Rămâi conectat

Sport

Veste mare pentru sportul românesc: Teste rapide pentru Covid-19 în competițiile interne

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Folosirea testelor rapide pentru depistarea coronavirusului la sportivii români a fost aprobată de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății. Miniștrii Eduard Novak, respectiv Vlad Voiculescu au semnat un ordin comun prin care testele rapide COVID-19 vor putea fi folosite de sportivi în competițiile interne.

Acestea erau solicitate de Federația Română de Fotbal pentru ca echipele să-și reducă cheltuielile cu testările PCR împotriva noului coronavirus, obligatorii la două săptămâni. Testele rapide costă mult mai puțin față de celelalte, iar acest lucru va permite și competițiilor de amatori, precum campionatele de Liga a 4-a, să-și reia activitatea.

”Ordinul comun care va permite folosirea testelor rapide bazate pe detecția de antigen pentru sportivi”

Ordin comun semnat de cei doi ministri va deveni aplicabil după ce va fi publicat în Monitorul Oficial al României.

”Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au semnat ordinul comun care va permite folosirea testelor rapide bazate pe detecția de antigen pentru sportivi.
Ordinul comun nr. 197/462/2021 urmează să fie publicat cu celeritate în Monitorul Oficial al României, Partea I, intrând în vigoare la data publicării sale.

Prin semnarea acestui ordin, Ministerul Tineretului și Sportului se aliniază la reglementările în materie ale Ministerului Sănătății, făcând activitatea sportivă mai accesibilă, inclusiv pentru amatori, și ușurând presiunea financiară care genera constrângeri și dificultăți în lumea sportului”, a anunțat MTS pe pagina sa de Facebook.
Competițiile sportive de amatori pot reîncepe

Competiţiile sportive de pe plan intern se puteau desfăşura doar cu obligativitatea folosirii testelor PCR, care produceau cheltuieli mari pentru cluburi. Din acest motiv, multe dintre competițiile de amatori nu au fost reluate. De exemplu, în acest an, doar AJF Arad, a dat drumul campionatului Ligii a 4-a, într-un format inedit față de cele trecute, iar în această săptămână AJF Hunedoara a decis și ea să repornează sezonul de Liga 4.

După acest anunț, probabil tot mai multe AJF-uri vor reuși să dea drumul competițiilor pe care le organizează.

Sursa: prosport.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății din Alba Iulia   A 3-a ediție a atractivului turneu fotbalistic „Ziua familiei” va avea loc duminică, 19 mai. Turneul de fotbal 3 vs 3 (tata, mama și copilul) este organizat în Piața Cetății din Alba Iulia (în fața Universității „1 Decembrie 1918”) […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea