Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

“Valoarea lotului ne dă dreptul să vizăm primele 4 locuri” *Interviu cu Branko Gajic, antrenor al Volei Alba-Blaj

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După un campionat terminat pe locul 7, din postura de nou-promovată, Blajul, cel mai mic oraş de pe harta voleiului românesc are obiective îndrăzneţe sub comanda sârbului Branko Gajic, ce şi-a propus o clasare pe locurile 1-4 în noua ediţie a Diviziei A1, cu Volei Alba Blaj.

– Volei Alba Blaj este în faţa unei noi provocări, un campionat în care obiectivul este unul îndrăzneţ, o clasare pe locurile 1 – 4. Care credeţi că sunt atuurile echipei dumneavoastră?

– În primul rând valoarea lotului. Am creat un mix între experienţa jucătoarelor consacrate şi dorinta de a confirma a junioarelor de la CSŞ Blaj. De asemenea, am urmărit, până la încăpăţânare, o pregătire serioasă cu staff-ul tehnic de care dispune clubul. Nu în ultimul rând, foarte importantă este armonia din interiorul echipei, dintre echipă şi antrenori, conducere şi echipă şi, de ce nu, chiar căldura cu care sunt tratate fetele de către comunitatea locală.

– Această vară a fost una extrem de frământată la nivelul efectivului blăjean, transformat din temelii, cu o campanie masivă de transferuri. Sunteţi mulţumit de calitatea jucătoarelor aduse, în condiţiile în care se poate vorbi de lipsă de omogenitate, câtă vreme au mai rămas numai două jucătoare din vechea gardă?

Da. Şi spun asta pentru că valoarea individuală a jucătoarelor se ridică la nivelul obiectivului propus: primele 4 locuri din ţară. Sigur că mai este de lucrat la omogenizare, însă acest lucru depinde numai de noi, antrenori şi jucătoare. Vă asigur însă că viitorul, din acest punct de vedere, este promiţător.

 – Cine credeţi că vor fi adversarii echipei din Blaj în bătălia pentru competiţiile continentale, în contextul în care criza financiară îşi pune apăsat amprenta pe forţa anumitor echipe, respectiv Tomis Constanţa şi CSM Bucureşti?

– Toate echipele s-au întărit considerabil în această vară. Chiar şi CSM Bucureşti a reuşit câteva transferuri spectaculoase, dacă e să le amintim doar pe Gavrilescu, Cazacu sau Manu. Nu pornim la drum dispreţuindu-ne adversarii, ba din contră. În opinia mea, anul acesta vor fi 7, 8 echipe care se vor bate pentru primele locuri, cu două favorite: Ştiinţa Bacău şi Dinamo Bucureşti. Repet însă, realizarea obiectivului depinde doar de noi. Dacă echipa are forţă şi joacă, nu cred că vom avea vreo problemă.

 – Blajul este o echipă nouă pe harta voleiului autothon, iar dumneavoastră activaţi de mult timp în România. Cum aţi caracteriza acest fenomen produs în “Mica Romă”?

– Până să ajung la Blaj, m-am bucurat să văd că în voleiul feminin a apărut o nouă echipă. Întotdeauna am crezut că în sport este importantă competiţia pe principii sănătoase, durabile. Tocmai de aceea mă gândeam cu rezervă la cât va reuşi să se menţină echipa din Blaj în primul eşalon din România. Odată venit aici, am descoperit oameni care tratau cu seriozitate fenomenul sportiv, poate mai multă decât la multe alte cluburi cu tradiţie din ţară. Sunt convins că voleiul feminin la Blaj şi în Alba va avea o evoluţie sigură, constantă şi pe viitor.

 – După decepţia finalului de sezon precedent, suporterii Blajului au alte pretenţii la nivelul echipei, ridicându-se foarte mult ştacheta performanţei. Cât va conta în ecuaţia campionatului aportul publicului local?

Decepţia a fost mai mult în sufletele noastre, pentru că ne doream mai mult, însă cinstit vorbind, obiectivul stabilit iniţial, clasarea pe locurile 5 – 8, a fost îndeplinit. Iar anul acesta se va întâmpla la fel! Cât despre public…ce să spun? Al şaptelea jucător al echipei a făcut ca Sala “Timotei Cipariu” să fie pentru echipele adverse în sezon o adevărată piatră de încercare. Suporterii blăjeni îmi readuc aminte în fiecare zi de ce la Blaj, în Alba, mă simt precum acasă!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea