Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Video

VIDEO: Nicio ședință de Consiliu Local fără scandal, la Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O ședință ce se anunța destul de plictisitoare, a Consiliului Local Alba Iulia, s-a transformat într-un adevărat scandal, ”sămânța” fiind din nou subiectul privind transportul public de persoane din municipiu.

După o anumită perioadă în care ”mașina de vot” a funcționat la putere maximă (spre mirarea asistenței obișnuită ca durata ședințelor cu mai mult de 2-3 proiecte de hotărâre pe Ordinea de zi să fie de ore întregi), a fost de ajuns ca liberalul Simone Albani să facă o remarcă privind alocarea de fonduri către STP Alba Iulia pentru transportul gratuit al elevilor din municipiu, ca petarda să explodeze și să se ajungă de la acuzații de trafic de influență la discuții despre origini și chiar la jigniri privind unde și ce educație au primit protagoniștii ”reprezentației” ad-hoc.

Astfel, iritat de poziția adoptată în ultima vreme de Simone Albani, primarul Mircea Hava i-a reamintit că ”intervențiile unui consilier în licitații și în achiziții de bunuri sunt chestiuni legate de lege”, pentru care ”va trebui să răspundă”, făcând referire la intervenția făcută de liberal la conducerea STP Alba Iulia, prin care ar fi recomandat să fie încheiate asigurări cu o anumită firmă.

Ați intervenit ca și consilier ca să i se faciliteze unui prieten să încheie contracte. Dumneavoastră ați recunoscut că ați făcut lucrul acesta și pentru asta va trebui să răspundeți, pentru că ați recunoscut că ați vrut ca prețul la asigurări să fie mai mic”, a spus Mircea Hava.

Surprinzător, Simone Albani a recunoscut demersul său care ar putea fi considerat de rău-voitori trafic de influență, chiar în fața colegilor din ședință. Mai mult, a declarat că va mai face acest lucru dacă astfel se pot face economii:

Nu am nici un fel de interes personal și în orice moment când o să am posibilitatea de a aduce un câștig la municipiul Alba Iulia, o să fac același lucru”, a spus consilierul liberal.

O altă ”săgeată” aruncată de primar către consilierul Albani – ”poate că astfel de lucruri se fac acolo de unde veniți dumneavoastră”, i-a ridicat mingea la fileu liberalului Rareș Buglea, care nu putea să rămână spectator la un astfel de schimb de replici și a sărit în apărarea colegului său:

Domnule primar, este a nu știu câta oară când vă aud că faceți referințe la originile colegului Simone Albani. (…) să știți că eu accept și găsesc mai pertinente părerile unui om venit din zonele civilizate ale Italiei decât părerile unui om venit din zonele neelectrificate ale Bihorului”, a spus Buglea, iscând proteste în rândul consilierilor PDL care s-au pus pe vociferat și au solicitat ”puțină decență”.

Replica primarului a fost: ”Iată, voiam să plec în concediu și voiam să stârnesc niște chestii. Am atins pe cineva, a sărit toată lumea: ham, ham,ham!. Dă-i drumul domnule Buglea, mai zi ceva de Bihor, de mama, de copii, de familie”.

Și Rareș Buglea a spus: ”Vreau să aud păreri din Sudul Italiei unde este mai civilizat decât în Bihor unde se merge cu vacile și cu caprele”.

Nici eu n-am mers cu vacile niciodată. Este altă treabă: eu am făcut școala ca lumea, domnule Buglea, nu doar 7 ani!”, a concluzionat primarul Mircea Hava:


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Video

Video

Ce nu se face în ziua de Paște. Tradiția pe care trebuie să o respecte toți credincioșii pentru noroc și sănătate

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Ce nu se face în ziua de Paște. Tradiția pe care trebuie să o respecte toți credincioșii pentru noroc și sănătate Sărbătoarea de Paște este cea mai importantă sărbătoare creștină, care celebrează Învierea lui Iisus Hristos, la trei zile după răstignirea sa pe cruce. Această sărbătoare este sărbătorită în fiecare an în prima duminică după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea