Vouchere de 100 de lei pe lună ar putea ajunge la familiile vulnerabile pentru copiii săraci din grădinițe

Și în 2019, sărăcia ține România corigentă la capitolul educație. Un sfert dintre copiii care ar trebui să meargă la școală și la grădiniță stau acasă. Un proiect de lege încearcă să-i încurajeze pe părinți să-i trimită pe micuți la grădiniță. 100 de lei pe lună pentru fiecare copil înscris poate face diferența pentru familiile nevoiașe.

Un proiect nou prevede modificări în legea care din 2016 acordă tichete sociale în valoare de 50 de lei pentru familiile nevoiașe care își înscriu copiii la grădiniță. Schimbările sunt necesare pentru că jumatate dintre cei aproape 80 de mii de copii care ar putea beneficia de lege nu se mai încadrează: familiile lor depășesc puțin pragul de venit, stabilit acum la 248 de lei de persoană.

Potrivit Institutului Național de Statistică un sfert dintre copiii României nu sunt înscriși în vreo formă de învățământ.

Educaţia timpurie este esenţială pentru dezvoltarea oricărui copil, mai ales pentru cei din mediile vulnerabile. Așa că pentru ei grădinița și colectivitatea trebuie să fie primul pas. Dacă vor rămâne acasă, și nu vor reuși să ajungă la același nivel de cununoștințe cu ceilalți copii când intră în clasa pregătitoare, riscă să abandoneze şcoala foarte repede, uneori până în clasa a 5-a.

În România principală cauză a abandonului școlar rămâne sărăcia și lipsa unor politici coerente din partea statului, care sa combată fenomenul.

Sursa: stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...