituit în minutul 34 din cauza problemelor, acela fiind ultimul său joc.

Kiraly junior a început fotbalul la Zlatna, a trecut pe la Unirea Alba Iulia (juniori), s-a pregătit cu Industria Galda de Jos și apoi a plecat la CS Ocna Mureș în 2020, echipă cu care a promovat în acea vară în Liga 3 (un baraj în trei, în condiții de pandemie, la Ungheni), fiind titular două sezoane (acoperea capitolul “under”).

Vreau să le mulțumesc celor care m-au susținut să trec peste această accidentare, în special mamei și prietenei mele, dar și unor colegi de la fosta echipă”, a conchis Kiraly.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea