Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Veşti bune pentru angajaţii MAI! În 2019, polițiștii și militarii se pot pensiona mai devreme

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Veşti bune pentru angajaţii MAI! În 2019, polițiștii și militarii se pot pensiona mai devreme

Pensionarea anticipată în cazul militarilor și polițiștilor ar putea crea un val de pensionări în 2019. Aceștia pot în acest an să iasă la pensie mai devreme conform legislației pensiilor militare de stat.

Pensia de serviciu anticipată și pensia de serviciu anticipată parțială ar putea determina un val de pensionări în cadrul militarilor și polițistilor care au vechimea necesară să se pensioneze.

La îndeplinirea condițiilor pentru obținerea pensiei pentru limită de vârstă, pensiile anticipate și anticipate parțiale sunt transformate automat în pensii pentru limită de vârstă.

După ce timp de câțiva ani polițiștii și militarii au facut parte din sistemul public de pensii, acum aceștia au un regim special.

Astfel, cadrele MAPN si MAI se pot pensiona în 2019 mai devreme decât anii anteriori când era stabilită limita vârstei standard.

Pensia de serviciu anticipată este acordată militarilor, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, dacă au o vechime efectivă de minimum 25 de ani, din care cel puțin 15 ani reprezintă vechime în serviciu. Pensia se acorda cu cinci ani mai devreme decât data standard de pensionare.

În plus, în cazul pensiei anticipate parțiale, militarii și polițistii trebuie să aibă cel puțin 10 ani vechime în serviciu și 20 în muncă.

Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea