Un fost deputat PSD de Alba, condamnat pentru fraudarea Guvernului, achitat după rejudecarea procesului

Fostul deputat PSD de Alba Emilian Cutean, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, şi-a obţinut achitarea după ce procesul s-a rejudecat. Decizia aparţine Tribunalului Bucureşti şi poate fi atacată cu apel.

Emilian Cutean a stat o perioadă după gratii, iar acum este eliberat condiţionat. În 2012, fostul şef al Secretariatului de stat pentru problemele revoluţionarilor a fost condamnat pentru fraudarea Guvernului cu peste 300.000 de lei.

Citește și Emilian Cutean, fost deputat PSD de Alba, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare

El ar fi promovat o Hotarâre de Guvern prin care a dirijat bani către o asociație pe care o conducea tot el.

Emilian Cutean a câştigat un proces la CEDO împotriva statului român pentru nerespectarea dreptului la un proces echitabil. Tot CEDO a decis şi rejudecarea cauzei.

Judecătorii de la Curtea Europeană a Drepturile Omului au constatat că s-a schimbat compentenţa completului de judecată în timpul procesului şi nu s-au readministrat probe importante precum audierea inculpatului şi a unor martori, scrie Digi24.ro

Vasile Emilian Cutean (n. 31 mai 1965, Sebeș, județul Alba) este un politician român, luptător în Revoluția din Decembrie 1989, fondator al Asociatiei Club 22, fost Secretar de Stat in guvernele Nastase si Boc, fost membru al Parlamentului României din partea Partidului Social Democrat. Din decembrie 2004 membru in Colegiul Național al Institutului Revoluției Române, numit prin decret al președintelui Ion Iliescu. A fost decorat cu medalia “Revoluția Română din Decembrie 1989.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...