Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Video| Așteptați ani de zile de bunicii și tații noștri, în sfârșit, au venit americanii. La un exercițiu NATO la Fetești au greșit coordonatele și au intrat în lanurile de porumb, floarea soarelui și grâu

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Așteptați ani de zile de bunicii și tații noștri, în sfârșit, au venit americanii. La un exercițiu NATO la Fetești au greșit coordonatele și au intrat cu tancurile în lanurile de porumb, floarea soarelui și grâu.

În această perioadă se desfășoară ample exerciții ale trupelor NATO în România.

În acest context, la punctul de control de la Fetești a avut loc un incident care a provocat un adevărat haos. Militarii au greșit coordonatele și au intrat cu tancurile pe terenul unui agricultor.

Incidentul haotic a provocat panică. Oamenii s-au dus printre tancuri, dar soldații și-au văzut în continuare de exercițiu. Când au înceut să tragă cu gloanțe oarbe, muncitorii de la stația de taxare de la Fetești fugind din zonă.

Băgubitul, inginerul Liviu Mereuță, a declarat pentru B1 TV întreg incidentul. Agricultorul spune că a fost sunat ulterior de o persoană necunoscută care i-a spus că va fi despăgubit.

YouTube video

„În jurul orei 13.30, în timp ce eram la recoltat la cultura de orz, în apropierea noastră, într-o zonă recoltată cu porumb și florea soarelui, am auzit bubuituri și semnalizări de fum, crezând că a luat foc. Ne-am deplasat repede și acolo am dat peste mașinile Armatei, care făceau un exercițiu în interiorul culturii noastre.

Nu știam că e un exercițiu NATO. Oamenii au intrat în panică. Noi nu am fost anunțați de nicio autoritate.

Noi am intrat în zonă, între tancuri, dar nu ne-au băgat în seamă, ne-au sfidat. Ei și-au continuat exercițiul. Intrau din floare soarelui în porumb, apoi în grâu.

Am făcut semne cu mâna, am fost în apropierea tancurilor, dar nu ne-a băgat nimeni în seamă.

Noi am făcut un apel la 112. Am intrat în panică. Unii oameni au plecat de pe câmp de frică.

Poliția a reacționat pașnic, nu păreau impacientați.

Ulterior am primit un apel telefonic de la o persoană, în timp ce eu mă feream de tancuri să nu de apeste mine, care a spus că vom lua legătura și că vom fi despăgubiți.

Nu știu cu cine ne va despăgubi. A fost ceva verbal.

În jurul orei 17.00 au plecat de pe câmp. În acest timp, ei au făcut operațiunile, iar noi printre ei, dar nu ne-a băgat nimeni în seamă”, a declarat Liviu Mereuță pentru B1 TV.

Sursă B1 TV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când începe vacanța de vară 2024: Data la care elevii vor intra în vacanța mare, în funcție de clasă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când începe vacanța de vară 2024: Data la care elevii vor intra în vacanța mare, în funcție de clasă Vacanţa de Paşte s-a încheiat de câteva săptămâni, iar elevii au revenit în bănci, dar cei mai mulţi dintre ei se gândesc deja la vacanţa mare care nu mai începe la cunoscuta dată de 15 iunie. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea