Rămâi conectat

Sport

Valentin Sinescu, noul antrenor principal al Unirii Alba Iulia | “Alb-negrii” intră pe mâna “Profesorului”

Publicat

în

Valentin Sinescu (57 de ani) este noul antrenor principal al Unirii Alba Iulia, acesta fiind aşteptat să conducă antrenamentul “alb-negrilor” de miercuri după-amiaza, când este prevăzută reunirea lotului.

Chiar dacă este la curent cu problemele financiare ce apasă formaţia albaiuliană, Sinescu vrea să i se alăture lui Mihai Dăscălescu, cei doi având o relaţie bună din perioada în care actualul oficial unirist era jucător al Astrei Ploieşti pregătită de tehnicianul originar din Ploieşti, conlucrând doi ani şi jumătate. Aceasta este explicaţia acceptării propunerii, cel puţin la nivel verbal, în condiţiile în care Unirea Alba Iulia este bântuită de probleme, majoritatea jucătorilor căutându-şi alte destinaţiii, sătui fiind de numeroasele restanţe acumulate (ultimul exemplu, portarul Rareş Sporea, ce a semnat cu Flacăra Horezu).

“Profesorul”, aşa cum este cunoscut în lumea fotbalului, este la curent cu criza traversată de gruparea albaiuliană, punctând tranşant: “dacă lucrurile decurg normal şi Galatasaray îl înregimentează pe Stanciu, miercuri sunt la antrenament”.

Electrica Furnizare Discount

NA. Discuția telefonică a avut loc vineri după-amiaza, iar acest articol a fost publicat în ediția tipărită a ziarului Unirea de luni, 12 iulie.

Nu este prima dată când numele lui Sinescu a fost pomenit în fotbalul albaiulian, precedentul episod fiind în martie 2019, când Bicheşi intenţiona să plece dacă nu câştiga jocul cu Deva (şi în toamna trecută s-a mai pus problema înaintea disputei Industria Galda – Unirea Alba Iulia 1-2).

Posesor al licenţei Pro, Valentin Sinescu (foto, în centru) a lucrat în ultimii ani în cadrul FRF la Școala de Antrenori și a făcut parte și din staff-ul tehnic al naţionalelor Under 15 și Under 19. De altfel, în 2018 s-a aflat la Alba Iulia cu prilejul primelor cursuri pentru licenţa B susţinute în afara Capitalei, colaborând cu Alin Hancăş (foto, dreapta), iar de-a lungul vremii i-a avut elevii pe Mihai Manea, Gabriel Cotoară sau George Ţălnar.

*Dependenţă de plecarea lui Stanciu la Galatasaray

Este prima dată în ultimii 5 ani, de la revenirea în eşalonul terţ (la cerere), când gruparea din Cetatea Marii Uniri apelează la un antrenor din afara judeţului Alba, după ce pe banca tehnică au stat, pe rând, Radu Andone, Adorian Himcinschi, Adrian Bicheşi, Mihai Manea şi iarăşi Adrian Bicheşi (până în aprilie 2021).

Cunosc contextul de la Alba Iulia. Sunt într-o discuţie de aproape doi ani de zile cu Mihai şi i-am promis că în momentul în care circumstanţele o impun o să îi vin alături. Este un om de fotbal, suntem pe acceaşi lungime de undă, dar totul este mediat de transferul lui Nicuşor Stanciu”, a mai declarat Sinescu, cel care în decembrie 2020 a fost aproape de a face parte din staff-ul tehnic al prim-divizionarei FC Argeş (în tandem cu Adrian Dulcea, mutare ce nu s-a mai materializat).

Sunt ancorat în realităţile fotbalului românesc. Sunt datorii la club şi este foarte greu să impui un standard profesionist unui grup măcinat de probleme financiare. Personal am mai trecut printr-un episod morbid la Piteşti (n.a. – 2014 cu SCM Piteşti, Liga a 3-a), când am adus 10.000 de euro de acasă. Am făcut infarct şi nu mai pot să mă expun să repet ecuaţia de la Piteşti. Asta după ce am fost dat afară de la Astra, după două decenii de activitate, de pe locul 2 în Liga 1, pentru că nu am vrut să fac o schimbare indicată de patron”, a mai adăugat Sinescu, ce a mai pregătit formaţii precum FCM Câmpina, SCM Pitești, Unirea Dej, CSM Sighetu Marmației.

Debutul său la ultima echipă de club unde a activat, în Mamamureş, s-a produs în noiembrie 2015, cu o remiză acasă, scor 1-1, cu Industria Galda de Jos (antrenor Paul Ciucă). Un mandat scurt, întrucât pretendenta la promovare s-a retras din campionat, în aprilie 2016, după o serie de rezultate nesatisfăcătoare!

*”Nu vin la căpătuială, sau la o baie de nepăsare”

Nu vin la Alba Iulia la o baie de nepăsare, dar nici să mă căpătuiesc, vreau să revigorăm fotbalul într-o urbe ce merită cel puţin Liga a 2-a. Nu vreau decât atât: normalitate şi un climat care să-mi permită să muncesc pentru ca Alba Iulia să se bată cu şanse la promovare”, a adăugat Valentin Sinescu, personaj considerat,pe când era la Astra Giurgiu, o apariţie atipică în fotbalul mioritic. datorită discursului.

Am foarte mulţi ani în fotbal ca să mai fiu păcălit de iluzii. Noi avem nevoie de transferul lui Stanciu şi de timp. Dacă ar fi existat siguranţă, aş fi putut să angajez discuţii cu anumiţi jucători. I-am promis lui Mihai Dăscălescu că o îl ajut, în speranţa că, prin rezultatele reuşite comunitatea se va ralia efortului nostru. În primă fază să ne propunem o calificare în play-off”, a încheiat Sinescu.

*Discurs elevat

Sinescu a jucat pentru Astra la începutul anilor ’90 şi a debutat ca antrenor secund al acestei formaţii în 1993, fiind în staff-ul lui Gabi Stan la promovarea din 1998 în Liga 1 (Mihai Dăscălescu, în lot). De-a lungul carierei, le-a fost secund lui Gabriel Stan, Vasile Simionaş, Marian Bondrea, Gheorghe Mulţescu, Florin Marin, Costică Ştefănescu, Tibor Selymeş, Marius Şumudică, Mircea Rednic sau Bogdan Stelea, activând la echipe de tradiție precum Petrolul Ploieşti (2015, în Liga 1), Astra Giurgiu, ASA Târgu Mureș și Oțelul Galați. Este recunoscut şi apreciat în fotbal pentru ușurința cu care se exprimă și limbajul mult peste media tehnicienilor din primele eșaloane. În mandatul său din Liga 1 de la Astra Giurgiu, în 2013, l-a avut printre jucători pe Alexandru Giurgiu, actualul căpitan al Uniri Alba Iulia.

Publicitate

Sport

Obiectivele Viitorului Sântimbru în 2022: Cupa României și podiumul Ligii a 4-a

Publicat

în

După 6 luni petrecute sub comanda antrenorului unirist Adrian Bicheși, Viitorul Sântimbru se bucură că iernează pe treapta a treia a podiumului în Liga a 4-a, obiectivul formației din Galtiu fiind să rămână în top “3” și la finele stagiunii.

Până în prezent sântimbrenii au rezolvat două achiziții: Goguța (CSU Alba Iulia) și G. Manciulea (Kinder Teiuș)

Sântimbrenii au strâns 26 de puncte în prima parte a campionatului și se vor bate cu alte 3 echipe pentru locul al 3-lea, Spicul Daia Română (25 de puncte), Energia Săsciori (24 de puncte) și Voința Stremț (23 de puncte), în vreme ce primele două clasate sunt la distanță mare: CSU Alba Iulia are 40 de puncte, iar Industria Galda de Jos – cu 7 mai puțin.

Electrica Furnizare Discount

Dincolo de campionat, scopul nostru primordial este să cucerim trofeul județean al Cupei României. În Liga a 4-a ne propunem mai multe, să terminăm pe podium, dacă se poate să depășim Industria Galda și să fim prima echipă din județ care învinge pe CS Universitatea”, a anunțat președintele Adrian Hulea. 4 înfrângeri a suferit Viitorul Sântimbru în turul stagional, eșecuri legate: 0-2, la Aiud, cu Olimpia (etapa a 3-a) 0-2 cu CIL Blaj (acasă, etapa a 4-a), 1-2 pe “Cetate”, cu liderul (etapa a 9-a), 0-2 cu Industria Galda (acasă, etapa a 10-a).

Pe perioada vacanței, elevii lui Bicheși nu au întrerupt total activitatea, având săptămânal câte un antrenament, urmând ca de săptămâna viitoare ritmul să crească la 3 sedințe de pregătire în fiecare săptămână, în perspectiva reluării campionatului în primul weekend din martie. Nu vor fi multe jocuri de verificare, probabil 3, unul dintre acestea fiind în 16 februarie cu divizionara terță Viitorul Cluj, colegă în Seria a 9-a cu combatantele din Alba. În privința modificărilor din efectiv, până în prezent niciun jucător nu și-a exprimat dorința să plece, iar pe lista de achiziții sunt deja două nume: mijlocașul Bogdan Goguța (ce s-a despărțit de CSU Alba Iulia, originar din Sântimbru, fotbalist curtat și de Voința Stremț), și G. Manciulea (Kinder Teiuș), discutându-se și cu Dulă (tânăr de la GT Sport Alba Iulia, cel ce a marcat cel mai rapid gol al campionatului, în secunda 26 a jocului GT Sport – Hidromecanica Șugag). )

Citește mai mult

Sport

După tur, LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș – locul al 3-lea la junioare 1

Publicat

în

După o stagiune cu probleme, în care pandemia de coronavirus a îngreunat considerabil activitatea clubului, în această ediție, 2021/2022 LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș are trei echipe în campionatele naționale de handbal feminin, la nivel de junioare.

Cele de junioare 1 și junioare 2 sunt pregătite de antrenorul Octavian Achimescu, iar de pregătirea junioarelor 3 se ocupă Lucia Sîrb. După prima parte a campionatului LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș are 8 puncte în 7 întâlniri și se plasează pe treapta a treia a podiumului, devansată de Sepsi Sf. Gheorghe – cu 14 puncte (maximum) și Corona Brașov (10 puncte). Rezultatele înregistrate au fost, în ordine, cu CSM Făgăraș, scor 39-37 (23-17); CSȘ Dinamo Brașov, în deplasare, scor 38-28 (17-10); campioana la zi, Corona Brașov, scor 29-25 (14-11); 32-34 (15-17) cu CSȘ Odorheiul Secuiesc (d); 44-29 (22-17) cu CSȘ Făgăraș; 15-37 (7-18) cu Sepsi Sf. Gheorghe și 28-32 (18-17) cu CSȘ Mediaș (d). Returul începe în 22 ianuarie, la Făgăraș.

La junioare 2, echipa din Sebeș este pe locul al 4-lea în Seria E, cu 5 puncte, în ierarhie mai fiind CSȘ Caracal – 18 p, CS Chimia Rm. Vîlcea – 15, CSM Tg. Jiu – 11 și CSȘ Hunedoara – două puncte. Rezultate: 28-38 (16-17) cu CSȘ Caracal (deplasare), 38-27 (15-10) cu CSȘ Hunedoara, 28-36 (15-20) cu Chimia Rm. Vâlcea (deplasare), 31-32 (14-16) cu CSM Tg. Jiu (acasă). Campionatul se reia cu etapa a 6-a, în 23 ianuarie, acasă cu liderul CSȘ Caracal.

Electrica Furnizare Discount

Tot pe locul al 4-lea, la cea mai mică dintre generații, aceea a junioarelor 3, însă din 7 echipe se plasează LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș, ce a acumulat 26 de puncte (la egalitate cu locul al 3-lea, ocupat de CSȘ Sibiu, primele două fiind Gr. Școlar Energetic Rm. Vâlcea și CS Chimia Rm. Vâlcea – fiecare cu 39,5 puncte). A fost 31-23 cu CSM “Mihai Viteazul” Vulcan, 23-28 cu CSȘ Petroșani (deplasare), 37-22 cu Col. Naț. Cetate Deva, 26-26 la Gr. Șc. Energetic Rm. Vâlcea, 25-30 cu CS Chimia Rm. Vâlcea (a), 23-32 la CSȘ Sibiu, 34-27 cu CSM “Mihai Viteazul” Vulcan și 19-26 cu CSȘ Petroșani. Sâmbătă, 22 ianuarie, a doua parte a stagiunii se reia cu deplasarea de la Deva. Octavian Achimescu, un antrenor recunoscut la nivelul handbalului juvenil, care a activat inclusiv în Divizia A cu HC Alba Sebeș, a anunțat că obiectivele acestui sezon regulat sunt calificarea în turneul semifinal Speranță, adică locurile 4-6, cu junioarele 1 și 2, respectiv junioarele 3 să acceadă la turneul final Valoare.

Citește mai mult

Sport

FOTO: Reunire fără surprize la Metalurgistul Cugir, cea mai grăbită competitoare din Alba

Publicat

în

Metalurgistul Cugir, prima echipă din Alba ce a demarat pregătirile, a avut 23 de fotbaliști la antrenamentul ce a deschis anul, inclusiv golgheterul M. Lupu (în discuții cu Concordia Chiajna). Nicio noutate nu s-a regăsit sub comanda antrenorului Lucian Itu, “roș-albaștrii” despărțindu-se în intersezon de juniorii Al. Popescu și Tănăsescu (împrumutați de la Sport Team București).

Gruparea de sub Drăgana discută în această perioadă cu uniristul Paul Haj, ce vrea să se despartă de formația din Cetatea Marii Uniri (apropos, Fetița și Al. Giurgiu și-au reziliat contractele cu Unirea Alba Iulia, cei doi fiind curtați de celelalte divizionare terțe din Alba), un al nume pomenit în această iarnă fiind al mijlocașului de bandă C. Câmpean (Sănătatea Cluj). Peste o săptămână, mai precis în 24 ianuarie, este prevăzută reunirea și pentru CS Ocna Mureș și Unirea Alba Iulia, ultima având probleme financiare majore.

Cea mai bună echipă din Alba, ocupanta poziției secunde în Seria a 9-a și calificată deja în play-off, cu trei etape înaintea încheierii sezonului regular, și-a structurat programul de pregătire din această iarnă. Timp de două săptămâni, începând din 31 ianuarie se va derula un cantonament centralizat, la domiciliu, fiind fixate și jocurile de verificare din această perioadă, după cum urmează: cu Industria Galda de Jos (locul doi în Liga a 4-a) – sâmbătă, 29 ianuarie; cu SCM Zalău (locul 5 în Seria a 10-a a eșalonului terț, fostă adversară în barajul de promovare de anul trecut) – sâmbătă, 5 februarie (la Iclod); Politehnica Timișoara (poziția a 14-a, în Liga a 2-a), vineri, 11 februarie (deplasare), “U” Cluj (locul al 3-lea pe a doua scenă) – sâmbătă, 19 februarie (în deplasare); Jiul Petroșani (locul 6 în Seria a 7-a a Ligii a 3-a) – dublă în 26 februarie și 3 martie. Două dintre jocuri sunt cu echipe din eșalonul superior, formațiile studențești Politehnica Timișoara și “U” Cluj (ultima repetiție a “șepcilor roșii” înaintea startului sezonului), o dată liberă, pentru care se mai caută adversar fiind miercuri, 23 februarie.

Electrica Furnizare Discount

foto: Metalurgistul Cugir (facebook)

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare