Rămâi conectat

Sport

Veljovic neagă că ar fi semnat pentru reeşalonarea datoriei

Publicat

în

Gruparea Unirea Alba Iulia îi datorează 22.500 de euro jucătorului de origine sârbă, Rade Veljovic, iar pentru a fi programată în ediţia de anul acesta a Ligii a II-a trebuia să rezolve cumva această problemă. Vârful sârb avea de recuperat nu mai puţin de 22.500 de euro de la conducătorii formaţiei ardelene. Văzând că nu mai recuperează banii, acesta a ales să se ducă la AFAN (Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori), cu scopul ca Unirea să fie somată să plătească. Clubul din Alba Iulia nu a vrut să achite toţi banii odată şi a hotărât să-i dea fotbalistului sârb în două tranşe, însă Veljovic nu a fost de acord, considerând că cinstit ar fi să-şi primească toţi banii cuveniţi în acelaşi timp. Conform siteului ofsaid.ro (material preluat şi de ligab.ro), cum Rade nu a vrut să semneze, oficialii ardeleni au fost puşi la ananghie, aşa că au ales o cale ilegală, tocmind semnătura vecinului nostru sârb, şi la numai două ore de la întrevederea ţinută la sediul AFAN, în prezenţa impresarului Zoran Djurici, a unui avocat din partea Unirii şi a lui Emilian Hulubei, vicepreşedintele asociaţiei amintite mai sus, la Federaţie Română de Fotbal a ajuns un act din care reiese că cele două părţi au ajuns la o înţelegere.
lUrmează o expertiză grafologică
Dacă se va dovedi că actul a fost falsificat, situaţia pentru echipa din Ardeal nu va fi una foarte roză, iar oamenii care au săvărşit această faptă ar putea sfârşi după gratii pentru fals în acte. Cu siguranţă, Rade Veljovic va cere o expertiză grafologică, identificându-se astfel autenticitatea semnăturii. Fostul jucător al lui CFR Cluj a evoluat în 29 de partide ale Unirii, timp în care a înscris de 5 ori. Unirea Alba Iulia a depus pe 1 august la FRF un act prin care dovedea că a ajuns la o înţelegere cu fostul său jucător Rade Veljovic. Astfel, cele două părţi s-ar fi înţeles ca jucătorul să îşi primească restanţele în valoare de 22.500 de euro în două tranşe, prima până pe data de 16 august anul curent, iar a doua până pe 31 august 2011. De aici a pornit scandalul. Potrivit ofsaid.ro, Veljovic şi impresarul său au susţinut că jucătorul nu ar fi ajuns la nicio înţelegere cu gruparea albaiuliană, iar semnătura i-a fost falsificată. Înţelegerea este negată vehement de Rade Veljovic, iar jucătorul sârb este decis să efectueze o expertiză grafologică care să demonstreze că semnătura de pe actul respectiv nu îi aparţine. Fostul atacant al Unirii a solicitat ca toată datoria restantă să îi fie achitată într-o singură tranşă. Ieri, oficialii unirişti au refuzat să comenteze acest caz. „Nu ştiu de aşa ceva, am preluat de curând echipa”, a menţionat Ioan Dida, preşedintele albaiulian. „Dacă susţine asemenea caz, Rade nu are decât să conteste semnătura respectivă”, a menţionat şi Vasile Trifan, vicepreşedinte CA al Unirii. (M.N.)

Publicitate

Sport

Astăzi, ora 17.30, Industria Galda de Jos – Unirea Alba Iulia | Debut în Cupa României pentru Doru Oancea și Valentin Sinescu

Publicat

în

Industria Galda de Jos – Unirea Alba Iulia, astăzi, de la ora 17.30, contând pentru faza întâi a Cupei României, reprezintă meciul de debut pentru antrenorii Doru Oancea și Valentin Sinescu.

Foste colege în eșalonul terț în stagiunea trecută, combatantele s-au întâlnit mereu în ultimii ani în competiția “KO”, pe “Cetate”, calificările fiind împărțite: 2017, Industria, după loviturile de departajare; 2018 – Unirea, la penalty-uri, 2019 – găldenii, victorie cu 2-1 (în minutul 90+3 Căt. Suciu a apărat un penalty executat de Selagea); anul trecut calificare la “masa verde” Unirea Alba Iulia (gazdele lovite de COVID-19). Vizitatorii au probleme de efectiv, cu un efectiv extrem de restrâns numeric, dar și valoric, în condițiile în care vor lipsi F. Morar și Selagea (plecați la un turneu în Bulgaria cu Optimum Alba Iulia), Al. Giurgiu și Fetița (motive contractuale), situație care va duce la miza pe tinerii din propria pepineră pentru a completa decent lotul. De partea cealaltă, după retrogradarea în Liga a 4-a, la finele celui de-al 7-lea sezon consecutiv pe a treia scenă, Industria s-a reinventat din temelii.

Electrica Furnizare Discount

Ne-am propus să alcătuim o formulă competitivă, să ne bazăm pe un lot echilibrat. Am reușit acest lucru, acum rămâne să muncim, fără a pune presiune. În Cupa României ne propunem să oferim un fotbal plăcut”, a spus Doru Oancea, ce-i are incerți pe Javla, D. Ianc și Tocu.

Pentru perioada pe care o traversăm în privința pregătirii și problemele care sunt la club, acest joc oficial este o povară. Știm că este o contruntare interjudețeană, cu o miză artificială, și vrem să facem o figură frumoasă, să verificăm potențialul tinerilor ce-i avem la dispoziție”, a transmis Valentin Sinescu.

În ediția precedentă a eșalonului terț, Unirea Alba Iulia a învins 2-1 la Galda de Jos în tur, iar în primăvara a fost o remiză albă, contraperformanță a trupei lui Bicheși împotriva unei echipe ce a reușit două egaluri în primăvară!

Arbitri I. Boldea (Ciuguzel), R. Mereș, A. Revnic (ambii Cluj-Napoca). Observator M. Ștefan (Orăştie)

Citește mai mult

Sport

Voința Stremț – CS Ocna Mureș, în faza întâi a Cupei României | Dispută interesantă în competiția “KO”

Publicat

în

Voința Stremț – CS Ocna Mureș, astăzi, la ora 17.30, este al doilea duel interjudețean din cadrul fazei întâi a Cupei României. Se înfruntă deținătoarea trofeului județean, după câștigarea finalei de la Unirea, la loviturile de departajare, cu CSU Alba Iulia, respectiv CS Ocna Mureș (locul 9 în ediția trecută a eșalonului terț).

Amfitrionii sunt la al doilea joc la acest nivel, precedentul fiind în 2019, scor 0-5 cu Unirea Alba Iulia, pe același teren. “Obiectivul nostru a fost să cucerim trofeul județean. De aici încolo, orice se întâmplă reprezină un bonus. Echipa are potențial, valoare pentru acest nivel. Nu cunoaștem adversarul, dar sunt convins că dacă ne vom exprima la adevarata valoare putem să realizăm calificarea”, a spus antrenorul Ion Ilie.

Electrica Furnizare Discount

Pe cealaltă bancă tehnică va debuta antrenorul Paul Ciucă, la al treilea mandat pe banca unei divizionarei terțe din Alba, după cei peste 6 ani petrecuți la Industria Galda de Jos, precedați de 8 luni în postura de antrenor-jucător la CSM Sebeș (2008-2009), alături de Cosmin Șuvaina.

Ne așteaptă un joc dificil, cu o echipă bună, omogenă, ambițioasă, susținută de un public pătimaș. Noi avem practic doar 6 antrenamente, în timp ce adversarii sunt în plină formă sportivă, având 4-5 jocuri oficiale în ultimele săptămâni. Cupa nu este un obiectiv pentru noi, mai avem nevoie de transferuri, de pregătire, e multă treabă, dar vom folosi acest meci ca unul de pregătire a noului sezon și dacă putem vom câștiga. Sper să fie un joc frumos, plăcut pentru spectatori și în care să domine fair-play-ul”, a transmis antrenorul Paul Ciucă.

Arbitri: M. Chioran (Cluj-Napoca), I. Georgiu (Dej), Cl. Giorgiu (Cluj-Napoca) Observator T. Biriș (Hunedoara)

Citește mai mult

Sport

Jocurile Olimpice 2020, canotaj: România, medalie de ARGINT în proba de patru rame masculin

Publicat

în

Jocurile Olimpice 2020, canotaj: România, medalie de ARGINT în proba de patru rame masculin

Echipajul de patru rame fără cârmaci masculin al României, format din Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu și Cosmin Pascari, a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Chiar dacă nu erau văzuți drept favoriți la medalii înaintea cursei, tricolorii s-au descurcat excelent și au terminat Finala A cu timpul de 5 min 43 sec 13/100.

Electrica Furnizare Discount

Titlul olimpic de la Tokyo a fost câştigat de Australia (5 min 42 sec 76/100 – record olimpic), în timp ce poziția a treia a fost ocupată de Italia (5 min 43 sec 60/100).

Canotajul românesc a cucerit 20 medalii de aur, 11 de argint și 9 de bronz la Jocurile Olimpice.

Aceasta este a treia medalie cucerită de România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după argintul obținut de Ana Maria Popescu în proba individuală de spadă și aurul câștigat de echipajul de dublu vâsle feminin.

La patru rame feminin (W4-), echipajul format din Mădălina Hegheș, Roxana Anghel, Elena Logofătu și Cristina Popescu a încheiat pe locul 3 în finala B. În clasamentul general al probei, româncele au ocupat locul 9.

În finala B a probei de dublu vâsle masculin (M2x), echipajul format din Ionuț Prundeanu și Marian Enache a terminat pe locul 3 și s-a clasat pe locul 9 la general.

308 medalii a obținut țara noastră de când participă la Jocurile Olimpice: 90 de aur, 96 de argint și 122 de bronz.

Citește și: Jocurile Olimpice 2020, canotaj: Ancuța Bodnar și Simona Radiș, medalie de AUR în proba de dublu vâsle feminin

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea