Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Lucrările la Autostrada Sebeș-Turda deblocate pe doar 3 din cele 4 loturi, susține șeful ANPM

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Săptămâna trecută, reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au făcut cunoscută opiniei publice situația blocajului lucrărilor de construcție a autostrăzii Sebeș-Turda, după ce au transmis o solicitare către Ministerul Mediului pentru a cere  urgentarea acordarii avizelor necesare pentru demararea lucrărilor.

Constructorii s-au plâns că fiecare zi de întârziere înseamnă pentru ei pierderi financiare importante, punându-se de asemenea sub semnul întrebării termenul asumat pentru finalizarea lucrărilor.

Legat de această situație, aflați la Alba Iulia, Ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului – Toma Florin Petcu au declarat că lucrările la autostrada Sebeș-Turda, în ceea ce privește loturile 1,2 și 4 au fost deblocate, după ce săptămâna trecută s-a emis de către APM Alba revizuirea autorizației de mediu pentru constructori.

Ministrul Mediului Gratiela si seful ARPM Florin Petcu

În ceea ce privește lotul 3 al A10, din cauza unei schimbări totale de soluție tehnică, procedura este mai amplă, fiind nevoie de elaborarea/modificarea Studiului de Fezabilitate, însă se speră ca totul să fie rezolvat săptămâna viitoare, iar lucrările să poată fi reluate și pe acest tronson.

YouTube video

 

Potrivit reprezentanților APM Alba, motivul revizuirii este amplasarea unor noi organizări de șantier, care nu au fost cuprinse în acordul de mediu inițial.

CITEȘTE ȘI: Lucrările la autostrada Sebeș-Turda blocate de procedura greoaie a revizuirii acordului de mediu

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului – Toma Florin Petcu a explicat că 70 la sută din fișa de finanțare a proiectului autostrăzii A10 este parte de mediu, iar toate procedurile și avizele trebuie realizate temeinic și respetectând toate procedurile, pentru a evita orice nereguli care să creeze probleme ulterior.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare Drumul național DN 74A s-a surpat în urma ploilor pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. Circulația rutieră în zonă se desfășoară pe un singur sens, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea