Rămâi conectat

Ştirea zilei

Stadiul lucrărilor la autostrada Sebeș-Turda, în luna martie 2019 sau de ce cântă Cuc(ul) fals?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A trecut și 25 martie, Buna Vestire, ziua în care potrivit tradiției populare începe să cânte cucul. CNAIR a publicat stadiul lucrărilor pe autostrada A10 Sebeș-Turda în luna martie 2019, situație care ne face să credem că în această primăvară Cuc(ul) a început să cânte fals!

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a insistat în acest început de primăvară că loturile 1 și 2 ale autostrăzii A10 Sebeș-Turda vor fi deschise circulației până la finalul anului 2019, ulterior arătându-se puțin mai sceptic în privința lotului 2.

În realitate, potrivit datelor publicate de CNAIR, în luna martie stadiul lucrărilor pe lotul 1 al A10 era de 63,9 %, iar pe lotul 2 de 49,05%, așa cum se poate observa în graficul din fotografie.

În practica construcției de autostrăzi din România au fost foarte puține cazuri în care s-au înregistrat progrese anuale mai mari de 35 de puncte.

În ceea ce privește lotul 1 (progres 63.9%) al A10, probabilitatea ca acesta să fie deschis circulației la finalul anului 2019 este extrem de scăzută. La nodul rutier Sebeș s-au făcut progrese mici, la breteau de la viitorul nod rutier Alba Iulia Sud nu există nici acum o soluție pentru „groapa de gunoi fantomă”, iar la viitorul nod rutier Alba Iulia Nord, la viaductul peste calea ferată nu se va mai putea lucra la structuri până nu este relocată linia de înaltă tensiune.

În plus, chiar dacă mobilizarea antreprenorului Pizzarotti pentru primele luni ale anului a fost bună, întrucât era o perioadă de extra sezon în care ar fi putut să nu lucreze în construcții, totuși s-au făcut progrese. Însă începând cu luna aprilie și pentru lunile următoare, având în vedere că este un sezon plin în construcții, mobilizarea antreprenorului o putem considera nesatisfăcătoare, dacă nu mărește numărul de muncitori și utilaje.

Lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, aflat în luna martie la un progres fizic de 49.05%, potrivit datelor CNAIR, este imposibil să fie finalizat până la finalul anului 2019, dacă nu se întâmplă o minune. Practic, nici un constructor nu a realizat progrese de 50% pe an pe un lot atât de mare.

Să nu mai amintim faptul că mobilizarea este foarte slabă, iar la structuri nu se lucrează aproape deloc.

Deschiderea circulației pe loturile 1 și 2 ale autostrăzii A10 Sebeș-Turda la finalul anului 2019 nu este decât un vis sau astenia de primăvară a unui cuc care cântă fals.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea