Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Universitatea Cluj Napoca – CSU Alba Iulia 61-65 | Succes de senzație împotriva vicecampioanei!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia a reușit cea mai importantă victorie stagională, în fieful vicecampioanei „U” Cluj, scor 65-61, meci contând pentru etapa a 6-a a Ligii Naționale de baschet feminin.

În colocviul studenţesc din sala „Polivalentă”, Universitatea Cluj – CSU Alba Iulia 61-65 (14-9, 12-23, 17-20, 18-13)

Vizitatoarele au început bine, au condus cu 4-0, dar clujencele au răsturnat tabela și cu un „run” de 10-0 s-au distanțat la 10-4, primul sfert încheindu-se cu 14-9. Un al doilea „parțial” de senzație  au izbutit fetele lui Manuel Rodriguez, CSU venind de la „minus” 5 (9-14), până la „plus” 11 (27-16), răstimp în care adversarele au marcat un singur coș și firesc, după această perioadă excelentă, albaiuliencele au condus la „pauza mare” cu 32-26, spre disperarea lui Dragan Petricevic!

*Sfert secund de senzație!

„U” încearcă revenirea, însă gruparea din Alba joacă remarcabil, distanța mărindu-se în sfertul al treilea, depășind uneori granița celor 10 puncte. CSU a avut nervii tari, a rezistat celor 10 minute intense și și-a consolidat avantajul: 52-43.

*Radovici, „double-double”

Ultimul sfert se anunța incendiar, vicecampioana căutând să remonteze și să revină în joc, însă Ana Radovici a jucat extraodinar, reușind un „double-double”. CSU a menținut ritmul, iar cu 5 minute înainte de final conducea cu 60-50. „Alb-negrele” s-au apropiat la 7 puncte, cu Irina Părău în roul principal, iar apoi Bianca Voica (fosta echipieră a CSU)  a marcat de 3 și a reaprins speranțele, „U” fiind la numai 5 lungimi: 63-58. Finalul a fost incendiar, dar s-a ratat mult sub ambele panouri în ultimul minut, iar când mai erau 59 secunde, CSU conducea cu 65-61, rezultatul final.

Echipa feminină de baschet CSU Alba Iulia va putea fi urmărită de iubitorii sportului din judeţ prin intermediul micului ecran, și în următoarea partidă din Liga Naţională a formaţiei conduse de Manuel Rodriguez urmând a fi transmisă în direct pe postul Digi Sport 3. Este vorba de întâlnirea cu SCM Timişoara (luni, 27 noiembrie, ora 18.00, acasă), contând pentru runda a şaptea a primei divizii. Pe de altă parte, joi, 23 noiembrie, de la ora 18.00, universitarele dispută întâiul joc în faţa fanilor din actuala campanie europeană, jocul cu Basket Zabiny Brno, contând pentru Grupa A a CEWL. Până în prezent, în Liga Europei Centrale CSU Alba Iulia a susţinut trei întâlniri, toate în deplasare, înregistrând o victorie şi două înfrângeri.

Au marcat Ana Radovic – 19 puncte (și 13 recuperări),  Jessica January – 13, Ashley Morrissette – 11, Cristiana Cutaş – 7, Tyshara Fleming – 6, Lejla Omerbasic – 5, Marta Fodor – 4,  în lot Mădălina Geleriu, Andreea Fleșer, Diana Ignat. Antrenor Manuel Rodriguez.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj 2-3 (1-0), în ultima rundă a turului în play-out | „Roș-albaștrii”, eșec după ce au condus cu 2-0!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eșec neverosimil pentru Metalurgistul Cugir, 2-3 (1-0) pe propriul teren cu Viitorul Cluj, asta după ce gazdele au condus cu 2-0 și au primit 3 goluri în actul secund în mai puțin de 10 minute În minutul 15, căpitanul gazdelor, Tudor Șaucă a deschis scorul (șut din voleu), iar Vitinha (60, reluare cu capul la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea