Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Un tânăr de 22 de ani, din Cugir, consumator de alcool și etnobotanice, a smuls un lanț de aur de la o femeie de 85 de ani, care se deplasa în cârje pe stradă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un tânăr de 22 de ani, din Cugir, consumator de alcool și etnobotanice, a smuls un lanț de aur de la o femeie de 85 de ani, care se deplasa în cârje pe stradă

Un tânăr de 22 de ani, din Cugir, consumator de alcool și etnobotanice și cu mai multe fapte antisociale la activ, va merge la închisoare pentru 3 ani după ce a comis o faptă de tâlhărie. Daniel B. a atacat o femeie de 85 de ani și i-a smuls un lanț de aur de la gât. „În actul de sesizare s-a arătat, în esență, că în data de 20.08.2023, în jurul orei 21:00, pe timp de noapte, după ce a abordat persoana vătămată în vârstă de 85 de ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate datorată vârstei și a stării de sănătate a acesteia, s-a apropiat de ea, iar apoi, prin smulgerea de la gât, inculpatul a deposedat-o de un lănțișor cu cruciuliță, bunuri confecționate din aur.

Apoi a părăsit în grabă locul faptei cu bunurile sustrase asupra sa, producând un prejudiciu în cuantum de 1.500 delei”, se susține în rechizitoriul procurorilor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Victima a a declarat că a fost abordată un tânăr, care i-a cerut ajutorul, iar când l-a întrebat cu ce să îl ajute, i-a smuls lănţişorul şi cruciuliţa din aur de la gât, a împins-o şi a fugit înspre strada Primăverii din Cugir.

Din cuprinsul procesului verbal de vizionare a imaginilor reiese faptul că o persoană de sex masculin, cu barbă, îmbrăcată cu obiecte vestimentare de culoare închisă, respectiv o cămaşă cu nasturii desfăcuţi, pantaloni şi o şapcă cu cozorocul întors s-a îndreptat la un moment dat spre str. Primăverii, fiind urmat de o persoană de sex feminin, care se deplasa cu bâte, aceasta fiind identificată drept persoana vătămată.

Cu ocazia audierii în calitate de inculpat, acesta a recunoscut comiterea faptei, arătând că s-a apropiat de persoana vătămată, care se deplasa cu cârje, iar când i-a văzut lanţul a tras de el, moment în care s-a rupt”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia, din 6 martie 2024.

Citește și: Bărbat din Cugir, ARESTAT preventiv pentru tâlhărie: I-a smuls unei vârstnice de 85 de ani lanțul de aur de la gât

Pentru pronunțarea deciziei de condamnare, magistratul a reținut gravitatea infracţiunii săvârşite şi periculozitatea infractorului. „Se constată că inculpatul, deşi are vârsta de 22 de ani, a comis numeroase infracţiuni, cele mai multe îndreptate împotriva patrimoniului, dar şi infracţiuni comise prin violenţă, pentru care instanţele au dispus diferite măsuri educative, de la măsura asistării zilnice până la internarea într-un centru de detenţie.

Faptul că inculpatul nu a înţeles să îşi îndrepte comportamentul ci, dimpotrivă, a ales să consume alcool şi substanţe etnobotanice, cu consecinţa comiterii unei noi infracţiuni îndreptate împotriva unei persoane în vârstă, care se deplasa utilizând nişte bâte, denotă o totală lipsă de interes cu privire la consecinţele negative ale faptelor sale.

Citește și: Tânără din Cugir tâlhărită de bijuterii și bani în plină stradă

Instanţa are serioase rezerve cu privire la posibila conduită a inculpatului în măsura în care s-ar dispune o măsură neprivativă de libertate, câtă vreme nu a ezitat să smulgă lănţişorul unei persoane în vârstă, care se deplasa cu mare greutate.

În consecinţă, se reţine că singura modalitate de individualizare a sancţiunii care urmează a fi aplicată este executarea în regim de detenție a pedepsei care urmează să fie aplicată inculpatului”, a mai afirmat judecătorul. Tânărul poate contesta hotărârea la Curtea de Apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Amplasarea RADARELOR în primele două zile de Paște 2024, în județul Alba. Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 5-6 aprilie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Amplasarea RADARELOR în primele două zile de Paște 2024, în județul Alba. Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 5-6 aprilie Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 5-6 aprilie 2024. Citește și: Paște fericit • Mesaje de Paște • Urări de Paște • Felicitări de Paște […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea