Rămâi conectat

Sport

Uniriştii au dat lovitura la Severin!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FC Unirea a realizat surpriza seriei vestice pe „Municipalul” severinean, unde se simte precum peştele-n apă. Ardelenii au învins la un scor de forfait în fieful unei candidate la promovare, după un joc în care vizitatorii au fost vioara întâi. Albaiulienii au etalat o construcţie tactică solidă, au stat excelent în teren şi au lovit letal, cu instinctul unui asasin profesionist. Pe malul Dunării s-a înregistrat scorul rundei, un succes ce impresionează atât prin evoluţia de ansamblu a trupei lui Gherman, distingându-se un Bucurică extraordinar, cât şi prin proporţiile scorului, unul umilitor pentru olteni, ce şi-au găsit naşul în Unirea Alba Iulia. Dacă la Bistriţa, „panterele roz” au rămas datoare la capitolul ofensivă, în schimb, pe Dunăre, gazul a fost tăiat rapid, după un start eclatant de partidă. Atenţie, ca să fie creionată dimensiunea reală a rezultatului, Olah şi compania primiseră numai două goluri în precedentele 540 de minute stagionale. Alba nu mai câştigase la o asemenea diferenţă categorică din 20 martie 2011, 3-0 pe „Cetate” cu Petrolul Ploieşti, o victorie aidoma în jocurile externe înregistrându-se în urmă cu aproape 4 ani, pe Bega, în 17 noiembrie 2007, cu Poli II Timişoara.
Gazdele, două penaltyuri neacordate, uniriştii gol valabil
Trei faze litigioase, toate judecate greşit de brigada de arbitrii. La scorul de 0-2, amfitrionii au avut două situaţiiîn care putea primi penaltyuri, mai întâi în minutul 43 când Biţiş a fost cosit în careu, s-a lăsat avantaj, iar Pascal a apărat miraculos şutul lui Boroiban, precum şi în minutul 49 (imediat înainte de 0-3), când Boroiban a fost obstrucţionat în careu de francezul Y. Camara. De asemenea, asistentul feminin Ioana Larisa Săvulea a anulat total aiurea golul lui S. Mureşan (72), pe motiv de ofsaid, după ce şutul lui G. Petcuţ a zguduit transversala. „Îmi asum eşecul, zilele acestea o să port o discuţie cu şefii, pentru că este inadmisibil cum se prezintă o serie de jucători. Din nou arbitrajul a fost dezastruos pentru noi”, a explodat Cosmin Bodea. „Cred că se putea acorda penalty la finalul primei reprize, poarte s-ar fi făcut 1-2 şi altfel ar fi decurs jocul. Pe de altă parte şi golul nostru din actul secund a fost anulat eronat, dar n-aş dori să comentez prea mult arbitrajul”, a recunoscut antrenorul Stelian Gherman.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea