Lucrările la autostrada Sebeș-Turda blocate de procedura greoaie a revizuirii acordului de mediu

Construcția autostrăzii Sebeș-Turda este blocată de procedura de revizuire a acordului de mediu. Președintele Asociației Pro Infrastructură Paul Bărăbaș și vicepreședintele acesteia, Cătălin Drulă au înaintat o solicitare către Ministerul Mediului pentru a le cere acestora urgentarea de acordare a avizelor necesare pentru demararea lucrărilor, potrivit gazetadecluj.ro.

autostrada 10 sebes-turda Demararea lucrărilor de infrastructură fără avizele de mediu nu se pot realiza legal iar întârzierea se traduce într-un impact negativ asupra mediului având în vedere poluarea generată de ambuteiajele care ar fi eliminate odată cu terminarea respectivei autostrăzi.

„Vă aducem în atenție, în continuare, o parte din proiectele majore care sunt în momentul de față blocate din cauza procedurilor de mediu – autostrada Sebeș-Turda: este vorba de revizuirea acordului de mediu existent pentru o serie de schimbări în proiect care nu generează un impact semnificativ asupra mediului (conform Deciziei Etapei de Încadrare). În cazul acestui proiect, blocajul cauzat de procedura de revizuire se traduce în nerealizarea unui volum de lucrări estimat la 1 milion €/zi de întîrziere”, se arată în solicitarea transmisă Ministerului, în care se mai menționează că în aceeași situație se află autostrada A3 „Transilvania”, unde este vorba de expirarea acordului de mediu anterior emis în anul 2004 și pasajul suprateran pe Centura București – Domnești, unde este vorba de neemiterea acordului de mediu.

INFORMARE COVID-19

Potrivit reprezentanților APM Alba, motivul revizuirii este amplasarea unor noi organizări de șantier, care nu au fost cuprinse în acordul de mediu inițial. (Z.U.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

duca 20 iulie 2015 at 18:13

sunteti niste oaneni nuli

pilu 20 iulie 2015 at 18:49

Autostrada de fapt nici nu putea incepe, deoarece proprietarii terenurilor expropriate nu au primit nici un ban. Dar intabularile pe terenurile expropiate si neplatite s-au facut pe repede inainte, astfel ca ne-am trezit cu hartiile acasa in cutia postala.
Bani ioc, cu toate ca anul trecut s-a scris in presa ca banii aferenti exproprierilor s-au alocat.
Daca scrii pe seitul CNADR nimeni nu-ti raspunde. Verificati.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...