VIDEO: SELFIE-UL pe tren te poate UCIDE! CFR a lansat o campanie de conștientizare a pericolelor de pe calea ferată

CFR Infrastructură a lansat o campanie de conștienzitaze a pericolelor de pe calea ferată, în special a celor care vor să-și facă selfie-uri pe trenuri. Atenționarea vine după ce în ultimii ani 15 oameni au murit, iar 41 au fost răniţi în urma electrocutării pe calea ferată.

Într-un videoclip postat pe pagina de Facebook, intitulat ”Transformă-ţi vacanţa într-o bucurie, nu într-o tragedie!!!”, compania avertizează asupra pericolelor existente pe calea ferată când sunt ignorate semnele și indicatpoarele de semnalizare.

‼‼‼ Transformă-ţi vacanţa într-o bucurie, nu într-o tragedie!!!

Bucureşti, 24 aprilie 2019‼‼‼ Transformă-ţi vacanţa într-o bucurie, nu într-o tragedie!!!Campanie CFR SA de conştientizare a pericolului existent pe calea ferată, când ignorăm semnele şi indicatoarele de avertizareATENŢIE! ‼‼‼ Selfie-ul pe tren ucide ‼‼‼◙ Este interzis şi periculos să-ţi faci poze pe calea ferată! ‼‼‼ ATENŢIE! TENSIUNEA ÎN LINIA DE CONTACT este de 27.000 V!◙ Cablul sub tensiune creează un câmp electric care poate fi periculos la distanţe mici. Un om care se apropie de cablu, urcându-se pe vagon sau pe locomotivă, devine un fel de paratrăsnet. Adică, fiind neutru din punct de vedere electric, are loc o străpungere a aerului şi o descărcare electrică, formându-se astfel un arc electric. ‼‼‼ ARCUL ELECTRIC se formează la o distanță mai mică de 1.5 metri de linia de contact şi este FATAL‼‼‼‼‼‼ ATENŢIE! ◙ NU atinge cablurile electrice, șinele, trenurile sau orice fel de instalați eelectrică!◙ Evită să traverseziprin locuri nemarcate sau nesemnalizate!◙ Fii foarte atent când traversezi calea ferată – folosește pasarelele, pasajele și trecerile pietonale!◙ Fii mereu atent la tren, la zgomote și vibrații!◙ NU uita că trenul are mereu prioritate!‼‼‼ ATENŢIE!Statistica accidentelor prin electrocutare în perioada 2014-2019 (aprilie):◙ 25 de persoane tinere, cu vârsta mai mica de 30 de ani, rănite prin electrocutare◙ 6 persoane tinere, cu vârsta mai mica de 30 de ani, decedate prin electrocutare◙ 16 persoane adulte, cu vârsta mai mare de 30 de ani, rănite prin electrocutare◙ 9 persoane adulte, cu vârsta mai mare de 30 de ani, decedate prin electrocutareMaterial realizat de CFR Infrastructura, prin Serviciul Comunicare Mass-Media

Publicată de CFR Infrastructura pe Miercuri, 24 aprilie 2019

”Transformă-ţi vacanţa într-o bucurie, nu într-o tragedie!!!

Campanie CFR SA de conştientizare a pericolului existent pe calea ferată, când ignorăm semnele şi indicatoarele de avertizare

ATENŢIE! ‼‼‼ Selfie-ul pe tren ucide ‼‼‼
◙ Este interzis şi periculos să-ţi faci poze pe calea ferată!

‼‼‼ ATENŢIE! TENSIUNEA ÎN LINIA DE CONTACT este de 27.000 V!
◙ Cablul sub tensiune creează un câmp electric care poate fi periculos la distanţe mici. Un om care se apropie de cablu, urcându-se pe vagon sau pe locomotivă, devine un fel de paratrăsnet. Adică, fiind neutru din punct de vedere electric, are loc o străpungere a aerului şi o descărcare electrică, formându-se astfel un arc electric.

‼‼‼ ARCUL ELECTRIC se formează la o distanță mai mică de 1.5 metri de linia de contact şi este FATAL‼‼‼

‼‼‼ ATENŢIE!
◙ NU atinge cablurile electrice, șinele, trenurile sau orice fel de instalați eelectrică!
◙ Evită să traverseziprin locuri nemarcate sau nesemnalizate!
◙ Fii foarte atent când traversezi calea ferată – folosește pasarelele, pasajele și trecerile pietonale!
◙ Fii mereu atent la tren, la zgomote și vibrații!
◙ NU uita că trenul are mereu prioritate!

‼‼‼ ATENŢIE!
Statistica accidentelor prin electrocutare în perioada 2014-2019 (aprilie):
◙ 25 de persoane tinere, cu vârsta mai mica de 30 de ani, rănite prin electrocutare
◙ 6 persoane tinere, cu vârsta mai mica de 30 de ani, decedate prin electrocutare

◙ 16 persoane adulte, cu vârsta mai mare de 30 de ani, rănite prin electrocutare
◙ 9 persoane adulte, cu vârsta mai mare de 30 de ani, decedate prin electrocutare”, este mesajul postat de CFR Infrastructură pe pagina de Facebook.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...