Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Autostrada A10 Sebeș-Turda, începutul anului 2019, la „ora” nodurilor rutiere de la Alba Iulia Nord și Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În primele două luni ale anului 2019, antreprenorul lotului 1 al autostrăzii Sebeș-Turda, Pizzarotti a avut un start ceva mai bun decât în anul precedent, principalele lucrări efectuate în lunile ianuarie și februarie au vizat nodul rutier de la Sebeș și în special cel de la Alba Iulia Nord.

La nodul rutier de la Sebeș s-a decopertat dincolo de autostrada A1 și în partea spre Sibiu. Tot în nodul rutier de la Sebeș s-a ridicat un nou pod tehnologic temporar, peste Sebeș, probabil pentru a putea transporta în viitor grinzile.

La breteaua mare dinspre deva a nodului rutier, în cele două luni ale anului 2019, s-a lucrat la structuri, respectiv la pilonii de la viaductul care va supratraversa calea ferată și autostrada A1.

YouTube video

Citește și: 2020–termen pentru finalizarea lotului 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda care poate fi respectat dacă ritmul bun se va menține. 2018, cel mai bun an pentru antreprenor

Spre finalul lunii februarie, în sensul giratoriu provizoriu, de lângă benzinăria Lukoil de la Lancrăm, a fost montată calea de rulare a podului metalic de grinzi tip COR-TEN și a început să se sape sub acesta pentru a se putea muta în viitor circulația pe vechiul amplasament al DN1.

La podul peste râul Sebeș au fost montate bordurile laterale, iar la podul peste râul Mureș a reînceput lucrările echipa de fierare care lucrează la armarea podului. În prezent, mai sunt în jur de 6-7 jumătăți de deschidere la care să mai fie finalizată armătura.

Citește și:  VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: stadiul lucrărilor la începutul lunii decembrie 2018

Probabil, punctul cel mai important, unde mobilizarea a fost cel mai bună, il reprezintă nodul rutier Alba iulia Nord. Aici, pe lângă faptul că s-au ridicat în continuare structurile, respectiv pilonii, a început să se decoperteze și să se înalțe breteau de încărcare-descărcare cu sensul giratoriu existent la ieșirea din Alba Iulia spre Cluj.

YouTube video

Tot în primele 2 lunia le anului 2019 a fost demolat vechiul pod care trecea peste DN1 la pârâul Iovului și au început forajele pentru noul pod din grinzi metalice COR-TEN. Spre finalul lunii februarie, s-au reluat lucrările și în dealul de la pârâul Iovului.

Una dintre problemele cele mai spinoase ale nodului rutier Alba Iulia Nord o reprezintă numeroasele rețele electrice care nu au fost relocate.

Citește și: VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, la finalul lunii octombrie 2018: Cel mai mare viaduct de pe acest tronson are toate grinzile montate

În jurul datei de 10 martie, în această zonă, vor fi aduse două macarale mari pentru a monta grinzi, una din rețelele electrice de medie tensiune putând să dea bătăi de cap antreprenorului întrucât fierele de curent sunt aproape de culeea viaductului de la Alba Iulia Nord (spre Aiud).

Per ansamblu, chiar dacă în primele două luni nu s-a lucrat la terasamente, putem spune că antreprenorul Pizzarotti a avut un start mai bun decât în anul precedent, iar potrivit surselor noastre, constructorul lotului 1 mizează ca într-o variantă optimistă ar putea termina lucrările până în lunile mai-iunie 2020 sau la finalul anului 2020, într-o variantă normală. Ipotezele pesimiste nu sunt luate în calcul.

Potrivit surselor noastre, Pizzarotti speră ca până la finalul anului 2019 să ajungă la un stadiu fizic pe tot lotul, inclusiv nodul rutier Sebeș, de 84-85%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea