VIDEO: Nicio ședință de Consiliu Local fără scandal, la Alba Iulia

scandal in CL Alba IuliaO ședință ce se anunța destul de plictisitoare, a Consiliului Local Alba Iulia, s-a transformat într-un adevărat scandal, ”sămânța” fiind din nou subiectul privind transportul public de persoane din municipiu.

După o anumită perioadă în care ”mașina de vot” a funcționat la putere maximă (spre mirarea asistenței obișnuită ca durata ședințelor cu mai mult de 2-3 proiecte de hotărâre pe Ordinea de zi să fie de ore întregi), a fost de ajuns ca liberalul Simone Albani să facă o remarcă privind alocarea de fonduri către STP Alba Iulia pentru transportul gratuit al elevilor din municipiu, ca petarda să explodeze și să se ajungă de la acuzații de trafic de influență la discuții despre origini și chiar la jigniri privind unde și ce educație au primit protagoniștii ”reprezentației” ad-hoc.

Elit ELIT

Astfel, iritat de poziția adoptată în ultima vreme de Simone Albani, primarul Mircea Hava i-a reamintit că ”intervențiile unui consilier în licitații și în achiziții de bunuri sunt chestiuni legate de lege”, pentru care ”va trebui să răspundă”, făcând referire la intervenția făcută de liberal la conducerea STP Alba Iulia, prin care ar fi recomandat să fie încheiate asigurări cu o anumită firmă.

Ați intervenit ca și consilier ca să i se faciliteze unui prieten să încheie contracte. Dumneavoastră ați recunoscut că ați făcut lucrul acesta și pentru asta va trebui să răspundeți, pentru că ați recunoscut că ați vrut ca prețul la asigurări să fie mai mic”, a spus Mircea Hava.

Surprinzător, Simone Albani a recunoscut demersul său care ar putea fi considerat de rău-voitori trafic de influență, chiar în fața colegilor din ședință. Mai mult, a declarat că va mai face acest lucru dacă astfel se pot face economii:

Nu am nici un fel de interes personal și în orice moment când o să am posibilitatea de a aduce un câștig la municipiul Alba Iulia, o să fac același lucru”, a spus consilierul liberal.

O altă ”săgeată” aruncată de primar către consilierul Albani – ”poate că astfel de lucruri se fac acolo de unde veniți dumneavoastră”, i-a ridicat mingea la fileu liberalului Rareș Buglea, care nu putea să rămână spectator la un astfel de schimb de replici și a sărit în apărarea colegului său:

Domnule primar, este a nu știu câta oară când vă aud că faceți referințe la originile colegului Simone Albani. (…) să știți că eu accept și găsesc mai pertinente părerile unui om venit din zonele civilizate ale Italiei decât părerile unui om venit din zonele neelectrificate ale Bihorului”, a spus Buglea, iscând proteste în rândul consilierilor PDL care s-au pus pe vociferat și au solicitat ”puțină decență”.

Replica primarului a fost: ”Iată, voiam să plec în concediu și voiam să stârnesc niște chestii. Am atins pe cineva, a sărit toată lumea: ham, ham,ham!. Dă-i drumul domnule Buglea, mai zi ceva de Bihor, de mama, de copii, de familie”.

Și Rareș Buglea a spus: ”Vreau să aud păreri din Sudul Italiei unde este mai civilizat decât în Bihor unde se merge cu vacile și cu caprele”.

Nici eu n-am mers cu vacile niciodată. Este altă treabă: eu am făcut școala ca lumea, domnule Buglea, nu doar 7 ani!”, a concluzionat primarul Mircea Hava:

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

13 Comentarii

ms2500@yahoo.com 29 iulie 2013 at 15:27

chiar total dezinteresat Albani asta,sa ne spuna unde a lucrat actuala iubita a lui si dupa sa tragem concluzii.

Oslo 29 iulie 2013 at 23:41

Mr Buglea poti sa îl iei de mâna pe macaronar si sa va mutati in sudul Italiei ah nu uitati sa luati si ,,Papusa Ucigasă ” iar daca nu stiti ce e va spun eu unul din acele microbuze din anii 95″ care se rupea in intersecţii si nu aveau nevoie de subventii” Incompetentilor!!!!!

miky 30 iulie 2013 at 1:18

am uitat sa fiu atent la ce se discuta fiind oripilat de cel de langa primar care era f f ” ocupat” cu telefonul de ultima generatie banuiesc…o ultima achizitie din banii publiki cumparat….cred

albaiulian 30 iulie 2013 at 9:34

„…domnule primar, sa stiti ca este a nu stiu cata oara cand va aud ca faceti referinte la originile…”
Bai Buglea, a exagerat Hava cand a spus ca ai facut scoala 7 ani:))…poate cu femeia de serviciu.
Cred ca tu esti convins ca reprezinti interesele cetatenilor din Alba Iulia, nu-i asa?
Esti doar un papagal incult intr-o gasca de PeNaLi cu aceelasi profil.
Am votat USL in speranta unei schimbari in mai bine dar constat ca sunteti varza. Mai bine stati acasa ca nu ne reprezentati, poate doar interesele voastre!

mihaita 30 iulie 2013 at 10:35

actuala iubita lucreaza la asigurari destine broker , tot ea a fost sa negocieze …… deci interesul esta clar intra in bugetul Albani

ms2500@yahoo.com 30 iulie 2013 at 12:18

ai dreptate Mihaita ”domnul”Albani se gandeste la bugetul sau personal il doare in cot de bugetul orasului.Iubitele tinere se tin cu bugete mari.Imi pare rau ca oameni din Alba Iulia au votat asemenea personaje cu 10.000 de fete.

Carcotasul 31 iulie 2013 at 12:44

De ce credeti ca l-au propulsat PeNaLi pe mafiotul Albanii, pentru ca ii un ticalos, si are tupeul dus la nesimtire!

Carcotasul 31 iulie 2013 at 13:30

Handicapatul psihic de Buglea iar a sarit sa ii ieie apararea mafiotului Albani. Albanii ii fericit, ii aparat de atentate, datorita fisionomiei lui, are fruntea atat de tesita, asemanatoate cu cea de porc mistret, ca daca vrei sa il impusti in cap din fata, in frunte, glontul ricoseaza. Buglea la nivelul lui de pricepere, nu are de unde sa stie, ca in sudul Italiei, in general in Calambria(spitul cismei) este autoputernica mafia „NDRANGHETA”! aCOLO A FOST SCOLIT ALBANII CA A INVATAT „tRAFICUL DE INFLUENTA”!

ms2500@yahoo.com 31 iulie 2013 at 13:57

de unde sa stie gonaciul lui Simedru altceva decat ceea ce a fost invatat,adica sa latre la comanda.

Mircea 31 iulie 2013 at 20:14

Eu sunt de parere ca Simion este un barbat frumos, care-l iubesc si femeile si barbatii..Ai grija Hava ca nu te „iarta”, daca de prinde aplecat!!

Gainar 31 iulie 2013 at 23:07

La Simion nu trebuie sa-i fie frica de Hava, Hava ii barbat adevarat si la peste 60 de anii cati are, spre deosebire de Piticul Atomic, care ii un fatalau la 40 de ani, lui Simion trebuie sa-i fie „frica” de Sañedru, sau poate ma insel, te pomenesti ca Simion i-o trage lui Sañedru, in Clubul de Hora Calugareasca!

cetatean 1 august 2013 at 17:28

Sa va fie rusine ALBAIULIENI pentru ca ati lasat COSANOSTRA ITALIANA sa VA CONDUCA ORASUL !!!! Sa va controleze alegerile … sa va injure in orasul vostru ….

adriaan 3 august 2013 at 11:42

au ajuns strainii sa ne comande in asa-zisa tara noastra…care s-a transformat in..cosa nostra..noi suntem victimele mafiotilor..in italia,cea mai corupta tara a Europei,dintre cei peste 1 milion romani,cam cati sunt consilieri regionali? nici unul? hmm..ma kk atunci pe pnl,care ne baga dubiosi pe gat si afirm ca tara asta nu se respecta,si sa nu se mire ca nu o respecta nimeni..

Comentariile sunt oprite