Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO/Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, la finalul lunii martie 2019: S-au reluat lucrărilor la terasamente, balast stabilizat și asfaltări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe autostrada Sebeș-Turda lotul 1, din a doua jumătate a lunii martie, s-au reluat lucrările la terasamente, așternerea de balast stabilizat și al asfaltării.

În luna martie 2019, antreprenorul Pizzarotti, în nodul rutier Sebeș, a ajuns, în sfârșit, cu decopertarea până la viitoarea conexiune cu A1 pe viitorul sens de mers al Autostrăzii Alba Iulia-Sebeș-Sibiu. Practic, în acest moment, este conturat tot nodul rutier Sebeș, cel puțin la nivel de decopertări.

În această lună s-a lucrat la cele două culeei dintre sensurile giratorii existente la Lancrăm și la pilonii de la viitoarea supratraversare peste calea ferată și peste A1, spre Deva.

Citește și:  Stadiul lucrărilor la autostrada Sebeș-Turda, în luna martie 2019 sau de ce cântă Cuc(ul) fals?

VIDEO, lotul 1, 30 martie 2019:

YouTube video

Sâmbătă, se lucra la terasament între Calea Vacii (jumătatea Lancrămului) și sensul giratoriu provizoriu de dinainte de Lancrăm. Ca o noutate, după podul de peste râul Sebeș s-au reluat lucrările la terasament urmând să se ajungă să se asfalteze până la Oarda, segment care a fost abandonat în iarna trecută când a început frigul. De asemenea, în martie a început să lucreze la terasamente între Oarda și Limba, segment rămas puțin în urmă față de zonele apropiate. La viitorul pod peste râul Mureș, lucrările de armare înaintează extrem de greu. Toată lumea se aștepta ca această structură să fie suprabetonată de multă vreme.

Astăzi, la capătul viaductului peste Mureș, se lucra la ridicarea terasamentului până la nivelul podului. Imediat, la podul peste râul Ampoi a început să se asfalteze ultima porțiune de circa 300 m.

La DJ 107 C, mai mulți fierari lucrau la armătura supratraversării pentru a putea fi suprabetonată.

Tot în luna martie au fost ridicate grinzile la supratraversarea pe drumul care duce spre fabrica Florea.

La viitorul nod rutier Alba Iulia Nord, în luna marie au fost ridicate și montate grinzi pe câte două deschideri jumate dinspre culeea sud și culeea nord. S-a lucrat în continuare la piloni, dar în această zonă lucrările se vor bloca în curând din cauza liniei de înaltă tensiune, nemaiputându-se face lucrări până la relocarea acesteia.

Citește și:  VIDEO| Autostrada A10 Sebeș-Turda, începutul anului 2019, la “ora” nodurilor rutiere de la Alba Iulia Nord și Sebeș

În Dealul de la Pârâul Iovului, așa cum ne-a obișnuit firma Marcu Company, s-a lucrat cel mai serios, deja conturându-se terasementul viitoarei autostrăzi și bretele de urcare/coborâre.

Dacă în primele două luni jumate ale anului antreprenorul Pizzarotti a lucrat numai la structuri, mobilizarea fiind destul de bună, după data de 15 martie s-au reluat lucrările la terasamente, dar, încă nu sunt suficiente utilaje și muncitori pentru a putea considera că se vor face progrese foarte mari care să permită deschiderea circulației la finalul anului 2019.

Lotul 1, 2 martie 2019:

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea