Viitorul Șelimbăr – Unirea Alba Iulia 2-1 (2-1) | “Alb-negrii”, pas cu stângul în fața unei nou promovate

Paul Voicu - Primar 2020

Unirea Alba Iulia a pierdut primul meci din actuala stagiune, la Cisnădie, 1-2 (1-2) cu nou-promovata Viitorul Șelimbăr, o echipă ce va avea un cuvânt greu de spus în acest sezon, după o campanie impresionantă de transferuri.

Al. Neacșa, jucător proaspăt transferat de gruparea sibiană, a fost eroul amfitrionilor, punctând în două rânduri în minutele 16 și 37. Al. Giurgiu a redus ecartul în minutul 40, însă nu a fost suficient pentru a întoarce rezultatul. S-a jucat pe contre până la finală, însă punctele au rămas în contul formației din Sibiu, ce a debutat în eșalonul terț cu o victorie.

ELIT

*1-0, MIN. 16: NEACȘA, scăpat în dreapta, deschide scorul cu un șut în diagonală

*2-0, MIN. 37: NEACȘA a realizat dubla, cu un șut de la 18 metri

Mihail David - 2020

*2-1, MIN. 40: Al. GIURGIU  a redus ecartul după o lovitură de colț, cu o reluare din apropiere

*Mihai Manea: „Am pierdut meciul în prima repriză”

„Am debutat din păcate cu stângul, un meci echilibrat, pe care l-am pierdut în prima repriză, când au fost multe  greșeli individuale și de poziționare. Unii jucători nu au înțeles că la fotbal trebuie să și alergi și să și muncești. Am echilibrat în actul secund dar pentru a câștiga puncte trebuie să și marcăm. Sunt încrezător, echipa are potențial, dar trebuie să înțelegem că fără muncă și fără să ascultăm ce ni se transmite, nu o să facem niciodată nimic„, a spus Mihai Manea.

Prima ocazie a jocului a fost semnată de Curtean (13) – șut peste transversală din careu. După deschiderea scorului, o altă oportunitate este aceea a lui Stanciu (24) – faza la care a respins Angeru. Petresc (38) a avut un șut de la 16 metri, mingea deviată trecând puțin alături.

După pauză, portarul Băilă (59) l-a blocat pe Frăsineanu în lateral, iar Angeru (69) a reținut lovitura liberă executată de Neacșa. Același Neacșa (79) a tras, dar a prins portarul. Angeru a avut o intervenție de zile mari, blocându-l pe Morariu (80) – scăpat singur!

Este o deplasare extrem de dificilă pentru formația “alb-negrilor”, oponentă fiind gruparea sibiană ce are ambiții mari după o campanie impozantă de achiziții, cu nume precum Curtean, Cârstean, Neacșa sau Chindriș.

Vizitatorii au întregul efectiv la dispoziție, fără probleme medicale, înregimentând 9 jucători în această perioadă, în acest meci debutând I. Neag.

Viitorul Șelimbăr: Băilă – Musea, Hodea, Natea, D. Groza, Chindriș, Gh. Morariu, A. Stanciu, Curtean, Al. Neacșa, Fotescu; rezerve Matenciuc, Topor, Tegbo, Giura, A. Câmpean, Cîrstean, Doda. Antrenor Ioan Luca.

Unirea: Angeru – Guț, I. Neag, Mardare (85, An. David), Al. Giurgiu, Frăsineanu, Selegea (71, F. Morar), Petresc, Tat (38, Bârdea), Fetița, Mateș; rezerve Sporea, Zsigmond, Ad. Matei, Mazilu. Antrenor Mihai Manea.

Dan HENEGAR

1 comentariu

ciclop 24 august 2019 at 14:36

unirea Alba Iulia = ciuca batailor si anul acesta !!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...