Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lucrările la autostrada Sebeș-Turda blocate de procedura greoaie a revizuirii acordului de mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Construcția autostrăzii Sebeș-Turda este blocată de procedura de revizuire a acordului de mediu. Președintele Asociației Pro Infrastructură Paul Bărăbaș și vicepreședintele acesteia, Cătălin Drulă au înaintat o solicitare către Ministerul Mediului pentru a le cere acestora urgentarea de acordare a avizelor necesare pentru demararea lucrărilor, potrivit gazetadecluj.ro.

autostrada 10 sebes-turdaDemararea lucrărilor de infrastructură fără avizele de mediu nu se pot realiza legal iar întârzierea se traduce într-un impact negativ asupra mediului având în vedere poluarea generată de ambuteiajele care ar fi eliminate odată cu terminarea respectivei autostrăzi.

„Vă aducem în atenție, în continuare, o parte din proiectele majore care sunt în momentul de față blocate din cauza procedurilor de mediu – autostrada Sebeș-Turda: este vorba de revizuirea acordului de mediu existent pentru o serie de schimbări în proiect care nu generează un impact semnificativ asupra mediului (conform Deciziei Etapei de Încadrare). În cazul acestui proiect, blocajul cauzat de procedura de revizuire se traduce în nerealizarea unui volum de lucrări estimat la 1 milion €/zi de întîrziere”, se arată în solicitarea transmisă Ministerului, în care se mai menționează că în aceeași situație se află autostrada A3 „Transilvania”, unde este vorba de expirarea acordului de mediu anterior emis în anul 2004 și pasajul suprateran pe Centura București – Domnești, unde este vorba de neemiterea acordului de mediu.

Potrivit reprezentanților APM Alba, motivul revizuirii este amplasarea unor noi organizări de șantier, care nu au fost cuprinse în acordul de mediu inițial. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea