Rămâi conectat

Sport

UTA Arad n-a mai câştigat pe „Cetate” din 1999!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gruparea arădeană – piază rea pentru Gherman

UTA Arad se anunţă o nucă tare pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri. „Alb-roşii” n-au mai pierdut în deplasare de 6 luni, mai precis din 9 aprilie 2011, 0-3 la Turda adunând 6 jocuri invincibile pe terenuri străine, iar în actuala stagiune din cele 10 puncte realizate arădenii au strâns 7 în deplasare (victorii la Turda şi Oradea, remiză la Piatra Olt). Dacă Norbert Varga va absenta din distribuţia „Bătrânei Doamne” (va suporta o intervenţie chirurgicală la meniscul piciorului drept), în schimb, pe teren va fi prezent fostul unirist Ionuţ Bălan din perioada 2009-2011 (la precedentul duel din 28 mai 2011, 1-1 la Alba Iulia, acesta a avut parte de un tratament ostil din partea publicului). „Am trăit o perioadă frumoasă la Unirea, am promovat în Liga 1, am jucat în elită, dar acum apăr interesele UTA-ei şi vreau să câştigăm jocul. Sincer nu mă aşteptam ca fosta mea echipă să aibă rezultate atât de bune, însă nu vorbim de o partidă pentru promovare. Dacă suporterii mă vor fluiera este problema lor, deşi consider că nu-i corect să fiu judecat după o fază din meciul cu Steaua”, a declarat Ionuţ Bălan (33 ani). Amfitrionii care s-au despărţit de portarul Bogdan Fărcaş (al doilea jucător adus recent ce şi-a reziliat contractul, după Vădana) nu au niciun suspendat, însă acuză dificultăţi de efectiv, Al. Giurgiu, I. Stan, Pleniceanu, Schuller şi M. Tănasă, toţi cu probleme medicale.
lStelu demis acum 12 ani după un eşec cu UTA!
1 mai 1999 reprezintă data ultimei victorii a „Bătrânei Doamne” la Alba Iulia, 2-1 (1-0), reuşita decisivă aparţinându-i lui Cl. Drăgan (şi acum component al UTA-ei). Demn de remarcat este faptul că toţi cei trei antrenori ce compun acum staff-ul tehnic al „alb-negrilor”, Raul Unchiaş, Adorian Himcinschi şi Stelian Gherman au fost titulari ai Unirii, formaţie ameninţată cu retrogradarea. Imediat după respectivul joc, preşedintele Ioan Mărginean „Limoniu” a luat decizia de a-l înlocui pe Stelian Gherman (antrenor şi jucător în acel moment), în acel moment încheindu-se primul mandat al acestuia la Alba, deci amintiri deloc plăcute pentru principalul albaiulienilor. De atunci, pe arena uniristă s-au mai înregistrat încă 6 dueluri toate în eşalonul secund, fără ca „Bătrâna Doamnă” să câştige, rezultatele fiind următoarele: 0-0 (9 octombrie 1999, ediţia 1999-2000), 1-0 (2 iunie 2001, ediţia 2000-2001), 2-1 (7 noiembrie 2001, ediţia 2001-2002), 1-1 (5 noiembrie 2005, ediţia 2005-2006), 2-1 (5 mai 2009, 2008-2009) şi recentul 1-1 (2010-2011).
1000 de bilete gratuite pentru elevi şi studenţi
La iniţiativa primarului municipiului Alba Iulia Mircea Hava, FC Unirea va face cadou elevilor din şcoli şi licee, dar şi studenţilor de la Universitatea “1 Decembrie 1918”, bilete la partida pe care „alb-negrii” o vor disputa duminică, 9 octombrie, ora 11.00, pe stadionul „Cetate”, contra formaţiei UTA Arad. Astăzi 6 octombrie, în pauza mare, preşedintele executiv al Unirii, Ioan Dida, împreună cu trei jucători se vor afla la Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, unde vor împărţi o parte din tichetele de acces, restul urmând a fi distribuite profesorilor de educaţie fizică şi sport ale celorlalte instituţii de învăţământ din Alba Iulia pentru a fi înmânate elevilor şi studenţilor.

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea