Rămâi conectat

Actualitate

Vouchere de 100 de lei pe lună ar putea ajunge la familiile vulnerabile pentru copiii săraci din grădinițe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Și în 2019, sărăcia ține România corigentă la capitolul educație. Un sfert dintre copiii care ar trebui să meargă la școală și la grădiniță stau acasă. Un proiect de lege încearcă să-i încurajeze pe părinți să-i trimită pe micuți la grădiniță. 100 de lei pe lună pentru fiecare copil înscris poate face diferența pentru familiile nevoiașe.

Un proiect nou prevede modificări în legea care din 2016 acordă tichete sociale în valoare de 50 de lei pentru familiile nevoiașe care își înscriu copiii la grădiniță. Schimbările sunt necesare pentru că jumatate dintre cei aproape 80 de mii de copii care ar putea beneficia de lege nu se mai încadrează: familiile lor depășesc puțin pragul de venit, stabilit acum la 248 de lei de persoană.

Potrivit Institutului Național de Statistică un sfert dintre copiii României nu sunt înscriși în vreo formă de învățământ.

Educaţia timpurie este esenţială pentru dezvoltarea oricărui copil, mai ales pentru cei din mediile vulnerabile. Așa că pentru ei grădinița și colectivitatea trebuie să fie primul pas. Dacă vor rămâne acasă, și nu vor reuși să ajungă la același nivel de cununoștințe cu ceilalți copii când intră în clasa pregătitoare, riscă să abandoneze şcoala foarte repede, uneori până în clasa a 5-a.

În România principală cauză a abandonului școlar rămâne sărăcia și lipsa unor politici coerente din partea statului, care sa combată fenomenul.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea