// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Vineri, ora 18.00, CSM Tîrgovişte – Volei Alba Blaj | Campioana, sub presiune lângă Turnul Chindiei

Volei Alba Blaj, câştigătoarea ultimelor trei titluri interne, este sub presiune înaintea derby-ului rundei a 14-a a Diviziei A1, joc extern cu CSM Tîrgovişte, vineri, ora 18.00 (direct pe Digi Sport 3). Formaţia din „Mica Romă” a pierdut de o manieră categorică în Sala „Timotei Cipariu” confruntarea cu CSM Bucureşti, ce are acum avans de 4 puncte în ierarhie şi a devenit principala candidată la titlu, având cele mai mari şanse. Aşadar, campioana trece de la „tigroaice” la „pume”, cum sunt supranumite voleibalistele pregătite de spaniolul Guillermo Naranjo.

*”Pumele”, periculoase!

CSM Tîrgovişte, reprezintă un adversar extrem de incomod, ce are un moral extraordinar şi vine după un rezultat de senzaţie, victorie uriaşă în Grecia, 3-2 cu Olympiacos Pireu (returul în 6 februarie), în optimile Cupei Challenge. “Sigur că e foarte important jocul de vineri, mai ales că vine după o înfrângere. Mergem înainte, trebuie să pregătim cu atenție partida de la Târgoviște, nu o să fie un meci ușor, adversarii te analizează după ultima prestație și acum cei de la Târgoviște au și mai mari speranțe că pot să ne bată. Eu sper că ne vom reveni la Târgoviște, că vom evolua astfel încât să ne atingem obictivul și se reîncepem șirul victoriilor”, a declarat antrenorul Darko Zakoc.

*În tur, dramatism în Sala „Timotei Cipariu”

Comparativ cu confruntarea din tur, datele sunt similare, cu deţinătoarea titlului căutând reabilitarea după înfrângerea cu CSM Bucureşti. Şi a reuşit-o în Sala „Timotei Cipariu”, după o revenire fantastică, de la 0-1 la seturi, după ce a anulat trei mingi de set şi a revenit incredibil în setul al treilea de la 13-20, Ramona Rus fiind „asul din mâneca” lui Zakoc. „Ne aşteaptă o partidă dificilă, împotriva unui adversar «tare», care este într-o formă foarte bună, mărturie fiind victoria de la Atena. Noi trebuie să ne adunăm, să jucăm la valoarea noastră şi să obţinem victoria care să ne menţină în lupta pentru titlu”, a precizat Vladimir Bacşiş, directorul general al CSM Volei Alba Blaj.

Rivale la titlu în 2015 şi 2016 (ce finală tensionată a fost!!!), CSM Tîrgovişte şi Volei Alba Blaj au fost mereu protagonistele unor jocuri pe muchie de cuţit, dueluri ale orgoliilor. Acum formaţia blăjeană este într-un moment dificil, după eşecul cu liderul la zi, este obligată să învingă în Dâmboviţa, pentru a nu pierde deifinitiv trena luptei la trofeu, dar în acelaşi timp însă este concentrată şi pe Champions League, întrucât miercuri, la Sibiu, este confruntarea cu campioana Franţei Mulhouse, ce poate parafa calificarea istorică între primele şase echipe ale Europei!

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj

Dan HENEGAR