Rămâi conectat

Sport

Unirea Dej – CS Ocna Mureș, în etapa a 16-a a Ligii a 3-a | Nou-promovata, misiune dificilă în fieful liderului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Confruntarea de la Dej, dintre Unirea (lider, cu 37 de puncte) și CS Ocna Mureș (penultima, cu 13 puncte), prevăzută azi, la ora 17.00, seamănă oarecum cu cea de la Cugir, din această rundă a 16-a a Seriei a 9-a.

Gazdele, matematic la baraj, oaspeții speră să evite barajul de retrogradare, dispută între formații situate diametral opus. În toamnă, în 10 noiembrie, prima clasată a câștigat cu 3-1, fără emoții, un joc în care ocnamureșenii puteau să ia punctele “la masa verde” (jocul fusese amânat o dată din cauza Dejului).

Formația ex-uniriștilor Dragoș Militaru (antrenor) și Frăsineanu are 4 succese din 5 întâlniri în 2021 (înfrângere nescontată la Turda, acum trei etape), iar nou-promovata a cucerit trei puncte importante în jocul precedent (1-0 cu Unirea Ungheni), punând capăt unei perioade nefaste (un egal în trei partide). Pentru CS Ocna Mureș, relaxată întrucâtva după decizia FRF de a nu retrograda nimeni direct (sunt șanse să fie evitat de către ocnamureșeni și un eventual baraj cu campioane din Liga a 4-a), țintarul prevede două deplasări consecutive, la Dej și Reghin (săptămâna viitoare).

Oaspeții l-au împrumutat pe Neșan (la Inter Sânger, Liga a 4-a, Mureș), revenind și Guț (după o răceală), la gazde fiind suspendat Roș (eliminat). CS Ocna Mureș are un parcurs modest pe terenuri străine (o victorie, la Galda de Jos, și 6 insuccese) fiind cea mai slabă din Seria a 9-a la acest capitol. Este o întâlnire care opune cel mai prolific atac al Seriei a 9-a (36 de reușite) și penultima defensivă (31 de goluri încasate).

Sunt două jocuri externe în care ne propunem să obținem ceva. Moralul este «OK» în urma jocului câștigat cu Unirea Ungheni, un succes important pentru noi. Nu avem ce pierde în aceste întâlniri și ne dorim să ne ridicăm la înălțimea unui duel cu liderul, formație ce se va bate pentru accederea în Liga a 2-a”, a spus antrenorul Gabriel Cotoară.

În această primăvară Unirea Dej s-a impus în ambele jocuri împotriva reprezentantelor Albei: 3-0 la Galtiu și 3-1, acasă, cu Unirea Alba Iulia. Barajul de promovare pe a doua scenă, din luna mai, le va opune pe Unirea Dej și CSO Cugir (ordinea va fi stabilită săptămâna viitoare) și primele două clasate ale Seriei a 10-a, momentan  luptându-se Minaur Baia Mare – 32 de puncte, SCM Zalău – 30 și CAO Oradea – 27.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea