Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

„Vis olimpic” pentru CS Unirea Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Performanţele notabile la nivel naţional şi internaţional obţinute în decursul anilor de către sportivii CS Unirea Alba lulia, clubul fanion al judeţului, i-au determinat pe consilierii locali să aprobe încheierea unui parteneriat al Consiliului Local al municipiului care, în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba vor sprijini clubul pentru participarea unui sportiv la Jocurile Olimpice de la Londra din anul 2012 şi la cele de la Rio de Janeiro din anul 2016. Obiectivul principal în plan sportiv pentru perioada 2011-2016, participarea unui sportiv la Jocurile Olimpice din 2012 şi 2016, face parte dintr-un proiect mai amplu pe termen mediu şi lung numit „VIS OLIMPIC” însă clubul Unirea nu poate oferi condiţii de pregătire pe măsura performanţelor realizate de către sportivii de valoare.
l300.000 lei pentru sportivi
De aceea părţile au hotărât încheierea unui Acord de parteneriat pe o perioadă de 6 ani, pentru susţinerea activităţii de pregătire şi competiţională în care sunt implicaţi sportivii de performanţă şi tehnicienii acestora. Prin acest acord atât Consiliul Local al municipiului Alba Iulia cât şi Consiliul Judeţean Alba, asigură accesul gratuit în bazele sportive proprii pentru sportivii şi tehnicienii CS Unirea Alba Iulia, sprijină acţiunile comune privind întreţinerea şi modernizarea bazelor sportive şi asigură alocarea anuală a sumei totale de 300.000 lei (câte 150.000 de lei din fiecare parte), în vederea desfăşurării activităţii sportive a clubului. În schimb, pe lângă asigurarea tuturor condiţiilor ce se impun pentru pregătirea sportivilor de performanţă (personal de specialitate, echipamente de pregătire şi competiţie etc.) CS Unirea Alba Iulia se obligă să obţină un număr de 30 de medalii la Campionatele Naţionale (din care minimum 10 de aur) şi să aibă selecţionaţi cel puţin 5  sportivi în loturile naţionale ale României. În vederea îndeplinirii obiectivelor propuse, clubul are în plan şi afilierea secţiei de box, sport cu tradiţie în judeţul Alba şi cu perspective reale în ceea ce priveşte obţinerea de rezultate importante în arenele internaţionale. Solicitarea de susţinere făcută de către reprezentanţii clubului se bazează pe rezultatele de excepţie ale sportivilor legitimaţi aici, dintre care amintim cucerirea în anul 2010 a nu mai puţin de 22 de titluri de campioni naţionali, 18 medalii de argint, 23 de medalii de bronz şi două medalii de aur, 3 de argint şi 4 de bronz la Campionatele Balcanice. Menţionăm că CS Unirea Alba Iulia a avut reprezentare la ultimele 4 ediţii ale Jocurilor Olimpice – Atlanta 1996, Sydney 2000, Atena 2004 şi Beijing 2008, prin mărşăluitoarele Norica Câmpean şi Ana Maria Groza. (M.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Viitorul Sântimbru, în finala Cupei României, după 2-0 cu Hidro Mecanica Șugag!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru este prima finalistă a Cupei României, faza județeană, după victoria din penultimul act, la Galtiu, scor 2-0 (2-0), cu Hidro Mecanica Șugag. Finala se va disputa vineri, 14 iunie, pe „Arena Cugir”, iar cealaltă finalistă se va decide mâine în urma confruntării dintre Inter Unirea și Performanța Ighiu. În reeditarea finalei din 2016, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea