Volei Alba Blaj, lovită de COVID-19! Campioana, fără patru jucătoare la turneul de la Medgidia

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Volei Alba Blaj, campioana României, a fost lovită de COVID-19 înaintea turneului de la Medgidia, care va fi abordat fără 4 jucătoare. Astfel, antrenorul Darko Zakoc se va baza numai pe 9 voleibaliste, trebuind să suplinească absențe de marcă precum Ana Antonijević, Ioana Baciu, Maja Aleksić, Bojana Milenković, titulare de bază, toate confirmate pozitiv la testele obligatorii înaintea fiecărui turneu.

În consecință, echipa din “Mica Romă” își vede îngreunată misiunea înaintea jocurilor cu Rapid București (sâmbătă, 7 noiembrie, ora 18.00) și CSM Medgidia (duminică, 8 noiembrie, ora 18.00), în condțiile crizei de efectiv. De asemenea, doi membri ai staff-ului tehnic, preparatorul fizic Mladen Teofilović și kinetoterapeutul Petru Ban au fost testați pozitiv și nu au făcut, la rândul lor, deplasarea la Medgidia. Pe de altă parte, în efectiv se regăsește Ștefania Cheluță (rezultat negativ la testarea recentă), după ce a absentat la turneul inaugural de la Blaj, dar și Ramona Rus (al cărui test de ieri a ieșit negativ, după ce precedentul a fost incert). În acest context, precizăm că deținătoarea titlului a mai avut, în intersezon, două voleibaliste infectate, Silvija Popovici și Francesca Alupei.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Astfel, antrenorul Darko Zakoc se va baza numai pe 8 voleibaliste, trebuind să suplinească absențe de marcă precum Ana Antonijević, Ioana Baciu, Maja Aleksić, Bojana Milenković și Ramona Rus, primele 4 titulare, toate confirmate pozitiv la testele obligatorii înaintea fiecărui turneu.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

În consecință, echipa din “Mica Romă” își vede îngreunată misiunea înaintea jocurilor cu Rapid București (sâmbătă, 7 noiembrie, ora 18.00) și CSM Medgidia (duminică, 8 noiembrie, ora 18.00), în condțiile crizei de efectiv. De asemenea, doi membri ai staff-ului tehnic, preparatorul fizic Mladen Teofilović și kinetoterapeutul Petru Ban au fost testați pozitiv și nu au făcut, la rândul lor, deplasarea pe malul Mării. Pe de altă parte, în efectiv se regăsește Ștefania Cheluță (rezultat negativ la testarea recentă), după ce a absentat la turneul inaugural de la Blaj. În acest context, precizăm că deținătoarea titlului a mai avut, în intersezon, două voleibaliste infectate, Silvija Popovici și Francesca Alupei.

Reluarea întrecerii interne, chiar sub formă de turnee, în locații neutre, a adus după sine numeroase infectări în rândul participantelor. Niciun sport pare să nu scape de infectările cu coronavirus, iar după handbalul feminin, unde este un adevărat dezastru, a vent și rândul sportului de lângă fileu. Deja după primele turnee din prima ligă de volei feminin au apărut echipe care nu se mai pot prezenta la meciuri, cum ar fi “U” Cluj și CSM Lugoj, ce au loturile decimate și vor pierde 0-3 partidele programate zilele viitoare, Bacău, respectiv Galați. În Sala “Timotei Cipariu”, a fost un turneu în trei, ultimul meci disputat fiind Volei Alba Blaj – CSM Lugoj 3-0. Dacă la Dinamo București nu a apărut niciun caz pozitiv, în schimbă bănățencele au 9 voleibaliste infectate, iar echipa din “Mica Romă” – 6 (4 jucătoare și două persoane din staff-ul tehnic.

Dan HENEGAR