Rămâi conectat

Video

Ce nu se face în ziua de Paște. Tradiția pe care trebuie să o respecte toți credincioșii pentru noroc și sănătate

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ce nu se face în ziua de Paște. Tradiția pe care trebuie să o respecte toți credincioșii pentru noroc și sănătate

Sărbătoarea de Paște este cea mai importantă sărbătoare creștină, care celebrează Învierea lui Iisus Hristos, la trei zile după răstignirea sa pe cruce. Această sărbătoare este sărbătorită în fiecare an în prima duminică după prima lună plină de după echinocțiul de primăvară. Legat de aceasta există numeroase tradiții și obiceiuri. Iată așadar ce nu se face în ziua de Paște, potrivit acestora.

Tradiții și obiceiuri de Paște
Sărbătoarea de Paște este un moment de bucurie și reînviere, care marchează începutul unei perioade noi și aduce speranță și lumină în viețile oamenilor. În această zi, creștinii participă la slujbe religioase, merg la biserică, împărtășesc, se întâlnesc cu familia și prietenii, și iau lumina sfântă, care are ca obiect lumina lui Hristos, pe care o duc la casele lor.

Această sărbătoare este asociată cu alte tradiții și obiceiuri, cum ar fi vopsirea ouălor, coacerea păștii sau friptura de miel. În unele locuri, se organizează procesiuni și reprezentări care realizează momentele crucificării și învierii lui Iisus Hristos. Sărbătoarea de Paște este un moment de reflecție, recunoștință și reînnoire a credinței creștine, care aduce speranță și lumină în lume.

– Există o varietate de tradiții și obiceiuri specifice ale sărbătorii de Paște, care diferă în funcție de cultură și țară. Unele dintre cele mai comune tradiții și obiceiuri de Paște includ:

  • Vopsirea ouălor: Acesta este unul dintre cele mai cunoscute obiceiuri de Paște, care implică vopsirea ouălor în culori luminoase și alegerea unor modele și simboluri tradiționale.
  • Coacerea păștii: Pasca este un desert tradițional de Paște, care este copt într-o formă rotundă și este adesea decorat cu semne religioase.
  • Mersul la biserică: Este o tradiție comună pentru mulți creștini să meargă la biserică în ziua de Paște, pentru a participa la slujbele religioase speciale și pentru a sărbători Învierea lui Iisus Hristos.

Acestea sunt doar câteva exemple de tradiții și obiceiuri de Paște, iar lista poate continua în funcție de cultura și tradițiile locale. Toate aceste tradiții și obiceiuri au în comun dorința de a marca începutul unei perioade noi, de a celebra renașterea și speranța aduse de Învierea lui Iisus Hristos și de a petrece timpul împreună cu familia și prietenii.

Ce nu se face în ziua de Paște
Tot potrivit tradițiilor, obiceiurilor și superstițiilor, există și o seri de lucruri pe care nu este bine să le faci, pentru a nu fi urmărit de ghinion tot anul. Iată câteva dintre acestea:

  • ca să nu fii tot anul somnoros și ca să nu te prindă ploaia pe câmp, în această zi nu este bine să dormi
  • ca să nu transpiri tot anul, în ziua de Paște nu se mănâncă oul cu sare
  • pentru ca într-o gospodărie să nu fie ceartă tot anul, în ziua de Paște, pentru prima dată, pragul trebuie să fie trecut de un bărbat
  • pentru a fi mereu împreună, se spune că de Paște, toată familia trebuie să mănânce dintr-un ou, și nu din ouă separate. Capul familiei este cel care trebuie să spargă și să curețe oul, iar în prima zi ouăle trebuie să fie ciocnite cap în cap, iar în cea de-a doua
  • zi, ouăle se ciocnesc cap în dos, iar în ziua a treia de Paște, ouăle se ciocnesc dos în dos.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Video

Video

VIDEO VIRAL/ ”Păruială” cu înjurături și spray paralizant, în trafic, la Alba Iulia, între un motociclist și un șofer de microbuz

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un incident în trafic, produs la Alba Iulia, la începutul lunii august, filmat și postat pe Youtube, a devenit viral și a împărțit internauții în două tabere. Concret, este vorba de cearta dintre doi conducători de autovehicule, respectiv dintre un motociclist și un șofer de microbuz care transporta marfă, cel din urmă reproșându-i celui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea