UPDATE FOTO VIDEO Știrea ta| Fumul NEGRU și DENS care ieșea de la o instalație de la Kronospan Sebeș nu este un pericol iminent conform Gărzii de Mediu

Fumul NEGRU și DENS care ieșea de la o instalație de la Kronospan Sebeș a băgat SPAIMA în locuitori

Un cititor al Ziarului Unirea din Sebeș ne-a semnalat azi, 29 ianuarie, că din una din instalațiile de pe platforma de la Kronospan iese un fum negru și dens.

Imaginile ne-au fost trimise în jurul orei 15.00 cu descrierea:

„Și avem aer curat la Sebeș la ora 15.10”

„Am înțeles ca nu este un pericol iminent, ISU nu a intervenit, nu sunt probleme la formaldehidă, se pare că pe coșul de fum s-a ars cenușă”, a declarat Dănuț Hălălai, șeful Gărzii de Mediu.

UPDATE 2: Reprezentanții Kronospan au transmis un document adresat Gărzii de Mediu, Agenției pentru Protecția Mediului, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Primăriei Sebeș și este semnat de directorul general Oana Bodea.

„În urma unei alarme apărute pe linia de PAL, uscătorul s-a oprit automat din motive de siguranță. Aburul de uscare împreună cu o parte din materia primă (praf de lemn) aflate în acel moment în uscalor au fost dispersate în atmosfera timp de aproximativ 20 minute. Materia primă aflată în uscător (praf de lemn) nu era contaminată cu substanțe chimice.

întreaga instalație a fost oprită automat urmând ca o comisie formată din reprezentanți ai Kronospan Trading să verifice cauzele producerii evenimentului.

La fața locului au fost prezenți reprezentant! al Gărzii Naționale de Mediu Albă, Agenției Pentru Protocția Mediului Albă și Primana Municipiului Sebeș.

În prezent. Laboratorul APM Albă efectuează măsurători în comunitate pentru monitorizarea calității aerului în Municipiul Sebeș.

În eveniment nu au fost îmiplicate substanțe periculoase. Nu au existat răniți.

Evenimentul a fost anunlat imediat la autoritățile competențe”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Unora 29 ianuarie 2020 at 19:46

Unora nu le pasa pt ca de fapt nu locuiesc aici, dar vin alegerile !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...