UPDATE FOTO VIDEO ȘTIREA TA| ,,Munți de nepăsare” la Cugir. Autorul faptei a fost amendat cu 1000 de lei

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Un cititor al ziarulunirea.ro, indignat de peisajul și mirosul greu de digerat din fața ochilor săi de câteva săptămâni bune, s-a decis să surprindă în imagini tabloul dezolant, a cărui prezență nu este aparent luat în serios de cei responsabili.

,,Sunt imagini din Cugir, strada Rozelor, nr 11. Săptămâna trecută am luat legătura prin telefon cu o persoană din Primărie care se ocupă cu aceste probleme. Vă mentionez că aceste gunoaie sunt de trei săptămâni si nu s-a luat nici o măsură.”

ELIT

Acest munte de gunoaie și fier vechi este un simbol al celor pentru care nici esteticul orașului lor și nici  comfortul oamenilor care trec zilnic pe lângă acest morman urât mirositor nu reprezintă o preocupare.

UPDATE: Proprietarul blocului Nr. 11 de pe strada Rozelor din Cugir a fost sancționat contraventional pentru încalcarea regulilor privind salubrizarea, întreținerea curățeniei, conservarea și protecția mediului. Autoritățile locale, prin Poliția Locală Cugir a amendat cu suma de 1000 de lei persoana fizică în proprietatea căreia se află imobilul amintit care se face responsabilă de depozitarea pe domeniul public a rezidurilor provenite din acțiunea de curățenie realizată în interiorul blocului. Amenda a fost aplicată în baza HCL 110/2020 care modifică și completează HCL 36/2019, proprietarul blocului fiind somat să elibereze domeniul public de desurile aruncate.

Aceste precizări se impun ca urmare a articolului ,,Munți de nepăsare” la Cugir. Un morman întreg de fier vechi și gunoi zace de zile bune în stradă”. Primăria Orașului Cugir precizează că orice „nepăsare” cu privire la nerespectarea Regulamentului de ordine publică și gospodărire a orașului Cugir se sancționează contravențional.

Mai mult decât atât, administrația locală reamintește că în luna aprilie au fost majorate amenzile pentru cei care aruncă gunoie și alte reziduri pe domeniul public, pe străzi , în parcuri, pe malurile râului. Așadar, cetățenii lipsiți de respect pentru semenii lor, pentru natura înconjurătoare și orașul în care locuiesc, vor trebui să scoată din buzunare între 500 și 1000 lei, iar firmele care încalcă regulile de salubrizare, plătesc amenzi cuprinse între 1000 și 2500 lei.

Primăria Orașului Cugir face apel la cetățeni ca în această perioadă în care igiena este extrem de importantă să acorde o atenție majoră curățeniei din localitate și să sesizeze orice încălcare a măsurilor de salubrizare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419