Rămâi conectat

Sport

Vineri, ora 12.00, LPS Sebeș – CSȘ Lugoj, în “Arini”, în optimile de finală ale campionatului Under 17!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș va întâlni, vineri, 28 mai, de la ora 12.00, în “Arini”, pe CSȘ Lugoj, într-un meci eliminatoriu din cadrul optimilor de finală ale Campionatului Under 17 organizat de Federația Română de Fotbal.

Echipa condusă de antrenorul Cosmin Groza a câștigat Seria a 14-a a competiției juvenile, după ce s-a impus cu 2-0 în derby-ul extern cu LPS Cluj, partidă decisivă pentru calificare. Vizitatorii au fost primii în ierarhia Seriei a 13-a, cu 12 puncte (4 succese și o înfrângere, 0-2 cu CSM Reșița), unde adversare au fost CSȘ Caransebeș, CSM Reșița, CS Hunedoara, CFR Simeria și CS Ghirod Chișoda. După foarte multă vreme, LPS Sebeș, singura reprezentantă a Albei la acest nivel al fotbalului pentru juniori, cu două echipe, Under 19 (antrenor Doru Oancea) și Under 17, a câștigat un turneu de asemenea anvergură, într-un fomat nou al competiției, din pricina restricțiilor cauzate de pandemia de coronavirus, cu numai 4 meciuri disputate. Generația 1986 a LPS Sebeș, condusă de Daniel Popa, ce a avut în efectiv nume precum Paul Muntean, Gabriel Cotoară, Valentin Ciofu, Andrian Bugeac, Dan Cozma, a câștigat, acum mulți ani, un campionat de profil disputat în scenariul clasic. Ultimele reprezentări la nivel național a echipelor de la LPS Sebeș s-au produs în 2012 (antrenor regretatul Emil Țimpea, campioană la juniori D în 2012) și în 2015, când formația condusă de Doru Oancea a disputat faza superioară a întrecerii juniorilor B, turneu zonal la Tg. Mureș.

Întâlnim un oponent de valoare, o echipă cu prezențe constant bune la nivel juvenil. La CSȘ Lugoj activează antrenori de valoare, cu prezențe la nivelul eșalonului secund, în cauză fiind Cosmin Petruescu, care cu siguranță își va juca șansa”, a transmis antrenorul Cosmin “Coco” Groza.

Celelalte meciuri sunt: Juniorul Suceava – LPS Iași, CSM Focșani – Oțelul Galați, Progresul Spartac – Kinder Copii Constanței, Daco-Getica București – Corona Brașov, SCM Rm. Vâlcea – LPS Viitorul Pitești, Luceafărul Turnu Severin – „U” Craiova 1948, LPS Tg. Mureș – Minaur Baia Mare. A doua etapă eliminatorie este în 3 iunie, cu tragerea la sorți pe 31 mai, împerecherea fiind pe baza criteriului geografic, disputându-se un singur meci. În etapa finală participă 4 echipe, ce vor disputa semifinalele și apoi finala mare, pentru a desemna campioana la cele două categorii, Under 19 și Under 17.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății din Alba Iulia   A 3-a ediție a atractivului turneu fotbalistic „Ziua familiei” va avea loc duminică, 19 mai. Turneul de fotbal 3 vs 3 (tata, mama și copilul) este organizat în Piața Cetății din Alba Iulia (în fața Universității „1 Decembrie 1918”) […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea