Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Veşti proaste pentru şoferi! Preţul petrolului a atins cel mai ridicat nivel în ultimele şase luni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Veşti proaste pentru şoferii din România. Preţul petrolului a atins luni, 22 aprilie 2019, cel mai ridicat nivel in ultimele şase luni. Pe termen lung, această scumpire va duce la preţuri mai mari şi pentru carburanţii din România.

Un motiv pentru care preţul petrolului a crescut luni este acela că Statele Unite sunt pe cale să anunţe că toţi cumpărătorii trebuie să pună capăt importurilor de ţiţei iranian, în caz contrar riscând penalizări. Astfel, luni, contractele futures pentru petrolul Brent au urcat cu până la 3,3%, la 74,31 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins după data de 1 noiembrie, revenind ulterior la 73,63 dolari pe baril, fiind totuşi  cu 2,3% peste închiderea precedentă.

Preţul petrolului  West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a avansat cu până la 2,9%, la 65,87 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins după 31 octombrie. Ulterior, petrolul WTI a fost tranzacţionat la 65,5 dolari pe baril, cu 2,3% peste închiderea anterioară.   Informaţia că Statele Unite se pregătesc să anunţe luni că actualii cumpărători de petrol iranian nu vor mai primi derogări de la sancţiuni a fost publicată prima oară duminică, de Washington Post.

Secretarul de Stat Mike Pompeo va anunţa că începând cu data de 2 mai Departamentul de Stat nu va mai acorda derogări de la sancţiuni oricărei ţări care importă ţiţei sau condensat iranian, scrie news.ro.

Înainte de reintroducerea sancţiunilor, Iranul era al patrulea mare producător de petrol din cadrul OPEC, cu o producţie de aproape 3 milioane de barili de petrolpe zi, dar în aprilie exporturile sale au coborât sub 1 milion de barili de petrol pe zi, potrivit datelor firmei de analiză Refinitiv.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea