Rămâi conectat

Video

VIDEO: Nicio ședință de Consiliu Local fără scandal, la Alba Iulia

Publicat

în

O ședință ce se anunța destul de plictisitoare, a Consiliului Local Alba Iulia, s-a transformat într-un adevărat scandal, ”sămânța” fiind din nou subiectul privind transportul public de persoane din municipiu.

După o anumită perioadă în care ”mașina de vot” a funcționat la putere maximă (spre mirarea asistenței obișnuită ca durata ședințelor cu mai mult de 2-3 proiecte de hotărâre pe Ordinea de zi să fie de ore întregi), a fost de ajuns ca liberalul Simone Albani să facă o remarcă privind alocarea de fonduri către STP Alba Iulia pentru transportul gratuit al elevilor din municipiu, ca petarda să explodeze și să se ajungă de la acuzații de trafic de influență la discuții despre origini și chiar la jigniri privind unde și ce educație au primit protagoniștii ”reprezentației” ad-hoc.

Astfel, iritat de poziția adoptată în ultima vreme de Simone Albani, primarul Mircea Hava i-a reamintit că ”intervențiile unui consilier în licitații și în achiziții de bunuri sunt chestiuni legate de lege”, pentru care ”va trebui să răspundă”, făcând referire la intervenția făcută de liberal la conducerea STP Alba Iulia, prin care ar fi recomandat să fie încheiate asigurări cu o anumită firmă.

Electrica Furnizare Discount

Ați intervenit ca și consilier ca să i se faciliteze unui prieten să încheie contracte. Dumneavoastră ați recunoscut că ați făcut lucrul acesta și pentru asta va trebui să răspundeți, pentru că ați recunoscut că ați vrut ca prețul la asigurări să fie mai mic”, a spus Mircea Hava.

Surprinzător, Simone Albani a recunoscut demersul său care ar putea fi considerat de rău-voitori trafic de influență, chiar în fața colegilor din ședință. Mai mult, a declarat că va mai face acest lucru dacă astfel se pot face economii:

Nu am nici un fel de interes personal și în orice moment când o să am posibilitatea de a aduce un câștig la municipiul Alba Iulia, o să fac același lucru”, a spus consilierul liberal.

O altă ”săgeată” aruncată de primar către consilierul Albani – ”poate că astfel de lucruri se fac acolo de unde veniți dumneavoastră”, i-a ridicat mingea la fileu liberalului Rareș Buglea, care nu putea să rămână spectator la un astfel de schimb de replici și a sărit în apărarea colegului său:

Domnule primar, este a nu știu câta oară când vă aud că faceți referințe la originile colegului Simone Albani. (…) să știți că eu accept și găsesc mai pertinente părerile unui om venit din zonele civilizate ale Italiei decât părerile unui om venit din zonele neelectrificate ale Bihorului”, a spus Buglea, iscând proteste în rândul consilierilor PDL care s-au pus pe vociferat și au solicitat ”puțină decență”.

Replica primarului a fost: ”Iată, voiam să plec în concediu și voiam să stârnesc niște chestii. Am atins pe cineva, a sărit toată lumea: ham, ham,ham!. Dă-i drumul domnule Buglea, mai zi ceva de Bihor, de mama, de copii, de familie”.

Și Rareș Buglea a spus: ”Vreau să aud păreri din Sudul Italiei unde este mai civilizat decât în Bihor unde se merge cu vacile și cu caprele”.

Nici eu n-am mers cu vacile niciodată. Este altă treabă: eu am făcut școala ca lumea, domnule Buglea, nu doar 7 ani!”, a concluzionat primarul Mircea Hava:

Publicitate

Video

VIDEO VIRAL/ ”Păruială” cu înjurături și spray paralizant, în trafic, la Alba Iulia, între un motociclist și un șofer de microbuz

Publicat

în

Un incident în trafic, produs la Alba Iulia, la începutul lunii august, filmat și postat pe Youtube, a devenit viral și a împărțit internauții în două tabere.

Concret, este vorba de cearta dintre doi conducători de autovehicule, respectiv dintre un motociclist și un șofer de microbuz care transporta marfă, cel din urmă reproșându-i celui de pe motocicletă (este adevărat, folosind cuvinte destul de dure), că a efectuat o manevră periculoasă.

Replica a fost, oarecum pe măsură, șoferul și-a primit la rândul lui înjurături și un jet de spray paralizant drept ”bonus”, când a deschis portiera (probabil cu intenția de a coborî să-l ”învețe minte pe motociclist”).

Electrica Furnizare Discount

https://youtu.be/fQCCAxa22FY

Incidentul a fost filmat de conducătorul motocicletei, și postat pe youtube. Are peste 110.000 de vizualizări, însă nu a primit felicitări de la toți cei care l-au urmărit, mulți dintre comentatori criticându-i manifestarea. Pe de altă parte, mulți l-au felicitat

Citește mai mult

Video

Carmangeria VLADE vă urează „Paște Fericit 2018”

Publicat

în

Întamplător, sau nu, am trecut și peste primul… Exact acum un an de zile ne-am reinventat pentru tine.

Adrian Comser a devenit Vlade! Pentru toate cele trecute dar, mai ales, pentru cele viitoare, vă mulțumim și vă dorim un PAȘTE FERICIT!

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Video

Video| Cum arată de la înălţime o comună cum toate ar trebui să fie. Comuna Ciugud, binecuvântată de Dumnezeu, iubită de soare

Publicat

în

Cum arată de la înălţime o comună cum toate ar trebui să fie. Comuna Ciugud, binecuvântată de Dumnezeu, iubită de soare

I se spune cel mai bogat sat românesc. În realitate, este o comună, dar o comună unde lucrurile se întâmplă și unde administrația locală vede în cetățean un partener. Oamenii au apă curentă, canalizare și gaze în fiecare gospodărie. Este Ciugud, comuna din Ardeal, în judeţul Alba.

Comuna Ciugud este situată la numai 10 kilometri de Alba Iulia, numără șase sate cu peste 3000 de suflete, iar cei care au vizitat locurile spun că încă de la intrare te surprinde cum Ciugudul îmbină foarte bine viața liniștită de la țară cu facilitățile pe care ți le oferă un oraș, un loc unde poți să alegi să te rupi de lume, dar și să stai conectat la ce se întâmplă, unde tradiţia se îmbină cu modernismul.

Electrica Furnizare Discount

Totul a pornit acum 16 ani, dintr-un vis comun. În prezent, în Ciugud au fost investite sume de peste 16 milioane de euro din fonduri europene, sumă care reprezintă bugetul comunei pe mai bine de 100 de ani. Fiecare proiect realizat înseamnă de fapt o bătălie câştigată, o bătălie între realitatea iniţială a unei aşezări din mediul rural care avea nenumărate nevoi şi  credinţa că viaţa la ţară poate fi altfel: “fără depopulare, fără case părăsite, fără terenuri agricole lăsate în plata Domnului, fără drumuri care să arate mai degrabă a poteci rudimentare, fără oameni împuţinaţi, bătrâni şi trişti“.ciugud

În 2017, comuna Ciugud are 30 de km de drum agricol asfaltat care leagă trei comune. Vatra comunei are trotuare modernizate şi rigole pentru apele pluviale. Toate acestea şi nu numai, au dus la extinderea activităţilor agricole, construirea de ferme şi ridicarea agriculturii la standarde înalte de performanţă.

Comuna are cămine culturale moderne, reţele de alimentare cu apă şi canalizare, staţii de epurare, o centrală eoliană care asigură iluminatul public.

Un alt lucru inedit pe care îl găsești la Ciugud este pistă de biciclete. Este bucuria copiilor și se întinde pe o distanță de doi kilometri, paralelă cu drumul asfaltat din localitate. Minusculul punct de pe hartă are şi sală de sport, teren de fotbal, spaţii de joacă pentru copii, internet wireless. Se pregăteşte de asemenea amenajarea unui teren de golf şi construirea unui pod peste Mureş pentru a facilita drumul spre Alba Iulia.

Nu poţi să nu remarci de asemenea Centrul de Informare Turistică de la Hăpria sau Biserica Ortodoxă de la Teleac.

Ciugudul este un punct de interes şi pentru investitorii români, dar şi străini care îşi desfăşoara activitatea în Parcul Industrial şi care asigură peste 700 de locuri de muncă.

Dar, să lăsăm imaginile să vorbească. În spatele pozelor stă o realitate pe care ne-ar plăcea să o vedem replicată și în alte sate românești, o realitate în care fondurile europene se văd la fiecare pas.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare