Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Bărbat din Cugir, ARESTAT preventiv pentru tâlhărie: I-a smuls unei vârstnice de 85 de ani lanțul de aur de la gât

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bărbat din Cugir, ARESTAT preventiv pentru tâlhărie: I-a smuls unei vârstnice de 85 de ani lanțul de aur de la gât

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus, în data de 22.08.2023, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva unui inculpat de sex masculin, aflat în stare de reținere, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieșit că există probe din care rezultă bănuiala rezonabilă că:

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În data de 20.08.2023, în jurul orei 2100, pe timp de noapte, în timp ce se afla pe str. Dorului, din oraș Cugir, jud. Alba, în apropiere de intersecția cu str. Primăverii, după ce a abordat persoana vătămată C., în vârstă de 85 de ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a persoanei vătămate, datorată vârstei și a stării de sănătate a acesteia, s-a apropiat de ea, iar apoi, prin smulgerea de la gât, inculpatul a deposedat-o pe C. de un lănțișor cu cruciuliță, bunuri confecționate din aur, părăsind în grabă locul faptei cu bunurile sustrase asupra sa și producându-i astfel persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 1500 lei.

În data de 21.08.2023, inculpatul a fost reținut de către organele de cercetare penală pentru o durată de 24 ore.
La data de 22.08.2023, ca urmare a propunerii procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile.

Cu privire la persoana inculpatului, s-a reținut: (…)din analiza fișei de cazier judiciar rezultă că acesta nu se află la prima incidență cu legea penală, fiind cercetat și aflându-se sub măsura controlului judiciar într-un alt dosar penal nr. ****/P/2023 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru săvârșirea de infracțiuni contra persoanei și care afectează buna conviețuire în societate, mai exact lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, fapte săvârșite la data de 17.06.2023, cu aproximativ 2 luni anterior faptei din prezenta cauză.(…)

(…) Totodată, inculpatul s-a aflat o lungă perioadă de timp sub imperiul unor măsuri educative privative de libertate, internare în centru educativ și internare în centru de detenție, ca urmare a unor infracțiuni pe care le-a săvârșit în perioada minoratului, fiind vorba de măsuri luate pentru săvârșirea altor infracțiuni de tâlhărie, tâlhărie calificată, furt, furt calificat, distrugere, violare de domiciliu, lovire sau alte violențe și chiar accesul ilegal la un sistem informatic, dovedind pe parcursul timpului o apetență deosebită în ce privește săvârșirea de infracțiuni contra patrimoniului, chiar și prin utilizarea de violențe.(…)”

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și formularea propunerii de luare a măsurii arestării preventive sunt etape procesuale reglementate în codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului și prevenirea săvârșii unor alte infracțiuni, iar aceste acte și măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO FOTO: Viperele au ieșit din hibernare. Au fost filmate în satul Dealu Lămășoi din Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO FOTO: Viperele au ieșit din hibernare. Au fost filmate în satul Dealu Lămășoi din Alba Mai mulți călători au avut o surpriză în timp ce se plimbau prin satul Dealu Lămășoi, de 1 mai. Două vipere le-au ieșit în cale, iar călătorii au imortalizat momentul, filmându-le și făcându-le poze, pe care le-au distribuit pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea